‘Samenwerken aan een veilige toekomst’ is het thema van ons vastenproject.

Dit jaar ondersteunen wij een tweetal projecten in San Marcos, te Guatemala. Door middel van trainingen en podcasts wordt mannen en vrouwen geleerd dat geweld geen oplossing is voor problemen. Er wordt ingezet op positieve eigenwaarde en wederzijds respect. Daarnaast helpen we vrouwen en jongeren te bouwen aan hun toekomst door middel van aanschaf van nieuwe apparatuur voor opleidingscentra. Door hen de kans te geven een vak te leren, krijgen zij de kans een inkomen te verwerven en daarmee een alternatief voor migratie. Zo kunnen zij op een veilige manier bouwen aan hun toekomst.

Dit eigen doelenproject vindt plaats in samenwerking met Inge Kuiphuis, missionair werker uit Geesteren, MTC (landarbeidersbeweging in Guatemala), de H. Plechelmus parochie en de parochie Lumen Christi.

Tijdens de weekendvieringen in de vastentijd zal Inge Kuiphuis in alle locaties van de H. Pancratius parochie een getuigenis afleggen over haar werk en het vastenproject.

In het schema hieronder kunt u zien wanneer ze in elke geloofsgemeenschap aanwezig is.

Fleringen: 7 maart 19.00 uur samen met pastoor Pikkemaat
Vasse: 8 maart 9.00 uur samen met pastoraal werker Saris

Helaas komen de vieringen tot 6 april  te vervallen i.v.m. de aangescherpte maatregelen van het corona virus waardoor onderstaande vieringen komen te vervallen. Voor meer nieuws klik hier

Geesteren 14 maart 19.00 uur samen met pastor Linh
Vriezenveen: 15 maart 9.00 uur samen met Werkgroep
Albergen  15 maart 10.30 uur samen met pastoor Pikkemaat
Mariaparochie: 21 maart 19.00 uur samen met pastoraal werker Meupelenberg
Reutum: 22 maart 9.00 uur samen met pastoraal werker Meupelenberg
Tubbergen: 22 maart 10.30 uur samen met pastoor Pikkemaat
Langeveen: 4 april 19.00 uur samen met diaken Huitink