Keuzes maken,

Het einde van het schooljaar zit er aan te komen, vele jongeren hebben de examens al ruimschoots achter de rug, velen zijn geslaagd, sommigen moeten het examenjaar nog een keer over doen. De jongeren die zijn geslaagd wil ik namens mijn collega’s van harte feliciteren.

Het betekent ook dat vele jongeren keuzes hebben gemaakt op hun levenspad, moeten kiezen voor een vervolgstudie, een richting voor de toekomst moeten kiezen. Hopelijk zijn de keuzes die gemaakt zijn ook de juiste keuzes. Mocht de keuze niet goed zijn, dan is er altijd een nieuwe weg om in te slaan.

In het Vormseltraject komt het maken van keuzes uitgebreid aan bod. De 1e keuze die gemaakt gaat worden: ga ik wel of niet het H. Vormsel ontvangen? Deze week zei een kind uit groep zeven: ik wil het Vormsel niet ontvangen, ik kom nooit in de kerk, Vormsel is eenmalig en straks kom ik niet terug in de kerk. Het Vormseltraject is ook een leerperiode voor kinderen waarbij vele malen keuzes maken aan bod komt. Wat ook aan bod komt: wat is jou passie, wat zet jou in vuur en vlam. Maar ook wat is jouw missie. Om op al deze vragen een antwoord te krijgen is er de helper de Heilige Geest. Het Vormseltraject is kiezen voor geloof, maar helpt je ook in het leven om de juiste keuzes te maken. Deze weken gaan ouders en verzorgers uit Vasse, Reutum, Fleringen, Albergen en Mariaparochie samen met hun kind de keuze maken: wel of niet Vormen?  Ik hoop dat ouders en verzorgers samen met hun kind de juiste en bewuste keuze gaan maken. Kom je nog niet tot een besluit wel of niet Vormen, na de vakantie kunnen kinderen ook nog aansluiten bij het Vormseltraject.

Voordat velen een nieuwe weg gaan inslaan is er eerst vakantie, ook daarin maken wij keuzes, welke bestemming kiezen we dit jaar, of besteden we ons geld aan iets anders dan een vakantiebestemming?

Wat u ook maar gaat doen in deze vakantiemaanden, laat de keuze die u gemaakt hebt de goede zijn. Geniet van de rust die u krijgt, doe inspiratie op om na de vakantie uw weg te vervolgen.

Hartelijke groeten,

Diaken Bert Huitink.