Een onverwachte ontmoeting

Afgelopen week ging bij mij ’s avonds de deurbel. Ik verwachte geen bezoek, dus dacht ik aan een collectant. Na het openen van de voordeur stond daar een oud collega. Met een bos bloemen uit eigen tuin en een lekkere kruidkoek die nog warm was.

Ze zag mijn verbaasde gezicht en zei: “We hadden toch afgesproken?” Dat hadden we inderdaad maar ik was het door de drukte totaal vergeten. Ik had het zelfs niet eens in mijn agenda opgeschreven en dat overkomt me niet vaak. “Komt het echt wel uit?”  vroeg ze nog. “Ja zeker”, zei ik, “kom er in.”

Met een aanrecht vol afwas, het toetje nog op tafel, schoof ze aan de keukentafel en hebben we heerlijk bij gekletst.

Deze onverwachte ontmoeting was even een rustmoment in de hectische weken voor mijn vakantie. En zo’n rustmoment in de hectiek van alle dag is ook wat ik u toewens. Thuis, op vakantie, op het werk of elders. Want hoe druk we soms ook zijn, of hoe vol de dag ook zit, het is en blijft belangrijk om je dierbaren, je vrienden, of  zoals in mijn geval, mijn oud collega te blijven ontmoeten en elkaar door alle bezigheden niet uit het oog te verliezen.

Daarom wens ik u deze zomer rust toe, maar vooral ook mooie en onverwachte ontmoetingen bij een kop koffie of thee en wie weet met een lekkere kruidkoek of plak cake.

Een goede zomertijd toegewenst.

Hartelijke groeten, Jacqueline Meupelenberg, Pastoraal Werker.