Gift Sportief Bewegen Natuurlijk voor dak reparatie Pancratiusbasiliek.

Stichting ‘Sportief Bewegen Natuurlijk’ organiseert jaarlijks een aantal wandel- en fietsactiviteiten in de gemeente Tubbergen: de Essenwandeltocht, de Tubbergse Fiets4Daagse en de Midwinterhoorn-wandeling. Ook dit jaar heeft de stichting bij al haar activiteiten al vele deelnemers mogen begroeten.

In de aanloop naar de Tubbergse Fiets4Daagse was er het verzoek van het Pancratiuskoor om koffie te schenken voor de deelnemers in verband met de actie om geld bij elkaar te verzamelen voor reparatie van het dak van de Pancratius basiliek in Tubbergen. Het bestuur van ‘Sportief Bewegen Natuurlijk’ kon niet aan dat verzoek voldoen. Tijdens de bestuursvergadering op 28 maart is het onderwerp besproken en geparkeerd.

Cheque van € 1000,-
Bij de Tubbergse Fiets4Daagse was er een recordaantal deelnemers van ruim vijfhonderd fietsers per dag. In de bestuursvergadering van 10 oktober, waar de fietsvierdaagse is geëvalueerd, blijkt dat de fietsvierdaagse op alle fronten positief was verlopen Ook financieel. Het bestuur heeft daarop besloten om een gift van € 1.000,- te doneren aan de Pancratius basiliek voor de reparatie van het dak. Op donderdag 21 november heeft het bestuur van ‘Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk’ de gift in de vorm van een cheque aan pastoor Casper Pikkemaat en Johan Brouwers van het parochiebestuur en Marianne van Wegen van de commissie van beheer overhandigd.