Dames- en herenkoor Mariaparochie viert al vroeg het Caeciliafeest en huldigde koorjubilarissen en dirigent.

 

In Mariaparochie, OLV van Altijddurende Bijstand is zondag 6 november jl. het St. Caeciliafeest gevierd. Ter gelegenheid van die feestdag worden koorjubilarissen onderscheiden met de Eretekenen St. Gregorius en speciaal was het jubileum 25 jaar dirigent Ben Hulshof.

 

In de thema-viering ‘de kracht van verbinding’ waarin

pastoor C. Pikkemaat voorging werd onder leiding van dirigent Ben Hulshof en organist Gerrolt Droogsma de 4-stemmige Latijnse Mis van componist J. Singenberger uitgevoerd, klonk o.a. het Anima Christi een middeleeuws gebed tot Jezus en Ave Maria van E. Elgar.

Nog enkele passende liederen maakten deze diaconale themaviering waardevol.

De viering werd afgesloten met het S. Caecilialied, ode aan de patrones van de kerkmuziek. Na de viering werden door pastoor C. Pikkemaat middels de

NSGV- onderscheidingsbrief de jubilarissen genoemd en sprak hij hen lovend toe waarna hij hen de Eretekenen opspeldde.

De Eremedaille St. Gregorius in brons t.g.v. 12,5 jaar lidmaatschap voor

Annie Haarhuis, Liny Hommels, Annie Meijer en Jeanne Willems.

Voor Annie Horstman de Eremedaille St. Gregorius in goud t.g.v. het 40 jarige lidmaatschap. Minie Westerink, ook gouden 40-jarig jubilaris, kon vanwege

ziekte helaas niet aanwezig zijn. Een goed herstel is wat we haar van harte toewensen. Het Ereteken zal later op een passend moment aan haar worden uitgereikt.

 

Heel verrassend en niets vermoedend werd tenslotte dirigent Ben Hulshof gevraagd de koorzolder te verlaten om in het zonnetje te worden gezet vanwege de 25 jaren dat hij het dames- en herenkoor inmiddels leidt.

Nog steeds wordt hij geïnspireerd door het enthousiasme van dit koor.

Pastoor C. Pikkemaat noemde vooral de correcte wijze waarop de programma’s van dienst worden ingevuld door Ben en gedeeld met de voorganger.

 

Namens de locatie werden de jubilarissen en dirigent bewonderenswaardig toegesproken door voorzitter Johan Goossen. Een koor waar we in onze geloofsgemeenschap altijd op kunnen bouwen.

Een kleurig boeket reikte hij namens de locatie uit aan de jubilarissen.

Aansluitend kon iedereen de jubilarissen feliciteren met hun onderscheiding.

De feestelijkheden werden daarna voortgezet in de kapel waar voor koorleden

en partners de koffie met sandwiches klaarstonden.

 

Ad interim voorzitter Carel Sand en secr. Miny Brusche spraken hier namens het bestuur en koor tot de jubilarissen, reikte hen de oorkondes en draagspeld uit  met dank voor hun jarenlange grote inzet en dienstbaarheid.

Na een korte toespraak tot dirigent Ben Hulshof mocht hij van het koor een  ‘kunstig beeld dirigent’ in ontvangst nemen.

Voor Pastoor Pikkemaat was er een boeket nu hij onze parochie gaat verlaten voor een nieuwe uitdaging. We wensen hem hierbij veel plezier en geluk toe.

 

Voor het vervolg van de dag had de feestcommissie een programma samengesteld. Een autoroute met een klootschietactie onderweg leidde naar Restaurant De Witte Hoeve in Vasse waar onder het genot van drankjes door iedereen heerlijke tapasgerechtjes gekozen konden worden.

Dank aan de feestcommissie voor de goede organisatie van deze prachtige dag is zeker verdiend.

 

Aangeleverd door Ineke Slee en Miny Brusche.

 

Voor foto’s zie fotogalerij

Of klik hier om de foto’s te zien.