Daar waar vele werkgroepen in onze parochie langzaam maar zeker toewerken naar de zomervakantie zijn er op de basisscholen alweer vormselhalfuurtjes gehouden. Diaken Bert Huitink ging met kinderen in gesprek over de betekenis van het heilig Vormsel en wat het voor kinderen betekent om gevormd te worden. Daarnaast was er de belangrijke informatieavond voor ouders.

 

Maar…. vormen gaat niet vanzelf. Daarvoor is een voorbereiding nodig met de hulp van een werkgroep.

Mariaparochie/Harbrinkhoek heeft op dit moment geen vormselwerkgroep. Op de eerste oproep heeft niemand gereageerd.

Daarom deze hernieuwde oproep. Wanneer blijkt dat zich niemand meldt dan zullen de kinderen uit Mariaparochie/Harbrinkhoek die kiezen voor het heilig Vormsel zich dienen aan te sluiten bij één van de andere geloofsgemeenschappen in de parochie en zullen er geen Vormselvieringen meer plaatsvinden in de kerk in Mariaparochie.

 

Jij kunt het tij nog keren

 We zijn op zoek naar minimaal twee mensen vanuit Mariaparochie/Harbrinkhoek die zich samen met diaken Huitink en de overkoepelende vormselwerkgroep, die voor de gehele parochie werkt, wil inzetten om de voorbereiding op het H. Vormsel in Mariaparochie/Harbrinkhoek vorm te geven.

 

Wat is de bedoeling? Je coördineert samen de werkzaamheden die nodig zijn voor het Vormsel in de periode van september t/m november. De vormselvoorbereiding zelf vindt plaats op één zondag.

 

Vind jij/vinden jullie het belangrijk dat er nog Vormselvieringen in de kerk in Mariaparochie plaatsvinden meld je dan aan als lid van de vormselwerkgroep.

Twee personen zijn al voldoende.

Wil je eerst meer informatie, geen probleem. Bel of mail naar:

Diaken Bert Huitink 06-20432661

b.huitink@hpancratius.nl