Samen op weg naar Pasen met de Passie 2019

Op Goede Vrijdag 19 april vindt voor de zevende keer de Passie plaats in onze parochie. We volgen Jezus op zijn kruisweg en rouwen om het lijden van Hem ,maar ook om de moeilijke en eenzame momenten op onze eigen levensweg. Dit zal enerzijds  gebeuren tijdens een wandeling van ruim drie kilometer in en door Albergen die eindigt in de H Pancratius kerk. Voor degenen die minder mobiel zijn is  het totale programma echter ook in genoemde kerk te volgen.

Op de wandelroute route zal Nely Brand de verteller zijn.  Jongerengroep Rock Solid zal met beschilderde panelen een gebeurtenis uit de kruisweg naar voren brengen. Soliste Anke Vink met begeleider Erik Velthuis en de koren Belcanto, Cantiamo en Courage laten met eigentijdse liederen horen dat de weg die Jezus ging, ook onze weg kan zijn.

Tijdens de route wordt het kruis meegedragen door verschillende organisaties uit onze parochie. De slagwerkgroep van Percussion Live zal ons begeleiden op onze tocht.

Tegelijkertijd zal in de kerk het koor Cantare uit Geesteren het lijdensverhaal laten horen en dit met een groot aantal passende liederen actualiseren.

De wandeling eindigt in de kerk, waar het sterven van Jezus wordt herdacht en waar we tevens denken aan alle mensen die ons ontvallen zijn. Vervolgens richten we onze blik op de horizon en Het Licht van Pasen dat ons tegemoet komt.

Wandelaars kunnen zich vanaf 18.30 uur verzamelen op het plantsoentje in de Refterstraat in Albergen.  Parkeren

kan op de parkeerplaats van de kerk .Om 19.00 uur start de tocht.

Voor ieder wat wils bij de Passie in Albergen

De afgelopen weken hebben we u op de hoogte gebracht van de Passie op Goede Vrijdag aanstaande in Albergen. De meesten van ons denken dan aan de wandeltocht die eindigt in de kerk. Dat belooft dit jaar ook weer een bijzonder gebeuren te worden, waarin hele eigentijdse liederen klinken. Maar we willen u er ook nog even op attenderen dat het volledige programma van de Passie ook in de kerk te zien en te beleven is. Dit keer zal het koor Cantare uit Geesteren daarvoor zorgen. Zij vertellen de teksten  die buiten ook zullen klinken en ze wisselen dit af met hele mooie liederen zoals : “Via Dolorosa” Zing, vecht, huil, bid (Ramses Shaffy), Kan ik iets voor je doen (De Dijk), Je staat niet alleen van Guus Meeuwis, Zo zal het zijn (Rob de Nijs), Denk aan mij (Marco Borsato). André Krone zal de rol van Jezus op zich nemen en een violiste zal nog een instrumentaal deel verzorgen. Ook de Passie in de kerk bevelen we van harte bij u aan!

De mensen die het hele programma in de kerk willen volgen worden verwacht om 20.00 uur in de Pancratius kerk. We hopen met veel jonge en oudere mensen  deze bijzondere avond mee te maken.

Graag tot dan,

Mede namens de werkgroep:  Willy Oude Breuil, Ans Groot Kormeling en Truus Rozenkamp,

Christianne Saris, pastoraal werker.