Logo informatieblad Langeveen 2020

Jaargang 57 nr. 20 t/m 23                                                            16 mei t/m 12 juni

 

De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties,

huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het ‘bewaarexemplaar’,

dat in juni 2017 bij alle parochianen is bezorgd.

 

U kunt het bewaarexemplaar ook vinden op de website

www.hpancratius.nl onder locaties > Langeveen > Infoblad

Beste parochianen,

 

Aan het begin van de Corona tijd waren er een tweetal video boodschappen die via de website waren te zien. Zo mocht ik ook een videoboodschap verzorgen. We hebben de opname gemaakt bij de Maria kapel in Geesteren. Je denkt op een door de weekse middag zal dat wel kunnen en worden we niet gestoord. Het tegendeel was waar, het blijkt een weg te zijn waar veel verkeer langs komt, maar er komen mensen om naar Maria te gaan, een kaarsje aansteken. Die middag waren wij de opname aan het maken en er kwam iemand langs die was bezig  met haar hardloop rondje. Ze wilde de kapel in om een kaarsje te ontsteken, ze schrok van de opname die wij aan het maken waren. Ze legde geld op een balk en verwees naar Maria. We staken voor haar het kaarsje aan. Een bijzonder moment.

Zo gaan er in deze periode veel mensen op bezoek bij Maria, voor licht, om zorgen in dat vlammetje te leggen. Wij vragen om steun, kracht en waar nodig troost.  Daar hebben velen thuis, in de kerk of langs de kant van de weg Maria voor. Een moeder die weet wat het is om zorgen te hebben, zij bleef haar zoon trouw in de weg die hij moest gaan. Maria vraagt in deze tijd aan ons: blijf trouw op de weg die jullie samen in de corona tijd  moeten gaan.

Bij Maria hoef je geen gepaste afstand van anderhalve meter te houden, je kunt dicht bij haar komen, je mag haar aanraken. Bij Maria kun je komen zonder woorden, wij willen altijd woorden uitspreken, je mag bij Maria in de stilte zijn, in de stilte van ons hart luistert Maria.

In mijn dagelijkse rondje wandelen sprak hierover met iemand, zomaar even op straat, over de steun die Maria geeft. Ze zei: ik zou graag meer in Maria willen geloven, volgens haar geeft Maria houvast. Ik vroeg haar: waar haalt u houvast uit in uw leven? Ze zei: in de mensen om mij heen, een kort gesprekje, iemand die mij toe zwaait. Het zijn mensen die haar trouw blijven, Maria was ook trouw in het nabij blijven. Misschien toch een onbewust geloof dat deze vrouw krijgt van anderen zoals Maria het heeft gedaan?

 

Aankomend weekend, 16 en 17 mei hebben wij in onze parochie het Maria weekend, wij vieren met Maria in de basiliek, de zaterdagavond is er om 19.00 uur  een Maria lof en de zondag kunt u meevieren met een Mariaviering. U kunt via de kerktv meevieren, wees welkom.

 

Hartelijke groeten,

Diaken Bert Huitink

 

parochiËle kroniek:

Overleden: Joop Plegt

Grensweg 1,  Langeveen

*11-01-1933       24-04-2020

 

Gerdina, Maria van Wijngaarden-Kok

Wevelinkhovenplein30, Hardenberg

*09-08-1931    ꝉ 04-04-2020

WEEKWACHT PASTORES

Voor dringende pastorale hulp, in geval van geestelijke bijstand, ziekte

en bij overlijden, belt u met het nummer van de weekwacht van het

Parochieverband, tel: 06 – 20430155.

 

LOCATIESECRETARIAAT ST.PANCRATIUS LANGEVEEN

Adres: Kerklaan3, 7679 VG Langeveen; tel: 0546-681142;

email: info.langeveen@hpancratius.nl

Locatiesecretariaat open: vrijdagmorgen van 09.00-11.00 uur

Vrijdag 22 mei is het secretariaat gesloten.

 

INFORMATIEBLAD

Dit informatieblad is voor een periode van 4 weken. Het volgende komt uit op woensdag 10 juni.  Kopij en misintenties voor dat informatieblad kunnen vóór donderdag 4 juni 18.00 uur worden aangeleverd in de brievenbus van het parochiecentrum. Kopij (niet de misintenties) zo mogelijk rechtstreeks mailen naar: infobladlv@gmail.com

 

CENTRAAL SECRETARIAAT H.PANCRATIUS PAROCHIE

Karin Grunder en Yvonne Kroeze

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen

E-mail: info@hpancratius.nl , tel:06-33564002

Bereikbaar op:

Dinsdag en woensdag: 09.00-12.00 en 13.30-16.30 uur.

Donderdag: 13.30-16.30 uur, vrijdag: 09.00-12.00 uur.

 

VIER THUIS MET DE KINDER EN JEUGDKERK MEE

De Kruisweg van de Jeugdkerk en de Paasviering van de Kinderkerk zijn tijdens de Paasdagen digitaal goed bezocht. Zo konden wij gezinnen bij de hand nemen in deze dagen van afstand houden. Voorlopig kunnen wij niet samen komen om te vieren. De Kinder- en Jeugdkerk gaan door met op afstand vieren.

Met Pinksteren, zondag 31 mei, zijn de deuren van de kinderkerk nog gesloten, helaas kunnen wij gezinnen en kinderen niet uitnodigen voor de Pinkster Kinderkerkviering. Wij gaan het weer doen zoals met Pasen, de viering zal worden opgenomen en is digitaal te zien via de website van onze parochie. De viering zal op locatie worden opgenomen. Op dit moment is de locatie nog niet bekend, laat u verassen.

Op deze manier proberen wij er te zijn voor gezinnen en kinderen.

De Jeugdkerkviering kan rechtstreeks worden bekeken via KerkTV – Tubbergen op zaterdag 9 mei a.s. om 19.00 uur en via KerkTV   – herhaling – bij alle locaties.

De Kinderkerkviering, thema Pinksteren, kan worden bekeken op de website  van de H. Pancratius parochie, www.hpancratius.nl, via KerkTV   – herhaling – bij alle locaties: http://pancratius.kerkentv.nl/
of via Videoboodschap: https://hpancratius.nl/videoboodschap/

Wees welkom, vier thuis met ons mee.

 

Hartelijke groeten,

Diaken Bert Huitink

 

 

Met spoed gezocht Vrijwilligers zaterdagmiddag

De Commissie van Beheer is dringend op zoek naar vrijwilligers voor schoonmaakwerkzaamheden.

Met name voor de schoonmaak van de kerk op zaterdagmiddag (of in overleg op vrijdag) worden enkele vrijwilligers gezocht.

Dit houd in “een rondje door kerk en sacristie” en zorgen dat alles netjes en schoon is voor de viering in het weekend.

Lijkt het U wat om hierbij wekelijks 1 uurtje te helpen dan horen we dat graag. Vele handen maken licht werk!!!

Voor opgave of informatie kunt U contact opnemen met:

Jan Brakhuis 06-12876966  brakhuislangeveen@gmail.com 

Evelien Olimulder  06-49077776  secretaris.langeveen@hpancratius.nl

 

 

 

Afsluiting luiden Klokken van hoop en troost op Bevrijdingsdag 5 mei

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, heeft de Raad van Kerken in Nederland opgeroepen om op de woensdagavonden van 18 maart t/m 29 april van 19.00 uur tot 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Ook de negen kerken van onze parochie hebben zich hierbij aangesloten.

De slotluiding zal plaatsvinden op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) van 12:00 uur tot 12:15 uur. Daarmee markeren we tevens de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is en laten we horen dat we hopen en erop vertrouwen dat we samen corona kunnen overwinnen.

 

KLEUR JE DUIF VOOR DE KINDERKVIERING VAN PINKSTEREN

 

 

 

De kinderkerk viert Pinksteren, geen viering waar kinderen bij aanwezig kunnen zijn, de viering van Pinksteren zal worden opgenomen en via de website van de parochie kunnen gezinnen thuis naar deze viering kijken.

Wij als werkgroep kinderkerk willen graag dat er toch iets van de kinderen zelf aanwezig mag zijn. Bij Pinksteren hoort een duif. Waarom nu de duif? De Heilige Geest kwam op aarde met het Pinksterfeest, dat is waar we bij stil staan. De duif staat voor de Heilige Geest. Daarnaast is de duif een teken van vrede, hoop en toekomst.

Ik wil jullie ouders en kinderen vragen om een duif te tekenen, of je gaat op de computer kijken voor een mooie duif, of je knipt de duif uit. Maak er een gekleurde duif van, schrijf jouw voornaam op de duif en stuur deze naar: Pastor van de kinderkerk Bachstraat 49 7651MS Tubbergen.

 

Als jij een gebedje hebt voor de viering dan mag je deze meesturen en zal ik gebruiken in de viering.

Ik neem jullie duiven mee naar de kinderkerkviering van Pinksteren en zal ze ophangen.
Zo zijn jullie als de adem van God aanwezig bij de kinderkerk.

Ouders een mooie opdracht voor de meivakantie.

De duiven kunt u insturen t/m vrijdag 22 mei.

Ik zou het bijna vergeten!!! Wij vieren op locatie, wij zijn welkom bij het kinderdagverblijf Bambino, wij gaan naar de buitenboel in Reutum.

Voor info kunt u contact opnemen met Diaken Bert Huitink 06-20432661

 

Kinderkerkviering, thema Pinksteren, kan worden bekeken op de website  van de H. Pancratius parochie, www.hpancratius.nl, via Videoboodschap: https://hpancratius.nl/videoboodschap/ en via KerkTV – Herhaling bij alle locaties: http://pancratius.kerkentv.nl/

Delen van dit bericht stellen wij op prijs.

 

Missionair werk vanuit Nederland

Ik, Inge Kuiphuis was tijdens de vastenperiode in Nederland om te vertellen over het eigendoelenproject van de Vastenactie voor landarbeidersbeweging MTC in Guatemala. Door het Coronavirus kan ik voorlopig niet terug naar Guatemala en werk ik vanuit Nederland. Gelukkig kan ik ook vanuit Nederland nog veel doen, misschien nog wel meer dan in Guatemala. Want daar zijn de maatregelen strenger dan in Nederland en de internetmogelijkheden beperkter.

 

Ook in Nederland doen we wat mogelijk is om het streefbedrag voor het vastenactieproject ‘Werken aan een veilige toekomst’ bij elkaar te krijgen. Zo wordt er een jeugdviering georganiseerd op zaterdag 9 mei om 19.00 uur, die via kerktv wordt uitgezonden. Tijdens deze viering  stellen vier kinderen mij vragen over het project en het werken in Guatemala. Daarnaast hebben we met een aantal jongeren van Rock Solid een whatsappgroep opgezet waarin zij mij vragen kunnen stellen over het werk en het leven in Guatemala.

 

Ook kunt u originele spulletjes/ cadeautjes kopen uit Guatemala. Deze zijn gemaakt door jongeren en vrouwen aldaar. Ook kun je wenskaarten bestellen om het project te ondersteunen.

Voor alles geldt, tot zolang de voorraad strekt.

Bestellingen zijn exclusief verzendkosten. Bezorging binnen de parochie is gratis.

 

Interesse: stuur een mail naar inge.kuiphuis@mtc.org.gt.

Op mijn blog www.missieinguatemala.wordpress.com staat ook een foto van de producten met de prijzen.

Doneren kan ook, naar bankrekeningnummer:

NL21 INGB 0000 0058 50

t.n.v. Vastenactie, Den Haag

O.v.v. projectnummer 401397

 

 

 

 

 

 

 

 

KINDERKERK WIL GRAAG ADRESSENBESTAND.

Beste ouders,

Onze kinderkerk is de laatste twee tot drie jaar gegroeid, daar zijn wij blij mee.
De kinderkerk leeft!
Graag zouden wij een adressenbestand hebben van de gezinnen die naar de kinderkerk komen.
Waarom hebben wij dat nodig?
Om gezinnen uit te nodigen voor kinderkerk vieringen,
u te berichten over nieuws vanuit de Kinder- en Jeugdkerk,
u meenemen richting de toekomst en daarover informeren.
We willen snel en direct met ouders communiceren.

Dit adressen bestand zal NIET gebruikt worden voor andere doeleinden
en is strikt vertrouwelijk voor de kinderkerk.

Wilt u op de hoogte blijven van onze kinderkerk geef adres en mailadres aan ons door middels ons eigen mail adres kinderkerk@hpancratius.nl en uiteraard de namen van de kinderen.

Samen willen wij met gezinnen werken aan ons geloof, geloof levendig houden.
Ik hoop dat u mee wilt doen.

Wij hebben voor de zomervakantie nog een verrassing in petto voor de allerkleinsten, dat willen wij op ‘afstand’ komen brengen. Daar hebben wij adressen voor nodig.

Vergeet niet de viering van Pinksteren, stuur duiven in, u kunt de kinderkerk viering zien via de website van de parochie.

Hartelijke groeten,
Namens de werkgroep,
Diaken Bert Huitink
06-20432661