In 2017 nog werd het 375-jarig bedevaartjubileum in Kevelaer gevierd. Op 1 juni 1642 werd het kleine Mariaprentje, dat uit Luxemburg stamt, in het wegkappelletje op de heide van Kevelaer geplaatst. Dit is waar nu de Kapellenplatz in Kevelaer is. Sindsdien wordt er door heel veel pelgrims jaarlijks een bezoek gebracht aan het bedevaartsoord Kevelaer. Daarmee is Kevelaer uitgegroeid tot één van de belangrijkste Mariabedevaartplaatsen van Europa.

Ook dit jaar organiseert de Oost Twentse Processie de jaarlijkse bedevaart in augustus naar Kevelaer. Dit jaar is de Oost Twentse Processie op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2019. De intentie van de bedevaart is: ”HEER, WELKE WEG MOETEN WIJ GAAN

De vieringen worden verzorgd door de pastores die de reis naar Kevelaer begeleiden. Dit jaar gaan mee: pastoor Munsterhuis, pastoor Reerink en diaken Kerkhof Jonkman.

De muziekvereniging van Ootmarsum zal dit jaar voor de muzikale begeleiding zorgen.

Op vrijdag 23 augustus vertrekken bussen uit diverse parochies uit Oost Twente. De aankomst in Kevelaer is ongeveer 11.00 uur.
Naast de genoemde tweedaagse bedevaart sluit een groep belangstellenden uit Beuningen en omgeving op de vrijdag (één dag dus) bij onze bedevaart aan.
De deelnemers aan de fietsprocessie vertrekken donderdagmorgen 22 augustus vanuit Geesteren en Denekamp. De fietsbedevaart wordt begeleid door diaken Kerkhof Jonkman. Ook gaat er een racefietstocht naar Kevelaer en wel op vrijdag 24 augustus vanuit Ootmarsum.

De opening van de bedevaart voor alle pelgrims is om 13.00 uur. In processie trekken wij naar de Basiliek. ’s Avonds om 20.00 uur vindt de lichtprocessie plaats. Op zaterdag 24 augustus is er onder meer ’s morgens om 8.30 uur een plechtige hoogmis in de Basiliek.

Tussen de vieringen door is er uiteraard tijd voor gezelligheid, elkaar ontmoeten en persoonlijke gesprekken. Dat is ook waar bedevaart om gaat.

Ook dit jaar weer: Wandelen naar Kevelaer
Vorig jaar is er voor het eerst een groep wandelend naar Kevelaer gegaan. Deze groep heeft zich op de vrijdag bij alle overige pelgrims aangesloten. Het was toen een mooie en inspirerende wandelbedevaart. Deze groep gaat nu opnieuw een wandeltocht naar Kevelaer maken. Men wil dinsdag 20 augustus vertrekken uit Twente en zich dan op vrijdag, de 23e aansluiten bij de overige Twentse pelgrims die per bus of met de fiets reizen. Uiteraard zijn meer wandelaars van harte welkom! (de terugreis zal per bus gaan).

Voor inlichtingen over de bedevaart en eventuele aanmelding voor deelname kunt u contact opnemen met de broedermeester(es) van uw parochie. Voor een overzicht van de broedermeesters – klik hier

De opgave moet binnen zijn uiterlijk op maandag, 12 augustus a.s.