Op 8 april jl. overleed onze medeparochiaan Hein Broenink op 85-jarige leeftijd.

Hein werd geboren op 19 februari 1936 in Langeveen. Hier heeft hij samen met 2 zussen en 2 broers zijn jeugd doorgebracht.

Bij Café Kemperink in Tubbergen ontmoette hij zijn Sien. Na het huwelijk in 1967 gingen ze wonen in Vriezenveen. Tot zijn 60e werkte Hein met veel plezier als vrachtwagenchauffeur. Helaas bleef het huwelijk kinderloos.

Hein hield van op vakantie gaan. Eerst met de caravan, later met georganiseerde busreizen naar Duitsland, Oostenrijk en Italië. Hier hebben ze beiden volop van genoten. Hein kon enorm genieten van de natuur.  Zijn grote hobby was zijn moestuin en hier stak hij veel vrije tijd in. Menigeen kreeg  van hem een krop sla of andijvie.  Later heeft hij zijn aardbeienplantjes  nog in zijn tuin achter het huis geplant en verzorgd.  Ook gingen ze samen veel met de fiets weg en onderweg werd er dan ergens een patatje gegeten.

Hein was een rustige, lieve, zorgzame man en had veel interesse voor andere mensen. Ook  was hij een trouwe kerkganger, hij is jarenlang koster geweest en maakte deel uit van de tuinploeg van de kerk. Dit deed hij met veel toewijding.

Ziekte werd hem niet bespaard. Toen bij hem Alzheimer vastgesteld werd, moest hij geestelijk steeds meer inleveren. Sien heeft hem, tot het niet meer kon, thuis verzorgd. Dit heeft ze met veel liefde gedaan. Opname in de Weemelanden werd onvermijdelijk.  Ook hier is Hein liefdevol verzorgd. Groot respect voor de mensen die hier werkzaam zijn!

Begin april werden een val, een beroerte én een longontsteking hem fataal. Hij heeft nu zijn rust gekregen, die hij verdient.

Na de uitvaart in onze parochiekerk vond de crematie plaats in Almelo.