Tubbergen 7 oktober 2020

Beste Vormelingen, ouders, verzorgers.

Het vormsel zit er aan te komen, 25 oktober staat de voorbereiding dag met vormelingen gepland, een week later 31 oktober zouden de kinderen gevormd gaan worden. De corona besmettingen nemen toe, moeten wij het Vormsel wel door laten gaan?

De koren die zouden zingen bij de opfrismis en vormselviering hebben afgezegd, zij repeteren en zingen voorlopig niet. Ook hebben wij het dringende verzoek gekregen van ouders om het niet door te laten gaan.

De Vormsel werkgroep heeft vanmiddag overleg gehad, ook zij vinden het onverantwoord om door te laten gaan. Onze gezondheid gaat boven het Vormen van de kinderen.

Wij hebben overwogen om in kleine groepen te gaan Vormen, dan blijft de voorbereiding achterwege, Vormen zonder voorbereiding vinden wij geen optie.

De voorbereiding op 25 oktober en het vormen op 31 oktober zal niet door gaan.

Wij als kerk willen onze verantwoordelijkheid nemen, onze burgermeester heeft het advies gegeven om scherp te blijven, de corona maatregelen zijn er niet voor niets. Ze roept op om de corona maatregelen na te leven. Ook dit hebben wij in ons besluit meegenomen.

Wij begrijpen dat vormelingen teleurgesteld zijn dat het wederom niet door kan gaan, wij willen jullie het sacrament volwaardig meegeven, met voorbereiding, met een viering en een feestelijk moment thuis.

Wanneer gaat er wel gevormd worden?

Wij kiezen ervoor om deze groep vormelingen te laten vormen met de huidige groep 8, daarmee schuiven wij het vormsel van de huidige groep vormelingen door naar het voorjaar van 2021. Wij houden u op de hoogte wanneer het plaats gaan vinden.

Mocht u vragen hebben over het besluit dat genomen is dan kunt u contact opnemen met diaken Bert Huitink 06 – 20432661.

Pas goed op u zelf, neem afstand, waar nodig draag een mondkapje.

Hartelijke groeten namens de werkgroepen vormsel,

Diaken B. Huitink