Beleef kerst met een kerstproeverij! Op 21 december organiseren de protestante en katholieke kerken van Tubbergen als voorproefje op het feest van kerst een kerstevent. Te midden van alle drukte even stil staan bij de boodschap van het kerstfeest. Het belooft een smaakvol samenzijn te zijn voor iedereen met mooie muziek van popkoor All Flavours uit Enschede en veel goede verhalen. Iedereen is van harte welkom op vrijdagavond 21 december om 19.30 uur in de Protestantse kerk in Tubbergen.

 

In de kerstnacht van 25 december  a.s. wordt in de St. Pancratius Basiliek te Tubbergen de enige en langst bestaande Twentse nachtmis uitgevoerd door het Sint Pancratius Basiliekkoor onder leiding van Jeroen Hulshof.  Dit is gedurende een reeks van jaren een uitstekend gebruik gebleken, gezien de grote publieke belangstelling. Er wordt een plechtige Hoogmis opgedragen ter ere van de geboorte van Jezus. Hoofdcelebrant tijdens deze viering is pastoor Casper Pikkemaat met het pastorale team als concelebrant. Het koor wordt op het orgel begeleid door Henk Linker.Vanaf 4.30 uur tot 5.00 uur brengt het koor een aantal kerstliederen ten gehore. Om 4.50 uur zal de midwinterhoorn klinken in de basiliek en ook buiten op het plein. Er is ruime parkeergelegenheid bij en rond de Basiliek. Na afloop van de viering is er gelegenheid voor een kop koffie met krentenwegge bij  ‘t Oale Roadhoes naast de Basiliek. Het belooft een prachtige viering te worden waarvoor belangstellenden van harte worden uitgenodigd.

Zaterdag 15 december om 18.00 uur vindt de jaarlijkse bijzondere kerstviering plaats, met medewerking van bewoners van Aveleijn. In deze viering is iedereen welkom. Dit jaar is het thema: “Licht voor iedereen”. Terwijl het buiten donker is, zullen we binnen lichtjes ontsteken en laten we het kerstverhaal horen en zien. Het koor Multiple Voices zal bekende kerstliederen ten gehore brengen  en we nodigen iedereen uit om mee te zingen.

Na afloop van de viering worden er cakes en kaarten verkocht die gemaakt zijn door cliënten van de Twentse zorgcentra.

Voorgangers zijn pastor Christianne Saris van de H. Pancratius Parochie en dominee Esther Scheer-Weijenberg van de Protestantse Gemeente Tubbergen.

U bent van harte welkom in de Pancratius Basiliek in Tubbergen!

Ook in 2019 wordt er vanuit de geloofsgemeenschappen in Tubbergen weer een bedevaart georganiseerd naar Lourdes, het Maria-oord bij uitstek.

De bedevaart wordt gehouden in de periode van 30 april tot 8 mei 2019.

De reis naar Lourdes wordt gemaakt met de zgn. Lance-bus, dat wil zeggen dat zieken en gezonden per luxe touringcar naar Lourdes kunnen reizen. Indien u zorg nodig hebt dan zal een ervaren zorgvrijwilliger u gedurende de hele reis terzijde staan.

De hele reis wordt medisch begeleid door een arts uit de regio en namens het pastorale team zal pastor Christianne Saris de reis pastoraal begeleiden.

Informatiebijeenkomst

dinsdag 4 december a.s. zal er in de kerk van Langeveen een speciale Mariaviering worden gehouden; na afloop bent u van harte welkom in het parochiecentrum om onder het genot van een kopje koffie de nodige informatie te ontvangen. Aanvang van de viering: 19.00 uur.

Was u altijd al van plan om nog eens naar Lourdes te gaan, of misschien wel weer eens dan is de komende bedevaart daarvoor een uitstekende mogelijkheid.

 

Voor 2020 staat de jongerenbedevaart naar Lourdes op het programma. Voor jongeren is Lourdes ook aantrekkelijk, wij nemen hen graag mee. Voordat we kunnen gaan moet er wel veel gebeuren. Hiervoor is een werkgroep opgericht die samen met jongeren aan de slag gaan.

Er zullen veel vragen zijn van jongeren, van ouders: hoe gaat dat dan allemaal, hoe komen ze in Lourdes, wie begeleidt de jongeren. Daarvoor worden enkele infoavonden gehouden. De 1e staat gepland op vrijdag 8 februari om 19.00 uur 2019 in de kerk van Vriezenveen.

Via parochiebladen zal regelmatig informatie worden gegeven.

Mocht u al vragen hebben, u kunt bellen met ondergetekende 06-20432661.

Namens de werkgroep

Jongerenbedevaart Lourdes,

Diaken Bert Huitink.

Beëindiging  vrijwilligerstaken Henk Hoefnagels

Zoals u misschien al hebt gelezen in Kompas gaat Henk Hoefnagels een deel van zijn vrijwilligerstaken, met name die rondom de liturgie, beëindigen.

Omdat Henk meer dan 50 jaar vrijwilligerswerk heeft verricht voor onze Pancratiusparochie , locatie Geesteren,  willen we hier toch enige aandacht aan schenken in en na de viering van zaterdag 24 november, 19.00 uur

Graag nodigen wij dan ook alle (oud)-parochianen,  (oud)-vrijwilligers en (oud)-koorleden van harte uit bij deze viering aanwezig te zijn.

Na afloop van de viering bieden wij u een kop koffie aan (in de kerk) en is er de mogelijkheid om Henk de hand te schudden.

Wij hopen van harte dat u met velen hierbij aanwezig zult zijn.

Locatieraad Geesteren

De Jeugdkerk van de H. Pancratius parochie is aanwezig op de kerstmarkt van Tubbergen op 16 december 2019 van 12.00-17.00 uur waar zij zullen staan met een wensboom.

Kinderkerk viert Kerstmis! Vier jij mee?

Kom je ook samen met ons vieren? Zondag 16 december is in de Dagkapel de laatste Kinderkerk-viering van dit jaar en natuurlijk is het thema Kerstmis! We gaan samen op een speelse manier het Kerstverhaal beleven, zingen en bidden. De kinderen gaan iets maken voor een ander en ze mogen lichtjes ontsteken.

Als je tussen de 2 en 6 jaar bent, ben je van harte welkom met je (groot)ouders! Je oudere broers en zusjes mogen natuurlijk ook meekomen. Naast het Bijbelverhaal besteden we aandacht aan bidden en het iets over hebben voor een ander. Maar we hopen vooral dat het gezellig wordt voor alle kindjes! De viering duurt ongeveer een half uur waarna we met elkaar nog samen koffie/thee en ranja drinken.

De vieringen in 2019 staan gepland voor zondag 10 maart, 21 april (Pasen) en 9 juni (Pinksteren). De vieringen zijn in de Dagkapel in Geesteren en beginnen om 10.00 uur.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat info@hpancratius.nl
of telefonisch: 06-33564002 (dinsdag en woensdag: 09.00 u – 12.00 u en 13:30 u – 16:30 u donderdag: 13:30 u – 16:30 u en vrijdag: 09.00 u – 12.00 u.)

 

Samen Top 2000 – vrijdag 4 januari 2019. De 3e editie van Samen Top 2000, de koren zijn bekend en er zullen twee gastsprekers zijn.

Zeven koren nemen deel, nl. Multiple Voices – Tubbergen, Courage – Langeveen, Belcanto – Fleringen, Clavis – Vriezenveen, Cantiamo – Albergen, Nouveau – Reutum en gastkoor Pop4you – Vasse.

U bent wederom van harte welkom!

Noteer alvast in uw agenda: vrijdag 4 januari 2019 – 19.00 uur SAMEN TOP 2000 in de kerk van Albergen.

Zaterdag 24 november 2018 ontvangen kinderen uit Fleringen, Reutum en Vasse het sacrament van het H. Vormsel. Voorgangers zijn Mgr. Woorts en diaken Huitink. Timeless verzorgt de zang.

Aanvang van de viering: 19.00 uur in de H. Simon en Judas kerk te Reutum