Op 22 februari begint de veertigdagentijd, de voorbereidingstijd op Pasen. Het is een periode van bezinning op ons leven en onze leefstijl. Op facebook en andere sociale media lijkt het alsof het leven alleen maar fantastisch is. Dat dit maar één kant van het verhaal is, weten we zelf maar al te goed. Het leven kan ook heel lastig zijn. We kunnen mislukken, struikelen, vallen, maar gelukkig ook weer opstaan en leven terugvinden. In ons geloof laat Jezus zien dat succes en mislukking,  leven en dood samen gaan en nieuw leven kunnen brengen. Zijn kruisweg kan ons inspireren en bemoedigen.

De Pancratius Commissie heeft er daarom voor gekozen om, net als vorig jaar, stil te staan bij gebeurtenissen uit die kruisweg en deze te vertalen naar deze tijd. We gaan in gesprek met een vader van een kind met een verstandelijke beperking en een moeder die twee overleden kinderen heeft. Wat doet het met hen, hoe gaan ze ermee om, wat is hun steun en kracht hierbij? We spreken met de missionair werker van onze parochie die sinds 2015 in Guatemala werkt en een vrijwilliger die al jaren werkt bij stichting Leendert Vriel om te waken bij stervenden. Wat drijft hen om dit te doen? Wat brengt dit werk hen?

Vier mensen, die met ons hun verhaal willen delen en laten zien waarvan ze leven. Mensen die zich herkennen in gebeurtenissen van de kruisweg van Jezus. Dat hun verhalen ons mogen bemoedigen en ons het inzicht geven dat in ieders levensverhaal een blijde boodschap zit. Een boodschap dat het leven sterker is dan de dood. Dat we met vallen en opstaan het volle leven mogen vinden.

U kunt de uitzendingen zien door op de link “digitale kruisweg” te drukken op de voorpagina van de website van de parochie ( www.hpancratius.nl) U kunt ook via kerktelevisie de uitzendingen volgen. Tenslotte wordt er ook een link naar het filmpje van het betreffende gesprek op de facebookpagina van onze parochie geplaatst. We nodigen u van harte uit om te kijken!

Hieronder het overzicht van de gesprekken:

Vrijdag 24 februari: Inleiding op het hoe en waarom van de digitale kruisweg

Vrijdag 3 maart: Jezus neemt het kruis op zijn schouders
Aandacht voor ouders met een kind met een verstandelijke beperking
-Gesprek met Jos Sonder

Vrijdag 10 maart: Jezus ontmoet zijn bedroefde moeder
Aandacht voor ouders met overleden kinderen
-Gesprek met Miranda Kamerbeek

Vrijdag 17 maart: Veronica droogt het gelaat van Jezus af
Aandacht voor mensen die zich inzetten voor hun medemens.
Tevens aandacht voor het project van de vastenactie.
-Gesprek met missionair werker Inge Kuiphuis

Vrijdag 24 maart: Jezus sterft aan het kruis
Aandacht voor het bijstaan van stervenden
-Gesprek met Pia Pekelder van Stichting Leendert Vriel

Vrijdag 31 maart: Vooruitblik naar de Goede Week en Pasen