WEIHNACHTSORATORIUM IN TWENTE MET HET ST. PANCRATIUS BASILIEKKOOR

 

Op 19 december wordt in Oldenzaal weer het beroemde Weihnachtsoratorium van Johan Sebastian Bach uitgevoerd op initiatief van de Stichting Twentse Matthäus Passion. In het lustrumjaar van de Stichting zijn drie Twentse koren – St. Pancratius Basiliekkoor uit Tubbergen, In-Between uit Goor en St. Plechelmus uit Oldenzaal – de uitdaging aangegaan en zingen zij mee in de sfeervolle Plechelmusbasiliek.

De koren hebben de afgelopen maanden intensief gerepeteerd om te zorgen voor een fantastische bijdrage aan dit wereldberoemde stuk van Bach.

In de Adventtijd zullen de koren stukken uit het oratorium ook zingen hun eigen parochie. In de Pancratius Basiliek Tubbergen is dit op zondag 1 december a.s. om 10.30 uur.  Op donderdagavond 19 december om 19.00 uur is de uitvoering in de Plechelmusbasiliek Oldenzaal.

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates. Bach schreef het oorspronkelijk voor de periode van Kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. De teksten zijn ontleend aan het Evangelie volgens Lucas en het Evangelie volgens Matthäus.

De uitvoering wordt  verzorgd door Phion (het voormalige Orkest van het Oosten) en Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok. De solisten zijn Siri Thornhill – sopraan, Esther Kuiper – alt, Andreas Karasiak – evangelist en tenor en Maarten Koningsberger – bas.

Kaarten voor de uitvoering in Oldenzaal op 19 december en Enschede op 20 december (zonder deelname van de Twentse koren) kunnen worden besteld via www.matthauspassiontwente.nl.