ZONDAG 28 okt. en 4 nov. 2018 Jaargang 45, week 44 en 45

 

 

Beste parochianen,

Als we in deze tijd van het jaar een wandeling maken door de natuur dan zie je de mooie herfstkleuren om je heen, je wandelt door de vallende bladeren. Met een mooie najaarszon kun je genieten van de mooie natuur. In de herfst wordt de ballast vóór de winter afgelegd. In de herfst schept de natuur elk jaar weer uiterlijke beelden, zij legt al haar bonte kleuren af. Het wordt donker, koud en stil. Het planten- en dierenleven trekt zich terug. Wanneer je als mens afstemt op deze cyclus dan ga je mee naar ‘binnen’. Ook de mensen trekken zich terug uit de ‘samenleving’, zijn meer naar binnen gericht.

Wanneer de dagen langzaamaan steeds donkerder worden, dan is het tijd om te rusten en je naar binnen te keren, door stille overdenking en meditatie.

De herfst gaat over het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt. Zoals de boom haar bladeren laat vallen, langzaam één voor één, zo mogen wij dat ook doen. Voor mensen is dit een tijd om te overdenken wat wij los willen laten. Daarmee komt een mens bij zich zelf terecht, bij het dagelijkse leven dat ook bestaat uit loslaten, maar ook over de nieuwe ruimte die in het leven komt. Het is als met de tijd die wij hebben in ons dagelijkse leven, vaak is onze tijd gevuld met drukke bezigheden. Als je in jou tijd onbelangrijke zaken kunt loslaten, dan komt er weer ruimte en tijd om die weer in te vullen. Loslaten is het moeilijkste in een mensenleven, vaak denken wij dat wij alles moeten vast houden en mee doorgaan. Wij zouden in de periode van de herfst ons “doen” moeten overdenken. Stel je de vraag: is het allemaal van nut? Kan ik de tijd beter inhoud geven? Als Diaken overdenk ik dat ook, moet ik overal bijzitten, moet ik bij groepen zitten om te vergaderen. Kan ik ook wat loslaten? Als er nieuwe tijd komt dan komen er weer ideeën, of er komt ruimte voor ideeën die er al zijn.

Als de herfst haar bladeren laat vallen, dan mogen wij als mens oude bladeren in ons leven laten vallen, om weer ruimte te zoeken om in het voorjaar weer tot bloei te komen.

Hartelijke groeten, Diaken B. Huitink

 

Zondag 28 oktober 09.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. het Dameskoor.

Voorganger: Diaken Huitink.

Int.: Herman Wenneger.

 

Woensdag 31 oktober 09.00 uur Woord- en Communieviering door de Parochiële Werkgroep in de Aula.

Voorganger: Jan Veldhuis.

 

Vrijdag 2 november 19.00 uur Allerzielen Woord- en Communieviering (Requiemviering) m.m.v. het Dames- en Herenkoor.

Voorganger: Pastor Saris.

Jaarg.:  Jan Oude Luttikhuis (Kapper), Minie Arends-Veelers, Gerard Meijer, Marie Nordemeule-Kreuwel, Marcel Nijhuis, Gerard Kempers Manderveen.
Int.: Pastor Hein Booijink, Gerard Kempers en overl.fam.leden Kempers, Jan en Annie Meen-Hesselink, Lidy Tulk-Leussink, Jan Steggink (M’veen), Gerard en overl.fam.leden Nijhuis-Tijink, o.o. Hesselink-Blankenvoort, Harry Booijink, overl.fam.leden Mulstege en Groothuis, Gerard en Marie Booijink-Hulskotte, Zr. Maria Wenneger, Jan Hulskotte, o.o. Maathuis-Peters en zoon Jan, Gerard en Truus Kamphuis-Boswerger, Ben en Marie Hansté-Alberink, Sinie Dijkers-Koopman, Jos Weersink, Johan Groothuis, Jan Schulten en Ine Borghuis, o.o. Dijkers-Hansté, o.o. Bolscher-Heesink en Henk en Huub, Herman Hemmer, Hendrijk en Marie Hesselink-Bekhuis, Annie Oude Geerdink-Bekhuis, Jan Reekers en Theo Rozendaal, o.o. Booijink-Heerink en Jan, Herman Booijink (Kemper), o.o. Braakhuis-Klieverink, o.o. Stevelink-Lansink, Bernard en Aleida Engbers-Eidhof, o.o. Wigger-Booijink, Theo Wigger, Siny Wigger, Marietje Rolefes-Stopel, Bernard en Marie Veer-Weersink, Riet Kamphuis-Krakers, o.o. Teikotte Kuiper en Jan Teikotte, Jan Oude Vrielink, Bennie Droste, Herman Droste, Hendrika Droste-Boerrigter, Johannes Antonius Droste, Herman Nijhuis, Jan en Annie Nijhuis-Boerrigter, Harrie en overl.fam.leden Teikotte-Benerink, Bernard en Lien Boksebeld-Oude Vrielink, overl.fam.leden Wenneger, o.o. Braakhuis-Hesselink, Herman en Truus Huisken-Vrerink, o.o. Booijink-Hesselink, Henk Vrerink, Gerard en Marie Lummen-Oude Vrielink en overl.fam.leden, Rutger Hamse, over.fam.leden, Manny Sanderink-Weernink, Marie Schurink-Vrerink, Thijs Veer, Hendrik en Aleida Paalhaar-Horst, Johannes Albertus Kempers, Santje en Toon Pegge-Kempers, Annie Kempers-Lansink, Harrie Oude Luttikhuis, Jan en o.o. Alberink-Hansté, o.o. Kempers-Masselink, Jan Kempers, Gerard Kempers, Dionne Meijer-Boswerger, overl.fam.leden ter Heijne,overl.fam.leden ten Berge-a/d Stegge, Gerard Michorius, Gerrit Franke, o.o. Steggink-Kamphuis, Frans, Gijs en Hein Reinerink, Jan en Lijs Fleerkotte-Niemeijer, Jos Bolscher, Jan en Annie Blankenvoort-Eppink, Frans en Hermine Droste, o.o. Droste-Vleerbos,, o.o.van der Aa-Bodde, Jan en Truus  Ensink-Borggreve, Jan en Sieny Booijink-Alberink, Bernard en An Pegge, Bernard en Feem Blankenvoort -ten Dam, Jan en Annie Oliemulder-Blankenvoort, Ruud Bos en overl.fam.leden Bos -Huis in ’t Veld, overl.fam.leden Nordemeule, overl.fam.leden Ensink.

 

Zaterdag 3 november 18.30 uur zingt het Dameskoor in de viering op het Meulenbelt te Tubbergen.

Zaterdag 3 november 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Herenkoor.

Voorganger: Pastor Huisman.

Int.: o.o. Wigger-Booijink en zoon Theo, Hein Meijer, Harrie Kempers, Ben en Marie Hansté-Alberink.

 

Woensdag 7 november 09.00 uur Eucharistieviering in de Aula.

Voorganger: Pastoor Pikkemaat.

 

Zondag 11 november 09.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. het Dameskoor.

Voorganger: Diaken Huitink.

Jaarg.: Gerhard Lenferink.

Int.: Herman Wenneger, Hein Meijer, Harry Booijink, Ben en Marie Hansté-Alberink, Jan van der Ham.

 

KOREN

Vrij. 2 nov. 19.00 uur: Dames- en Herenkoor.

Za. 3 nov. 19.00 uur: Herenkoor.

Zo. 11 nov. 09.00 uur: Dameskoor.

 

LECTOREN

Vrij. 2 nov. 19.00 uur: Lies aan de Stegge.

Za. 3 nov. 19.00 uur: Marieke Hansté.

Zo. 11 nov. 09.00 uur: Wilma Kempers.

 

ACOLIET

Vrij. 2 nov. 19.00 uur: Bernard Jacobs.

Za. 3 nov. 19.00 uur: geen.

Zo. 11 nov. 09.00 uur: geen.

 

COLLECTANTEN

Vrij. 2 nov. 19.00 uur: Gerard Alberink, Gerard v/d Aa,

Harrie Pegge.

Za. 3 nov. 19.00 uur: Gerard Alberink, Harrie Pegge.

Zo. 11 nov. 09.00 uur: Ben Demmer, Harrie Kemna.

 

KOSTERS

Vrij. 2 nov. 19.00 uur: Ine Bos.

Za. 3 nov. 19.00 uur: Johan Steggink.

Zo. 11 nov. 09.00 uur: Jan Veldhuis.

 

SPREEKUUR

Dinsdagmorgen van 09.00 u.-11.00 u. door Annie Schepers.

 

COLLECTES

Plaatsengeld 14 okt.   €       43,80      Eigen kerk 14 okt.      €      34,68

Plaatsengeld 20 okt.   €       51,50      Eigen kerk 20 okt.      €      20,80

Avondwake/uitvaart Herman Wenneger                              €    287,89

 

KERKSCHOONMAAK

Dinsdag 27 november zal vanaf 18.30 uur de kerk worden schoongemaakt door de wijk Steenbrei. De contactpersoon voor deze wijk is Sascha Spalink, tel. nr. 680105.

 

KERKRADIO

In de maand september is bij de gebruikers van de kerkradio de jaarlijkse bijdrage van de rekening afgeschreven. Nu is er dit jaar een fout ontstaan, omdat ons tarief van 90 euro naar 60 euro is gegaan. Dit is centraal in de parochie op één bedrag gezet. Vandaar dat u in oktober weer 30 euro teruggestort hebt gekregen omdat per ongeluk het oude bedrag nog geïnd was. Mocht u over een en ander nog vragen hebben dan hoor ik dat graag van u.

Namens de beheercommissie Vasse, Bernadette Weersink budgethouder (06-22563352)

 

ACTIVITEITENKALENDER

NOVEMBER 2018

02             Allerzielen

07             Dorpshuiskamer met aansluitend Open Eettafel

07             Ledenavond (KPOV)

15             Ledenmiddag (KBO)

17             Elfde van de Elfde (aftreden prins, sik, schoolprins en
schoolprinses) bij café Bolscher (Carnavalsver.

de Spekscheeters)

20-21       Kamp Welpen (Scouting)

21             Dorpshuiskamer

23             Toneelvoorstelling 20.00 uur bij Tante Sien; ook voor KBO-leden (Toneelvereniging)

24             Toneelvoorstelling 20.00 uur bij Tante Sien (Toneelver.)

27             Heitje voor een karweitje (Scouting)

DECEMBER 2018

01             Toneelvoorstelling 20.00 uur bij Tante Sien (Toneelver.)

02             Toneelvoorstelling 19.30 uur bij Tante Sien (Toneelver.)

05             Dorpshuiskamer met aansluitend Open Eettafel

08             Verkoop kerstbakjes (Volleybalver. de Eschsstars)

12             Kerstavond (KPOV)

19             Dorpshuiskamer

20             Kerstmiddag (KBO)

27             Oliebollenmixtoernooi (Handbal)

28             Gemeentelijke zaalvoetbaaltoernooien J019, J017, J015,
J011 (VMC)

31             Oliebollenactie (Scouting)

 

PLUS PUB Quiz

De volgende bijeenkomst van de KBO Vasse is op donderdag 15 november a.s. De Activiteitencommisie van de SV Vasse organiseert in samenwerking met de Heemkunde evenals vorig jaar de PUB Quiz. Hierbij worden de KBO-leden wederom getest, hoe het staat met hun kennis over o.a. Vasse (Vrogger).

Het wordt zeker weer een hele leuke en gezellige middag. Mis dit dus niet. Locatie: Café Bolscher. Aanvang: 14.00 uur

Toneelavond

Ook dit jaar komt de Toneelvereniging Vasse weer met een prachtig toneelstuk op de planken. Op vrijdag 23 november a.s. vindt de eerste uitvoering plaats. Deze is tevens bestemd voor KBO-leden, die zich hiervoor kunnen aanmelden bij Ria Rolefes (0546-221 233).

Locatie: Tante Sien in Vasse.   Aanvang: 20.00 uur

 

 

 

 

Cursus “omgaan met dementie” voor mantelzorgers in gemeente Tubbergen

Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Het thuis verzorgen en begeleiden van een persoon met dementie ervaren velen dan ook als een zware taak. Voor SIZ Twente is dat aanleiding om in samenwerking met de Dementieketen Twente de mantelzorgers te ondersteunen met het aanbieden van een cursus. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatie gegeven over de ziekte dementie. Onderwerpen die tijdens de cursus aan de orde komen zijn; Wat is dementie; verloop van dementie; welzijn van de mantelzorger; het netwerk en de belevingsgerichte benadering. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met deze ingrijpende ziekte kunnen omgaan. Deelnemers van deze cursus ontmoeten daarnaast lotgenoten die voor een naaste met dementie zorgen. Daardoor kunnen zij persoonlijke ervaringen en praktische tips uitwisselen. Bij de cursus is een ervaren cursusleider, casemanager dementie en psycholoog  betrokken. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie in de thuissituatie.

Waar:

‘t Oale Roadhoes Grotestraat 60, 7651 CK Tubbergen

Wanneer:

Op de maandagavond van 19.00 tot 21.00: 19 november, 26 november,10 december, 17 december, 7 januari en 14 januari.

Informatie en aanmelden:

Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Aanmelden kan via:

aanmelden@siztwente.nl of 085 – 7731720. Als u niet kunt op de genoemde data en u heeft wel belangstelling, of u heeft behoefte aan meer informatie, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 085-7731720 (tussen 9.00 en 13.00 uur).

 

 

 

 

 

 

UIT HET PROGRAMMA AANBOD 2018-2019

VAN DE H. PANCRATIUS PAROCHIE

Geloven nu; van 40 tot…?

In het nieuwe werkjaar verzorgt de werkgroep Geloven Nu wederom een aantal lezingen rond actuele religieuze en/of godsdienstige activiteiten, Bijbelverhalen, mensen die een rol in de Bijbelverhalen spelen, verschillende godsdiensten en religies, sacramenten, normen en waarden,etc. Hiervoor zijn diverse inleiders uitgenodigd.

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 8 november a.s.

Diaken Huitink vertelt over de diverse activiteiten voor kinderen en jongeren binnen onze parochie zoals de Kinderkerk, Jeugdkerk en Rock Solid. Belangstellenden voor deze bijeenkomst zijn wederom van harte welkom op:

Datum:                      Donderdag 08-11-2018

Thema:                      Activiteiten kinderen en jongeren in de H. Pancratius parochie

Verzorgd door:         Diaken Huitink

Tijd:                           09.30 uur – 11.30 uur (inloop vanaf 09.15 uur –

onder het genot van een kop koffie c.q. thee)

Kosten:                      € 2,50 per bijeenkomst (incl. koffie/thee)

Plaats:                        Parochiecentrum, Grotestraat 66 te Tubbergen

Informatie:                Mevr. I. Wekking – tel. 0546 – 433809