Wanneer:
26 mei 2019 hele dag
2019-05-26T00:00:00+02:00
2019-05-27T00:00:00+02:00
Waar:
Diverse plaatsen

Op de laatste zondag in mei (26 mei) wordt voor de twaalfde keer onze jaarlijkse Mariakapellendag gehouden. Alle kapellen in de regio zijn die dag open. Enkele kapellen hebben speciale activiteiten georganiseerd.

 

De kapellen die dit jaar meedoen zijn:

Rossum: (27) Om 09.30 uur wordt er in de kerk van Rossum een viering gehouden. Het dames-en-herenkoor verzorgt daar de zang. Na deze viering trekken we naar de Mariakapel onder begeleiding van de muziekfanfare. Nadien is er koffie met krentenwegge.

Zeldam: (94) Om 14.00 uur is er een viering bij de Mariakapel op het Zeldam, gelegen tussen Delden en Goor. De viering zal bestaan uit gebeden en Marialiederen uitgevoerd door eigen mensen. De omgeving van de kapel wordt met geel-witte vlaggetjes opgetuigd. Na de viering is er koffie/thee voor de bezoekers.

Markelo: (103) Om 16.00 uur zijn we bij de kapel in Markelo “De Hulpe” voor een oecumenische viering. Er zal worden gezongen door het MARKELO’S  KERKKOOR . Er zijn gebeden en een korte bezinning. Ook de fanfare verleent haar medewerking.  Na de viering is er een hapje en een drankje.

In Enter (119) is om 18.00 uur de eindviering. In dit lof zal pastor H. de Vries voorgaan . Nadien  is er koffie. Bij mooi weer zal het lof buiten plaatsvinden bij de kapel. Bij slecht wordt gebruikgemaakt van de accommodatie van Jong Nederland. Mensen die dat willen en kunnen wordt gevraagd een bloem mee te brengen om er een mooi boeket van te maken voor Maria.

Het nieuwe Mariakapellenboek is deze dag te koop bij alle vier de kapellen.

De cijfers geven het nummer aan van de kapel, zoals die is genoemd in het boek: “Landkruisen en kapellen in Twente”.