Pancratiusdag 2020 : “De kracht van verbondenheid”

In het weekend van 5 en 6 september aanstaande vieren wij met Pancratiusdag het tienjarig bestaan van de parochie.
Zaterdagavond 5 september zal er een “Churchquiz” plaatsvinden. Dit is vergelijkbaar met de “Pubquiz”, die in Groot-Britannië is ontstaan en uitgewaaierd is over de hele wereld. Ook in Nederland wordt deze quiz in vele cafés gespeeld. Het is een soort triviant. Kennisvragen over muziek, cultuur, geschiedenis, alles is mogelijk. Op een antwoordformulier beantwoordt men de quizvragen die de quizmaster stelt en degene met de meeste punten wint.
De quiz wordt uitgezonden via KerkTV en digitaal gespeeld. Men kan zich aanmelden via de mail (mailadres wordt nog doorgegeven). Na aanmelding krijgt men een link om mee te spelen. Na iedere ronde kunnen de antwoorden worden door gemaild. De werkgroep Pancratiusdag kijkt de antwoorden na en zal de winnaar aanwijzen, die uiteraard een leuke prijs ontvangt.
Zondag 6 september vindt de eucharistieviering plaats. Vanwege de corona maatregelen, vindt de viering dit keer in de basiliek in Tubbergen plaats . Het pastoraal team zal voorgaan en er kunnen 100 mensen aanwezig zijn. Van iedere geloofsgemeenschap zal een aantal vertegenwoordigers worden uitgenodigd. De kinder-, jeugd- en jongerenkerk zal ook bij deze viering worden betrokken. De viering is uiteraard ook te zien via de KerkTV van onze parochie. Daarna is er, wanneer de gelegenheid het toelaat, koffie/thee en ranja met iets lekkers voor de aanwezigen.
Zo hopen we, in aangepaste vorm, met jong en oud Pancratiusdag te vieren. U hoort verder van ons!

Hartelijke groeten,
Werkgroep Pancratiusdag

Het koor Passe Partout uit Geesteren kwam met het idee om voor de meimaand een aantal Maria liederen op te nemen in enkele Maria Kapellen en deze beschikbaar te stellen via Kerk TV.

In deze bijzondere tijd rondom de maatregelen als gevolg van de coronavirus zijn er geen enkele vieringen in kerken, dag kapel of verpleeg- verzorgingstehuizen.

Om deze leegte een beetje op te vullen hebben ze dus een aantal mooie Maria liederen opgenomen die voor iedereen (gratis) te zien en te beluisteren zijn via Kert TV via het adres: https://hpancratius.nl/kerk-tv/. De opnames zijn vanaf 5 mei beschikbaar.

Het koor Passe Partout bestaat uit: Andre Krone, Marga van Olffen-Wesselink, Monique Vredeveldt en José en Jos Wesselink.

De opnames zijn gemaakt in de Maria kapel De Loo Esch aan de Meijersweg te Geesteren en de Maria Kapel te Langeveen.

Zondag 3 mei viert de R.-K. Kerk voor de 57ste keer Wereldgebedsdag voor Roepingen. Op deze ‘Roepingenzondag’ wordt wereldwijd speciaal gebeden voor roepingen.

Van 1 juni tot en met 31 augustus 2019 konden mensen meedoen aan de parochiële fotowedstrijd met het thema:
‘Mijn heilige plek.’  Tijdens de speciale themaviering op zondag 6 oktober 2019 is in de kerk van Albergen hiervoor aandacht geweest. De ingezonden foto’s met onderbouwing werden tentoongesteld in de kerk. De tentoonstelling  maakt  een rondgang door alle kerken van onze parochie.

Schema  rondgang fotowedstrijd locaties

6 oktober t/m 17 november 2019 in Albergen
24 november t/m 5 januari 2020 in Mariaparochie
12 januari t/m 23 februari 2020 in Vriezenveen
1 maart t/m 5 april 2020 in  Langeveen

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus zullen de volgende data nog aangepast worden!
12 april t/m 24 mei in Reutum
31 mei t/m 5 juli 2020 in Fleringen
12 juli t/m 16 augustus 2020 in Vasse   (Kerk gehele dag open)
23 augustus t/m 27 september 2020 in Geesteren  (Kerk gehele dag open)
4 oktober t/m 1 november 2020 in Tubbergen (Kerk gehele dag open)

De kerken waar geen vermelding staat ‘kerk gehele dag open’ zijn slechts beperkt opengesteld.

N.b. vanwege het coronavirus vervallen van de weekendvieringen en de doordeweekse vieringen t/m 1 juni, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, moet u er rekening mee houden dat de kerken doordeweeks en in de weekenden gesloten kunnen zijn.

Zondag 31 mei, Pinksteren, zijn de deuren van de kinderkerk nog gesloten. Helaas kunnen wij gezinnen en kinderen niet uitnodigen voor de Pinkster-kinderkerkviering. Wij gaan het weer doen zoals met Pasen. De viering zal worden opgenomen en is digitaal te zien via de website van onze parochie. Deze viering zal op locatie worden opgenomen, op dit moment is de locatie nog niet bekend, laat u verassen. De viering is t.z.t. te zien via Videoboodschap en KerkTV herhaling bij elke locatie.

Op zaterdag 9 mei kunt u om 19.00 uur via de kerktv zich aansluiten bij de jeugdkerkviering.  Deze viering heeft als thema ‘werken aan je toekomst’. Inge Kuiphuis onze missionair werker zal onze gast zijn. Er zullen een viertal kinderen worden uitgenodigd, Inge zal op ‘afstand’ met hen in gesprek gaan over het werken aan je toekomst zoals dit bij ons kan en in Guatemala waar zij werkzaam is.

Kerkklokken luiden om 12.00 uur op Eerste Paasdag om de opstanding van Christus te vieren

De Nederlandse Bisschoppenconferentie vraagt parochies om op Eerste Paasdag, zondag 12 april, tussen 12.00 uur en 12.15 uur de kerkklokken te luiden. Op deze manier kunnen zij hun parochianen en allen die het horen, een hart onder de riem steken en oproepen tot gebed om zo samen Pasen te beleven. Nu het belangrijkste Hoogfeest van christenen niet samen in publieke vieringen gevierd kan worden, is dit een manier om toch met elkaar in gebed verbonden te zijn.

Gewoonlijk luiden de klokken als oproep voor het vieren van de zondag. Dit keer luiden ze om mensen op te roepen zich thuis te verbinden met de eredienst van de kerk die wel doorgaat maar niet publiek gevierd kan worden.

 

Elke woensdag in de maand april zullen de klokken luiden van 19:00 uur tot 19:15 uur in alle locaties van de H. Pancratius parochie als teken van hoop en troost in deze voor velen moeilijke periode vanwege de corona crisis.

 

Vanwege de maatregelen en richtlijnen tegen het coronavirus vervalt de bijeenkomst op donderdag 16 april, die verzorgt zou worden door pastoor Pikkemaat.