Afgelopen zondag werd de Pancratiusdag gevierd onder de Kroezeboom. Het was een prachtige, inspirerende viering waarbij er een presentatie werd gegeven door elke geloof met symbolen en het bijbehorende verhaal.

De vragen die daarbij werden gesteld waren:

Waarin kunt u een licht zijn voor de parochie en met name andere locaties? Waar ligt uw kracht en uw talenten? In hoeverre mogen andere locaties daarvoor een beroep op u doen? En welk symbool past bij uw kracht en talent?  Hieronder kunt u de presentatie van onze geloofsgemeenschap lezen:

“God heeft een sleutel voor elk probleem, soms zie je de juiste alleen niet direct hangen”

Wij in Fleringen werken graag vanuit een positieve en stimulerende instelling. De afgelopen tijd is niet altijd even gemakkelijk geweest, niet voor eenieder, niet voor de locatie….

We hebben onze positiviteit geprobeerd te laten zien door naar elkaar om te kijken in de tijden dat er niet of nauwelijks gevierd kon worden. Allereerst hebben we in de eerste lockdown alle 70 plussers een kaartje gestuurd met daarin bloemenzaadjes. Om ze te laten weten dat we aan elkaar denken en ze een hart onder de riem te steken in de zware, voor velen ook eenzame tijd.

Daarna hebben we met kerst alle parochianen een lichtje gebracht, een teken van verbondenheid en kracht.

Al twee maal kon de schoolverlatersviering voor de kinderen van groep 8 niet doorgaan. We hebben ze beide keren op een andere manier in het middelpunt gezet, een keer allemaal een kaars gebracht en een keer een knapzak met wijsheden, dingen tot nadenken, zodat ze weten dat ze er nooit alleen voor hoeven te staan, dat Hij altijd met ze meegaat.

Verder hebben we ook onze doordeweekse viering weer gevierd. Wij vieren één keer in de maand en 14 juli jl. zijn we voor het eerst naar Erve Harmelink gegaan, met de parochianen uit onze geloofsgemeenschap, die normaliter in de Spil hiervoor bij elkaar kwamen. Maar ook parochianen uit andere locaties die daar verblijven waren aanwezig. We hebben hier een mooie viering gehad met een hele groep.

Dan hebben we ook de startviering voor de school weer gehad. Deze hebben we ook in een nieuw jasje gegoten. We hadden altijd nog een “gewone” viering, nu hebben we de kinderen per groep naar de kerk laten komen en ze laten nadenken over wat belangrijk is, zodat we allemaal een mooi schooljaar zullen hebben. We hebben het verhaal van de Barmhartige Samaritaan gelezen en allemaal termen opgeschreven die ook nu nog belangrijk zijn, zodat we het met elkaar goed hebben.

Wanneer iemand van de ander locatie meer informatie wil, neem gerust contact op, wellicht kunnen we elkaar op weg helpen.

Hierop sluit ons symbool wel heel mooi aan. We hebben een knapzak gemaakt. Daarin zit een kaarsje, dat licht, warmte en kracht brengt. Een Christoffel, een van de veertien Noodhelpers, die ons veilig verder zal begeleiden, ook over grenzen heen, over hobbels en door (diepe) dalen.

En als laatste een sleutelhanger met de tekst:

“God heeft een sleutel voor elk probleem, soms zie je de juiste alleen niet direct hangen”

PANCRATIUSDAG VIERING TERUGKIJKEN!

U kunt de Pancratiusdag viering van 5 september bij de Kroezeboom terug kijken via Kerk TV, Herhaling!