‘Je moet het willen zien’.

Beste parochianen,

Vorige week was de eerste bijeenkomst van de juryleden van de Ariënsprijs 2019. Deze diaconale prijs heeft als doel om diaconale initiatieven, activiteiten, projecten of ideeën in de parochies van het Aartsbisdom te  waarderen, te bemoedigen en te stimuleren.  Ruim dertig aanmeldingen zijn er tot nu toe ingediend. Ook onze parochie heeft hiervoor 3 projecten aangemeld. Alle inzendingen laten zien hoe mensen betrokken zijn op elkaar en hoe zij vanuit het Evangelie zorg dragen voor hun medemens en voor Gods schepping. Eén van de juryleden zei: ‘Kijk eens hoe de kerk in 2019 bloeit. De velden staan wit van de oogst. Maar je moet het wel willen zien.’ En zo is het ook. Er gebeuren zoveel mooie dingen in onze kerk, in onze parochie. Maar we zijn soms te bescheiden om ze te benoemen. Of het is al zo vanzelfsprekend dat het helemaal niet meer opvalt. Hoe mooi is het dan om door middel van de Ariënsprijs dit eens voor het voetlicht te brengen. Vanuit onze parochie zijn de volgende werkgroepen genomineerd:

Kearls unne mekaar. Binnen deze groep telt ieder mens, wordt je gezien als mens gezien en niet als iemand met een beperking, diaconie ten top. Dan de oecumenische werkgroep vredesweek H. Pancratius parochie Tubbergen/ PKN Tubbergen. De werkgroep organiseert jaarlijks in samenwerking met de Missie Ontwikkeling Vrede (MOV) groepen een vredesbijeenkomst bij het kapelletje onder de ‘Kroezeboom’ te Fleringen. In 2018 werd voor de 35e keer deze bijeenkomst georganiseerd. Al met al genoeg redenen om deze kerngroep te nomineren. Wie ook genomineerd is voor deze prijs is Inge Kuiphuis, missionair werker in Guatemala. Sinds augustus 2015 werkt Inge Kuiphuis als missionair werker voor de landarbeidersbeweging MTC in Guatemala. Per 1 maart 2017 is onze parochie met ondersteuning van de Week Nederlandse Missionaris voor Inge de zendende instantie geworden. Het opkomen voor betere arbeidsomstandigheden voor mensen, werken aan duurzame ontwikkeling, bestrijden van armoede vanuit haar missionaire zending en het katholiek sociaal denken maakt dat Inge het gedachtengoed van de priester Alphons Ariëns in praktijk brengt.

Naast de keuze die de jury maakt is er dit jaar ook weer een publieksprijs. Iedereen, dus ook u kunt meedoen aan het stemmen op uw meest favoriete project of bijzondere activiteit. Zodra de lijnen hiervoor opengaan laten wij u dit weten. Wij wensen de drie genomineerden vanuit onze parochie veel succes.

Jacqueline Meupelenberg, pastoraal werkerZondag 17 februari 09.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Herenkoor.

Voorganger: Pastoor Pikkemaat.

Woensdag 20 februari 09.00 uur Eucharistieviering in de Aula.

Voorganger: Pastoor Pikkemaat.

 Zaterdag 23 februari 19.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. het Dameskoor.

Voorganger: Pastor Meupelenberg.

Jaarg.: Netta Weersink-Braakhuis.

Int.: Hein Meijer, Eef en Rikie Oude Luttikhuis-Nijhuis, Ben en Marie Hansté-Alberink, Harry Booijink, Bennie Droste, Henk Tijink, overl.fam.leden Weersink-Braakhuis, overl.fam.leden, Hennie Helming.

Woensdag 27 februari 09.00 uur Woord- en Communieviering door de Parochiële Werkgroep in de Aula.

Voorganger: Jan Veldhuis.

 Zondag 3 maart 09.00 uur Eucharistieviering m.m.v. het Herenkoor.

Voorganger: ???
Jaarg.:
Manny Sanderink-Weernink.

Int.: Pastor Hein Booijink, Herman Wenneger, Hein Meijer, Jan Hulskotte, Minie Arends-Veelers, Ben en Marie Hansté-Alberink, Siny Dijkers-Koopman, Jan van der Ham, Harrie Groothuis, Harry Booijink, overl.fam.leden, Hennie Helming.
KOREN

Za. 23 febr. 19.00 uur: Dameskoor.

Zo. 3 mrt. 09.00 uur: Herenkoor.

LECTOREN

Za. 23 febr. 19.00 uur: Ronnie Booijink.

Zo. 3 mrt. 09.00 uur: Johan Steggink.

ACOLIET

Za. 23 febr. 19.00 uur: geen.

Zo. 3 mrt. 09.00 uur: geen.

COLLECTANTEN

Za. 23 febr. 19.00 uur: Gerard Alberink, Gerard v/d Aa.

Zo.3 mrt. 09.00 uur: Ben Demmer, Harrie Kemna.

KOSTERS

De dienstdoende koster is bereikbaar op tel.nr. : 06-51377652

Za. 23 febr. 19.00 uur: Ine Bos.

Zo. 3 mrt. 09.00 uur: Ine Bos.

SPREEKUUR

Dinsdagmorgen van 09.00 u.-11.00 u. door Annie Schepers/Gerard Rikhof.

COLLECTE

Plaatsengeld 3 febr.    €          51,90   Eigen kerk 3 febr. €    31,55

Plaatsengeld 9 febr.    €          57,00   Eigen kerk 9 febr. €    51,00

Verjaardagsactie januari 2019                                             €  241,01

KERKSCHOONMAAK

Dinsdag 19 februari zal vanaf 08.30 uur de kerk worden schoongemaakt door de wijk de Vleerhoek. De contactpersoon voor deze wijk is Truus Oude Luttikhuis tel. nr. 682039.

 OVERLEDEN

Vrijdag 8 februari is op 72-jarige leeftijd overleden onze medeparochiaan Hennie Helming van de Manderseweg 74. Op woensdag 13 februari is hij te Borne gecremeerd.

KBO VASSE

De volgende bijeenkomst van de KBO Vasse is op donderdag 21 februari a.s. Het “Duo Remember” uit Oldenzaal zorgt voor een gezellige, muzikale middag. …. Met oude liedjes van vroeger.

Locatie: Café Bolscher   /   Aanvang is om 14.00 uur.

VASSE VITAAL

Vrijdag 1 maart 2019 is er weer Vasse Vitaal, omdat deze avond samen valt met allerlei carnavalsactiviteiten hebben we een fietsmiddag georganiseerd. We vertrekken dan om 14:00 uur bij het Eschhoes. Deze fietstocht zal ± 1,5 uur duren.

Voor info mail: vassevitaal@gmail.com.

S.V.Vasse collecteert voor Jantje Beton

Van maandag 25 februari t/m zaterdag 9 maart komen leden van de afdeling handbal en voetbal van de Sport Vereniging Vasse langs de deur om een bijdrage te vragen. Thema van de collecte is ruimte voor buitenspelen. De helft van de opbrengst gaat naar de collecterende verenigingen. De andere helft gebruikt Jantje Beton voor projecten die vrij buitenspelen in de buurt bevorderen. Maandagavond 25 februari kunne 18 collectanten tussen 17.30 en 18.30 uur de collectebussen in ontvangst genomen in het clubgebouw.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN! Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer.

Voor kinderen is er niks heerlijker dan lekker buiten bezig zijn en samen met vriendjes de wereld ontdekken. Hutten bouwen, klimmen, ravotten en met elkaar nieuwe spelletjes bedenken. En ondertussen leggen ze een stevige basis voor de rest van hun leven. Het is aangetoond dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, beter zijn toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze hebben relatief minder kans op ongevallen en botbreuken en herstellen sneller bij ziekte. Ook belangrijk: buitenspelen heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties op school en het houdt kinderen spelenderwijs in beweging. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om vrij buitenspelen en bewegen in hun eigen buurt leuker te maken. Want als het buiten leuk is, blijven kinderen niet binnen.   Vorig  jaar bracht de collecte circa € 400,- op voor de jeugd van de S.V.Vasse; waarvoor nog onze hartelijke dank. Van dat geld worden speelobjecten aangeschaft op het nieuw te ontwikkelen sportpark ‘t Lankamp

Evaluatieavond vastenactieprojecten 2015-2016-2017                           van de stichting Matamba, de H. Pancratius parochie, de St. Joris parochie te Almelo en de Landelijke Vastenactie.

Op donderdag 14 maart aanstaande organiseert onze parochie in samenwerking met de stichting Matamba een informatie- en evaluatieavond. Aan de hand van filmpjes, foto’s en verhalen worden onder andere het brillenproject, de scholing voor straatmeisjes, het waterproject en de verbouw van het Health Centre tot verrichtingencentrum geëvalueerd en krijgt u informatie over de huidige situatie in Matamba. Tevens is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen onder het genot van diverse Tanzaniaanse lekkernijen. Wij nodigen u allen hiervoor uit.

Wees welkom op donderdagavond 14 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur in “De Spil”, Oldenzaalseweg 86 te Fleringen.

In verband met de catering graag uw aanmelding voor 1 maart aanstaande via y.kroeze@hpancratius.nl

Bij vragen kunt u contact opnemen met pastor Jacqueline Meupelenberg, telefoon: 06-20486904

 

Bijbels voor gevluchte christenen uit Syrië en Irak,

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.

Voor mensen van nu en voor volgende generaties, in Nederland en wereldwijd.

Dit jaar worden onder meer bijbels uitgedeeld aan christenen uit Syrië en Irak die zijn gevlucht voor extremistisch geweld.

De verhalen uit de Bijbel bieden troost en bemoediging aan mensen die na jaren van oorlog getraumatiseerd en uitgeput zijn.’

Onze parochie steunt dit bijzondere project met een financiële bijdrage.

Jacqueline Meupelenberg, pastoraal werker

Anders vieren organiseert wederom een gospelviering.

Vorig jaar September organiseerde de werkgroep ‘anders vieren’ een Gospelviering. Deze viering gaat in herhaling, dit keer is het Gospelkoor One Spirit onze gast. One Spirit is een enthousiast gospelkoor uit Zwolle. Met zang en muziek willen zij vertellen over de grote liefde van Jezus voor ons. Kwaliteit in klankkleur en dynamiek vinden zij erg belangrijk. One Spirit bestaat uit circa 25 zangers en zangeressen, onder leiding van hun inspirerende dirigent Jaco Lips. Deze viering zal plaats vinden in de vastentijd, daarom is gekozen voor het thema ‘zoektocht’ Vastentijd is voor mensen een periode van zoeken  naar bewust leven, zoeken wat belangrijk is in het leven. Een viering van woord en gebed met veel zang en muziek. Uiteraard zullen er passende teksten en gebeden zijn die mensen mogen raken. Vorige keer waren er twee gastsprekers, dit keer mag u luisteren naar de preek van de leek. Vaak horen wij dat mensen graag anders willen vieren, deze viering is een uitgelezen kans om anders te vieren mogen ontdekken, te ervaren en te mogen meemaken. De vorige keer gingen bezoekers enthousiast naar huis, wat was dit bijzonder was een veel gehoorde reactie. De werkgroep anders vieren nodigt u van harte uit voor deze wederom bijzondere viering

Deze Gospelviering zal plaats vinden op zaterdag 16 maart om 19.00 uur in de kerk van Langeveen. Zet deze datum in uw agenda.

Wees van harte welkom.

Hartelijke groeten namens de werkgroep anders vieren,

Jan, Ineke, Ans en Diaken Bert Huitink