Afgelopen zaterdagmiddag liep ik de kerk van Vasse binnen en er was bedrijvigheid, voor in de kerk hingen de silhouetten van kinderen. Vrijwilligers en kosters waren bezig om een viering voor te bereiden. Het kinderkoor van Geesteren kwam binnen lopen. Wat gebeurd hier?

Samen komen met kinderen en gezinnen in de kerk was lang niet mogelijk, afgelopen zaterdag 26 Juni kon het weer. De kerkdeuren stonden ver open om kinderen en gezinnen welkom te heten. In een tweetal vieringen ontvingen 22 kinderen uit groep 5 en groep 6 hun 1e H. Communie.

Wij waren blij dat er weer lachende kinderen in de kerk zaten, ze waren mooi gekleed, de Fanfare stond tussen de twee vieringen door buiten te spelen, een genot om dit geheel te zien.

Het kan weer en mag weer, ondanks de Corona, de samenleving lijkt weer open te gaan, zo voelde het afgelopen weekend. Wij hopen dat de komende weken velen de drempel van de kerk durven passeren om de vieringen te bezoeken. Veel mensen durfden dat nog niet, veel van deze parochianen zullen dit samen zijn hebben gemist. Niet alleen het samen vieren werd gemist, de sociale contacten werden gemist, wel vieren, geen kopje koffie. Niet even horen hoe het gaat.

Samen vieren en bijpraten hebben wij afgelopen vrijdagavond gedaan, een Lourdes viering voor belangstellenden, voor de vele vrijwilligers, voor wie ooit in Lourdes zijn geweest en het gevoel van Lourdes voelen. Aansluitend kon iedereen op zijn of haar plaats blijven zitten en kreeg koffie en thee aangeboden. Ook dat kon weer, wel in de buitenlucht. Hoe groot de behoefte is aan sociale contacten was afgelopen vrijdag zichtbaar.

Wij nodigen u uiteraard van harte uit om vieringen te bezoeken, u bent welkom zonder dat u zich moet aanmelden, hoe fijn is dat voor de oudere parochianen. Straks na de zomervakantie gaan wij kinderen in de andere locaties voorbereiden op de 1e H. Communie en het Vormsel. Wij hebben inmiddels een inhaalslag gemaakt bij het dopen. Eind november proberen wij in het ritme van het kerkelijk leven te komen.

Hartelijke groet,

Diaken Bert Huitink