Tijdens de korte, donkere dagen voor Kerstmis brengen muziek en zang vreugde in de duisternis!

Op vrijdag 14 december aanstaande om 19.00 uur zullen de eerste muzikale noten klinken in onze parochiekerk. Vanaf 18.45 uur verwelkomen de midwinterhoornblazers, buiten de kerk, u met ‘den oale roop’. De vuurkorven op het kerkplein brengen warmte in de winterse koude.

Muziekvereniging Levenslust o.l.v. Martijn Linderhof en in samenwerking met Belcanto, het Dames-en Herenkoor en kinderkoor de Regenboog brengen voor u kerst in muziek en zang ten gehore. Belcanto staat o.l.v. Moniek Linderhof en Alfons Morskieft dirigeert het dames-en-herenkoor. De kinderen zijn direct betrokken bij dit luisterrijke gebeuren zo vlak voor het kerstfeest. Het is de bedoeling dat de muziekvereniging en de verschillende koren ieder enkele stukken van hun eigen repertoire ten gehore brengen. De zang en muziek worden afgewisseld met kerstgedachten en kerstgedichten. Een heel bijzonder gedicht in het dialect zal worden opgeluisterd met midwinterhoornklanken. Enkele liederen worden tezamen gespeeld en gezongen. Er wordt aandacht geschonken aan het Adventsproject voor de straatkinderen in Rwanda. Samen op weg, jong en oud, naar kerst… de geboorte van het kindje Jezus.

Tot slot wordt de aanwezigen een lekkere beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein aangeboden, achterin de kerk.