Een pas op de plaats maken!

Beste parochianen,

Afgelopen week begonnen de scholen weer, vakanties voorbij, brugpiepers naar een nieuwe school. Het kan allemaal weer, het kan weer na de corona, het kan weer na de zomervakantie. We kunnen herstarten met de 1,5 meter afstand. Wij hebben het een en ander in te halen, wat is blijven liggen? Dat geld ook voor de kerk. Kinderen die gedoopt moeten worden, Vormsel, 1e H communie. Pas op!

Als je gaat inhalen, dan ga je snelheid maken, vergelijk het met het inhalen met een auto, je moet even het gaspedaal iets dieper intrappen. Pas op voor de flitspaal, pas op voor gevaren op de weg. Met inhalen moet je alert zijn!

Binnen de kerk gaat het in het najaar om een inhaalslag, wij willen kinderen dopen, er staat een dubbel Vormsel traject op het programma. in Vasse willen wij in het najaar de 1e H Communie gaan vieren, zij hebben vorig jaar een jaar overgeslagen, er zijn kinderen die nu in groep 6 zitten en de 1e H Communie moeten ontvangen. Er is nog veel om in te halen.

De inhaalslag in onze kerk betekend ook alert zijn! Wat is haalbaar, ook op onze weg kan een flitspaal staan, of zijn er andere gevaren op onze weg. Tijdens de inhaalrace ‘in wat nog moet worden ingehaald’ moeten wij ook een pas op de plaats maken. Pas op! Het moet haalbaar zijn, vrijwilligers hebben de tijd nodig, zonder hen redden wij het niet.

Afgelopen week werden wij door de coronamaatregelen opgeroepen om een pas op de plaats te maken, de corona is een gevaar als wij te snel gaan. Pas op!

Onze inhaalslag mag iets langer duren, iets meer tijd voor nemen, dat het een bewuste inhaalslag mag gaan worden. Zo hopen en werken eraan om onze mooie kerk in beweging te houden. Dat onze geloofsstenen weer levendige stenen mogen worden.

Hartelijke groet,

Diaken B. Huitink