Het afgelopen schooljaar is de werkgroep Jeugdkerk Pancratiusparochie bezig geweest om voor kinderen van 6 t/m 11 jaar activiteiten te bedenken die aansluiten bij hun belevingswereld. Wat is een goede verhouding kinderen, ouders en geloof? Op zaterdagmiddag 18 mei om 14.00 uur sluit de jeugdkerk af met een  gezellige doemiddag.

In september zijn we van start gegaan met een Franciscusviering. Bij deze viering bleek het moeilijk te zijn om kinderen samen met hun ouders in de kerkbanken te krijgen. Met veel enthousiasme zijn we daarna verder gegaan en kwamen uit bij het poppentheater. Een mooi schouwspel over Franciscus die op zoek is naar een wereld vol vrede. De kinderen mochten zelf ook meespelen. Vlak voor de Kerst stonden we op de kerstmarkt in Tubbergen. Met een wensboom stond de kerstman klaar om mooi verlichte ballen vol wensen van alle kinderen op te hangen. En oh oh oh…. wat was het koud! In januari hebben wij een zeer succesvolle  smokkeltocht georganiseerd in samenwerking met Jong Nederland Tubbergen. Het doel was om attributen te smokkelen die het licht brandend konden houden. Na de Carnaval hebben wij een vastenmaaltijd georganiseerd, gevolgd door paaskaarsen maken in Geesteren en Vasse. Beide activiteiten waren erg leuk en ook leerzaam. In dit jaar is ons duidelijk geworden dat kinderen graag willen DOEN en actief bezig willen zijn. Door alle drukte heen is er nog steeds tijd voor het geloof maar is het wel zoeken naar de juiste verhouding. Doe-activiteiten en het geloof kunnen prima samen gaan. Wij gaan dan ook met mooie ideeën het volgende seizoen in. Hopend dat de groep van kinderen die komen naar de activiteiten mag groeien. Mochten er onder kinderen en ouders leuke ideeën zijn, dan horen wij dit graag.

En nu sluiten we dit jaar af op zaterdag 18 mei van 14.00 – 16.30 uur met een circuit vol leuke activiteiten  in de pastorietuin van Langeveen. Een werkjaar afsluiten betekent gezelligheid en plezier. De pastorietuin van Langeveen is daarvoor de ideale locatie met een vijver, grasveld en spannende paden. Het belooft een leuke middag met spelletjes te worden en  we sluiten af met ……. lekkere pannenkoeken. Je kunt je opgeven via jeugdkerkpancratius@gmail.com. Kinderen kunnen deze middag gebracht en opgehaald worden door de ouders. Graag tot dan!

Werkgroep Jeugdkerk