Logo informatieblad Langeveen 2020

Jaargang 58 nr. week 26 en 27                                                       26 juni t/m 9 juli

 

De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties,

huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het ‘bewaarexemplaar’,

dat in juni 2017 bij alle parochianen is bezorgd.

 

U kunt het bewaarexemplaar ook vinden op de website

www.hpancratius.nl onder locaties > Langeveen > Infoblad

Hebt u al koorts?

 

Ja, oranjekoorts om precies te zijn! Het Nederlands Elftal heeft met drie klinkende overwinningen de poulefase afgesloten en mag zich nu opmaken voor de achtste finales. Na eerst een wat stroef begin, staan we nu als de twaalfde man achter Oranje. En als dan uiteindelijk toch de zwaarbevochten overwinningen behaald wordt, zingen we uit volle borst André Hazes na: “met bloed, zweet en tranen”! Als je wint na inzet en strijd, bloed – zweet en tranen hebt vergoten dan is de overwinning verdiend en is er reden voor feest.

 

God wil ook een feest met ons vieren. Niet alleen later, als we over de grens van de dood zijn, maar ook – of juist – hier en nu. Elke keer dat we samenkomen rond de tafel met brood en wijn, vieren we dat Jezus bij ons is. Vieren we Zijn overwinning, op de dood wel te verstaan. Daar geven we wel iets andere woorden aan dan ‘bloed, zweet en tranen’, maar toch lijkt het overeenkomsten te hebben.

 

Bloed, dat woord horen we wel vaker in de kerk vallen. Bloed is in de Bijbel het teken van een verbond, namelijk de belofte dat God ons niet achterlaat. En het lichaam? Daarmee geven we ons leven handen en voeten. Met en door ons lichaam, kunnen wij samenleven met andere mensen, kunnen wij de dingen doen, kunnen wij ons inzetten. En als dat héél intensief is, zelfs totdat het pijn begint te doen, geeft het lichaam ons…zweet en tranen.

 

Bloed, zweet en tranen.

 

Jezus viert het Laatste Avondmaal met zijn vrienden. Hij zegt over het brood “Dit is mijn Lichaam” en over de beker met wijn “Dit is mijn Bloed”. Deze tekens van brood en wijn verwijzen naar Jezus’ levenskracht, Zijn inzet en Zijn liefde. Deze tekens van brood en wijn verwijzen naar Zijn strijd én ze verwijzen naar Zijn overwinning op de dood. Brood en wijn willen ons zeggen: met ‘bloed, zweet en tranen’ heeft Jezus de overwinning behaald, door de kracht van God.

 

Op zondag 11 juli staat de finale gepland. Of ons Oranje dan in de finale staat en Europees kampioen wordt, is allerminst zeker. Er is in ieder geval één kampioensfeest waarbij we ons allemaal mogen aansluiten, waar alle mensen bij mogen horen en niemand hoeft te verliezen. Dat feest vieren elke keer opnieuw, om straks te delen in de overwinning. Bij God.

 

Pastoor Casper Pikkemaat

 

Thema: Geloof doet leven                                             13e zondag door het jaar

  1. 27 juni 09.00 uur: Gebedsviering
    Collecte: 1. Plaatsengeld € 1.00
    2. Pastorale zorg

 

  1. 6 juli 09.30 uur: Eucharistieviering in de kerk

(pastoor Pikkemaat)

 

Thema: Weerbarstige boodschap                             14e zondag door het jaar

  1. 3 juli 09.00 uur: Woord- en Communieviering m.m.v. enkele

leden van het Liturgiekoor (Diaken Thöni)

Collecte:                                1. Plaatsengeld € 1.00
2. Kaarsen bij Maria

 

parochiËle kroniek:

Overleden:

Theresia Maria Francisca Schröder-Meijer

Pastoor Hoflandstraat 12, Langeveen

*20-08-1931               ꝉ 16-06-2021

Dat zij mag rusten in vrede

 

jaargedachtenissen en misintenties Zondag 27 juni

Misintenties: Pastor Heuven en overl. fam., Marietje ter Groot-Ophof, Joop Plegt, Truus ter Groot-Nijkamp, Jan en Marie Pouwels, Trees Schröder-Meijer.

jaargedachtenissen en misintenties  Zaterdag 3 juli

Jaargedachtenis: Anneke Hagedoorn, Anita Rikhof

Misintenties: Pastor Heuven en overl. fam., Joop Plegt, overl. ouders Rikhof-Elferink en zoon en Anita Rikhof, Trees Schröder-Meijer, Jan Hagedoorn, Joop Perdaan en fam. Perdaan-Plecht.

 

lectoren en misdienaars en collectanten:

Zondag 27 juni 09.00 uur

Lector: M. Hesselink, T. Rozenkamp, I. Scholten
Coronacoördinator: J. Weusthuis, H. Flims, M. Pegge

 

Zondag 3 juli 09.00 uur
Lector: J. Pouwels

Coronacoördinator: J. Grootelaar, E. en Y. Wuite

 

 

Opbrengst Collectes
Plaatsengeld        2e collecte

12/6                          €48.75                      €56.35            (Onderhoud kerkhof)

20/6                          €51.00                      €61.00            (Verlichting en kaarsen)

WEEKWACHT PASTORES

Voor dringende pastorale hulp, in geval van geestelijke bijstand, ziekte

en bij overlijden, belt u met het nummer van de weekwacht van het

Parochieverband, tel: 06 – 20430155.

 

LOCATIESECRETARIAAT ST.PANCRATIUS LANGEVEEN

Adres: Kerklaan3, 7679 VG Langeveen; tel: 0546-681142;

email: info.langeveen@hpancratius.nl

Locatiesecretariaat open: vrijdagmorgen van 09.00-11.00 uur

 

INFORMATIEBLAD

Dit informatieblad is voor een periode van 2 weken. Het volgende komt uit op woensdag 7 juli.  Kopij en misintenties voor dat informatieblad kunnen vóór donderdag 1 juli 18.00 uur worden aangeleverd in de brievenbus van het parochiecentrum. Kopij (niet de misintenties) zo mogelijk rechtstreeks mailen naar: infobladlv@gmail.com

 

CENTRAAL SECRETARIAAT H.PANCRATIUS PAROCHIE

Karin Grunder en Yvonne Kroeze

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen

E-mail: info@hpancratius.nl , tel:06-33564002

Linkadres KerkTV:  https://hpancratius.nl/kerk-tv/

Bereikbaar op:

Dinsdag en woensdag: 09.00-12.00 en 13.30-16.30 uur.

Donderdag: 13.30-16.30 uur, vrijdag: 09.00-12.00 uur.

 

 

 

 

ONLINE AANMELDEN VOOR VIERINGEN VERVALT

Met ingang van het weekend 19/20 juni a.s. komt het online reserveren voor weekendvieringen te vervallen.

Registratie van naam en telefoonnummer bij de ingang van de kerk volstaat. Vriendelijk verzoek om in verband hiermee tijdig aanwezig te zijn.

Eerste Heilige Communie in de H. Pancratius parochie

Dit najaar bieden de geloofsgemeenschappen van Albergen, Mariaparochie, Fleringen, Tubbergen, Reutum, Geesteren, Langeveen en Vriezenveen aan ouder(s)/verzorgers van de kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool de mogelijkheid om hun kind te laten deelnemen aan de Eerste Heilige Communie. Ook kinderen, die niet op de plaatselijke basisscholen zitten en tot de desbetreffende leeftijdsgroep behoren, worden van harte uitgenodigd voor deelname. De voorbereiding op de  Eerste H. Communie en de viering zullen dit najaar plaatvinden.

Kinderen uit de geloofsgemeenschap Vasse kunnen aansluiten bij andere locaties of wachten tot 2022. Opgeven kan tot en met 2 juli 2021. Via email: info@hpancratius.nl of 06-33564002. Duidelijk vermelden de naam van het kind, volledig adres, emailadres en telefoonnummer.

 

Heilig Vormsel in de H. Pancratius parochie

Dit najaar bieden de geloofsgemeenschappen van Albergen, Mariaparochie, Fleringen, Tubbergen, Reutum, Vasse, Geesteren, Langeveen en Vriezenveen aan ouder(s)/verzorgers van de kinderen van groep 8 van de basisschool en de kinderen in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om hun kind te laten deelnemen aan het H. Vormsel. Ook kinderen, die niet op de plaatselijke basisscholen zitten en tot de desbetreffende leeftijdsgroep behoren, worden van harte uitgenodigd voor deelname. De voorbereiding op het H. Vormsel en de viering zullen dit najaar plaatvinden.

Opgeven kan tot en met 2 juli 2021. Via email: info@hpancratius.nl of 06-33564002. Duidelijk vermelden de naam van het kind, volledig adres, emailadres en telefoonnummer.

 

LOURDESVIERING H. PANCRATIUS PAROCHIE

25 JUNI 2021

Op vrijdag 25 juni a.s. organiseert de H. Pancratius parochie een Maria-viering  in de pastorietuin van Langeveen. Deze viering zal helemaal in het teken staan van Lourdes.

De contactpersonen van het Lourdeswerk in de Pancratius parochie hebben dit initiatief genomen, omdat bedevaarten naar Lourdes ten gevolge van de coronacrisis al twee jaar niet meer mogelijk zijn. Van verschillende kanten bereiken de contactpersonen vragen om – zij het in het klein – toch aandacht te blijven geven aan Lourdes.

De pastorietuin van Langeveen leent zich bij uitstek voor een viering, met elementen die gebruikelijk zijn in een normale bedevaart naar Lourdes. Bovendien kunnen hier de geldende voorschriften met betrekking tot corona in acht worden genomen.

De viering  is vrij toegankelijk; iedereen is van harte welkom, bijzonder ook al diegenen die al vaker naar Lourdes zijn geweest en het Lourdesgevoel toch weer even willen proeven. Maar ook voor allen die wel gedachten hebben om eens een keer mee te gaan met een bedevaart naar Lourdes zou dit een mooie opsteker kunnen zijn en vooral ook voor de pelgrims die zich vorig jaar al hadden ingeschreven voor een bedevaart naar het heiligdom in Zuid-Franrijk.

De viering begint om 19.00 uur en wordt geleid door diaken Bert Huitink. Het themakoor Courage uit Langeveen zal de viering met prachtige Marialiederen opluisteren.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie gelegenheid om bij te praten en herinneringen op te halen.

Voor een goede organisatie is opgave voor deze Lourdesviering gewenst. Opgave is mogelijk via:
de website van de H. Pancratius parochie-Meevieren: https://meevieren.nl/pancratiusparochie/

Of via het centraal secretariaat:
e-mail: info@hpancratius.nl
tel. 06-33564002

Telefonisch bereikbaar op:

dinsdag en woensdag: 09:00 uur – 12:00 uur en 13:30 uur – 16:30 uur

donderdag: 13:30 uur – 16:30 uur, vrijdag: 09.00 uur – 12.00 uur.

Opgave is mogelijk tot vrijdag 25 juni, 12.00 uur.

 

Vooraankondiging inzamelingsactie (oud)gereedschap

Beste parochianen,

Begin oktober organiseert het diaconaal beraad samen met de MOV groepen weer een inzamelingsactie van gebruikt gereedschap dat is bestemd voor hergebruik in ontwikkelingslanden.

Goederen die ingezameld kunnen worden zijn:

-Naaimachines (hand, elektrisch, trap, overlock, industrieel), brei- en borduurmachines.

-Strijkijzers, strijkplanken, stofscharen.

-Gereedschap voor: timmerman, metselaar, elektricien, loodgieter, schoenmaker, fietshersteller, automonteur, metaalbewerker, maar ook tuin- en landbouw-gereedschap (spade, hark, cultivator, snoeischaar, enz.)

-Semiprofessioneel elektrisch handgereedschap en apparatuur.

-Rolstoelen (indien inklapbaar en uitsluitend met grote achterwielen), krukken, rollators.

-Fietsen, stevig en zonder versnellingen.

-Computers en laptops minimaal Pentium 4 of Intel Core 2, platte beeldschermen, computergeheugen, harddisks, SSD ’s. Laserprinters, toetsenborden (Qwenty of Azerty) muizen.

 

Wat niet ingeleverd kan worden zijn:

Injectprinters, inject all-in one’s, beeld- en geluidsapparatuur, schrijfmachines, witgoed en meubilair.

Zie ook: www.vraagenaanbodinternationaal.nl

In september volgt verdere informatie, via de informatiebladen en de website van de parochie, over deze inzamelingsactie, over de exacte datum en de inleverpunten.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Jacqueline Meupelenberg, pastoraal werker. j.meupelenberg@hpancratius.nl of tel. 06-20486904.

 

Samen wandelen in de omgeving van Vasse

We wonen in een prachtige omgeving met een schitterende natuur, waarin we mooie wandelingen kunnen maken. Samen wandelen is gezellig en brengt verbondenheid.

De Pancratius commissie organiseert op 14 juli een wandeling voor alle belangstellenden in

en buiten de parochie in de omgeving van Vasse. De lengte is 5 kilometer.

We starten om 9.30 uur bij de kerk. Er is onderweg volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Onderweg worden er enkele teksten gelezen ter inspiratie, onder anderen bij het Maria kapelletje aan de Hooidijk. Na afloop is er gelegenheid om koffie/thee te drinken op het terras van het parochiecentrum in Vasse.

Aanmelding is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

U bent van harte uitgenodigd!

Hartelijke groeten,

De Pancratius commissie :

Anne Bossink, Marian Groothuis, Ans Schothuis, Leo Stamsnieder, Johan Steggink en pastoraal werker Christianne Saris