Beste parochianen,

Aan het begin van de Corona tijd waren er een tweetal video boodschappen die via de website waren te zien. Zo mocht ik ook een videoboodschap verzorgen. We hebben de opname gemaakt bij de Maria kapel in Geesteren. Je denkt op een doordeweekse middag zal dat wel kunnen en worden we niet gestoord. Het tegendeel was waar, het blijkt een weg te zijn waar veel verkeer langs komt, maar er komen mensen om naar Maria te gaan, een kaarsje aansteken. Die middag waren wij de opname aan het maken en er kwam iemand langs die was bezig  met haar hardloop rondje. Ze wilde de kapel in om een kaarsje te ontsteken, ze schrok van de opname die wij aan het maken waren. Ze legde geld op een balk en verwees naar Maria. We staken voor haar het kaarsje aan. Een bijzonder moment.

Zo gaan er in deze periode veel mensen op bezoek bij Maria, voor licht, om zorgen in dat vlammetje te leggen. Wij vragen om steun, kracht en waar nodig troost.  Daar hebben velen thuis, in de kerk of langs de kant van de weg Maria voor. Een moeder die weet wat het is om zorgen te hebben, zij bleef haar zoon trouw in de weg die hij moest gaan. Maria vraagt in deze tijd aan ons: blijf trouw op de weg die jullie samen in de corona tijd  moeten gaan.

Bij Maria hoef je geen gepaste afstand van anderhalve meter te houden, je kunt dicht bij haar komen, je mag haar aanraken. Bij Maria kun je komen zonder woorden, wij willen altijd woorden uitspreken, je mag bij Maria in de stilte zijn, in de stilte van ons hart luistert Maria.

In mijn dagelijkse rondje wandelen sprak hierover met iemand, zomaar even op straat, over de steun die Maria geeft. Ze zei: ik zou graag meer in Maria willen geloven, volgens haar geeft Maria houvast. Ik vroeg haar: waar haalt u houvast uit in uw leven? Ze zei: in de mensen om mij heen, een kort gesprekje, iemand die mij toe zwaait. Het zijn mensen die haar trouw blijven, Maria was ook trouw in het nabij blijven. Misschien toch een onbewust geloof dat deze vrouw krijgt van anderen zoals Maria het heeft gedaan?

Aankomend weekend, 16 en 17 mei hebben wij in onze parochie het Maria weekend, wij vieren met Maria in de basiliek, de zaterdagavond is er om 19.00 uur  een Maria lof en de zondag kunt u meevieren met een Mariaviering. U kunt via de kerktv meevieren, wees welkom.

Hartelijke groeten,

Diaken Bert Huitink