Nabijheid in de vorm van een condoleancekaart
Als je als pastor of diaken voorganger mag zijn bij een uitvaart dan komt er, als er een partner achter blijft een bezoek voor na – zorg. Zorg voor de nabestaanden in de vorm van een luisterend oor, terug blikken op het afscheid, horen hoe het nu gaat. De afgelopen weken was ik ook bij nabestaanden, ik kreeg condoleance kaartjes te zien. Het waren kaartjes waarin waardevolle teksten en woorden in stonden die steun geven. Er staat bijna altijd een naam van wie het kaartje afkomstig is. Nu was ik deze week voor nazorg bij ouders, een nazorg waar nog veel verdriet is. Toen ik weg wilde gaan lieten ze mij twee condoleance kaartjes zien, ik mocht ze lezen. Het waren kaarten waarin de ouders kracht werd toegeschreven, bijzondere woorden. De kaartjes waren anoniem, geen naam van wie de woorden hadden geschreven. Zomaar mensen die steun wilden geven in een kaartje. Bijzonder en de nabestaanden waren dankbaar voor deze kaartjes. Dit is nabijheid uit het hart van mensen. We zeggen vaak dat onze samenleving hard is, mensen zijn individualistisch, geen tijd en aandacht voor elkaar. Deze ochtend, na het lezen van de kaarten dacht ik: er zijn nog mensen in onze samenleving die aandacht hebben voor het leed en verdriet van de ander, mensen die elkaar niet kennen. Wat kan je als nabestaanden met deze indrukwekkende kaartjes doen? Je kunt ze in een album plakken, je kunt ze bewaren in een schoenendoos. Ik zeg altijd: bewaar ze, en bij een slechte en verdrietige dag, een dag dat je de draad van het leven niet kunt oppakken, pak dan deze kaartjes lees de woorden die mensen schreven over de dierbare overledene, woorden die kracht geven. Een bijzondere ochtend die ik met u wil delen.
Hartelijke groeten, Diaken Bert Huitink.

Zaterdag 15 februari 19.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. het Dameskoor.
Voorganger: Johan Steggink.
Jaarg.: Jan Oude Vrielink.
Int.: Jan en Jos Weersink, Jan Sanderink (nms. KBO), Hein Meijer, Harrie Booijink, Wim Rijsman.

Woensdag 19 februari 9.00 uur Eucharistieviering in de Aula.
Voorganger: Pastoor Pikkemaat.

Zaterdag 22 februari 19.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. Orgelspel.
Voorganger: Pastor Meupelenberg.
Jaarg.: Manny Sanderink-Weernink.
Int.: Jan en Jos Weersink, Hein Meijer, Harrie Booijink, Wim Dijkhuis.

Woensdag 26 februari 09.00 uur Eucharistieviering in de Kerk m.m.v. Dames- en Herenkoor.
Voorganger: Pastoor Pikkemaat.
Int.: overl.fam.leden Koopman-Sand, Bennie Droste.

Zondag 1 maart 09.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. het Herenkoor.
Voorganger: Jan Veldhuis.
Jaarg.: Jan Kempers, Harrie Kempers.
Int.: Pastor Hein Booijink, Herman Wenneger, Gerard en Truus Wenneger-Meijer, Jan en Jos Weersink, Hein Meijer, Harrie Groothuis, overl.fam.leden Boksebeld-Oude Vrielink, Marietje Rolefes-Stopel.

KOREN
Za. 22 febr. 19.00 uur: Orgelspel.
Wo. 26 febr. 09.00 uur: Dames- en Herenkoor.
Zo. 1 mrt. 09.00 uur: Herenkoor.

LECTOREN
Za. 22 febr. 19.00 uur: Lies a/d Stegge.
Wo. 26 febr. 09.00 uur: Ben Demmer.
Zo. 1 mrt. 09.00 uur: Wilma Kempers.

ACOLIET
Za. 22 febr. 19.00 uur: geen.
Wo. 26 febr. 09.00 uur: Hennie Engbers.
Zo. 1 mrt. 09.00 uur: geen.

COLLECTANTEN
Za. 22 febr. 19.00 uur: Gerard Alberink, Gerard v/d Aa.
Wo. 26 febr. 09.00 uur: Ben Demmer, Harrie Kemna.
Zo. 1 mrt. 09.00 uur: Harrie Kemna, Jan Veldhuis.

KOSTERS
De dienstdoende koster is bereikbaar op tel.nr.: 06-51377652.
Za. 22 febr. 19.00 uur: Johan Steggink.
Wo. 26 febr. 09.00 uur: Gerard Weusthof en Jan veldhuis.
Zo. 1 mrt. 09.00 uur: Ine Bos.

SPREEKUUR
Dinsdagmorgen van 09.30 u.-11.00 u.
Door Erna Ensink of Marga Olde Loohuis of Laurens Veer tel. nr. 0541-680201.

COLLECTE
Plaatsengeld 2 febr. € 41,00 Eigen kerk 2 febr. € 17,55
Plaatsengeld 9 febr. € 61,00 Eigen kerk 9 febr. € 32,07
Afscheidsviering Wim Rijsman € 559,78
Verjaardagsactie januari            € 469,82
KERKSCHOONMAAK
Dinsdag 18 februari zal vanaf 08.30 uur de kerk worden schoongemaakt door de wijk Kloosterhof. De contactpersoon voor deze wijk is Truus Rolefes tel. nr. 680617.

OVERLEDEN
Woensdag 29 januari is op 75-jarige leeftijd overleden onze medeparochiaan Wilhelm Jozef Rijsman van de Denekamperweg 177. Zondagavond 2 februari heeft voor hem de plechtig gezongen afscheidsviering plaatsgevonden en maandag 3 februari is hij te Oldenzaal gecremeerd.

Vooraankondiging: Pancratiusdag 2020
Het is nog wat vroeg, maar hierbij willen we u vast attenderen op de komende Pancratiusdag, die in het teken zal staan van het tienjarig jubileum van onze parochie. We willen deze dag natuurlijk met zoveel mogelijk mensen vieren. Daarom willen we u vragen om de datum vast te noteren in uw agenda:
ZONDAG 6 SEPTEMBER OM 10.00 UUR BIJ DE KROEZEBOOM IN FLERINGEN.
Van harte uitgenodigd! Werkgroep Pancratiusdag:
Johan Steggink, Gé Kotteman, Leo Stamsnieder, Angelique Fiselier en Christianne Saris

Activiteit voor jonge mantelzorgers vanaf 12 jaar!
We hebben weer een toffe activiteit op de planning staan voor jonge mantelzorgers uit de regio Twente. We gaan boulderen in combinatie met een fotoworkshop genaamd ‘Eigen Kracht’.
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een bijzonder gezinslid. Om deze kinderen en jongeren te ondersteunen organiseren wij activiteiten waarbij ze met elkaar in contact komen, een leuke avond beleven met elkaar kunnen uitwisselen.
Locatie: Cube Bouldergym, Hoge Bothofstraat 49, Enschede
Wanneer: vrijdag 28 februari van 18.30 tot 22.00
Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan snel op.
Dit kan via: activiteitenjmz@siztwente.nl of via 06-13034803
KBO
De volgende bijeenkomst van de KBO Vasse is op donderdag 20 februari a.s. Deze middag hebben we schrijver-dichter Herman Kampman uitgenodigd om een optreden voor ons te verzorgen met zijn programma “ SOLO + LEAZEN EN SCHRIEM (dialectquiz)”.
Herman Kampman – 1947 geboren in Hellendoorn – was winnaar van de cultuurprijs 2008 in de gemeente Hellendoorn. Zijn boek over bijnamen werd in 2009 uitgeroepen tot origineelste boek van Overijssel. Ook schreef hij het winnende lied voor de Jazzerieje 2013 in Enschede. Herman heeft als doelstelling het uitdragen en in stand houden van de streektaal d.m.v. o.a. publicaties, lezingen en voor-drachten. Zijn programma zal deze middag bestaan uit gedichten en anekdotes in het dialect, aangevuld met een dialect-quiz. De hoofdprijs voor de winnaar van de dialect-quiz is een gesigneerd boek van Herman Kampman. Herman Kampman heeft ook opgetreden voor de KBO Tubbergen. Van hun hebben we alleen maar zeer lovende woorden gehoord over dat optreden. Dit mag U echt niet missen.
Locatie: Café Bolscher / Aanvang is om 14.00 uur.

DE JEUGDKERK ORGANISEERT GELOOFS-SMOKKELTOCHT
De Jeugdkerk organiseert in de vasten de geloofs-smokkeltocht. Zij gaan dit samen organiseren met Jong Nederland. Vorig jaar gingen we smokkelen door het bos, dit jaar blijven wij in Tubbergen zelf. Deze geloofssmokkeltocht zal in het teken staan van vertrouwen daarin zullen opdrachten verwerkt worden. Deze smokkeltocht is bestemd voor kinderen van het basis onderwijs, groep 6, 7 en 8. De Smokkeltocht zal plaats vinden op vrijdag 28 februari en begint om 19.15 uur, kinderen zijn welkom bij de blokhut van Tubbergen aan de Havezatestraat 5. Opgave is wel gewenst jeugdkerk@hpancratius.nl
Voor vragen kunt u terecht bij Diaken Bert Huitink 06-20432661

KINDERKERK IN HET TEKEN VAN DE VASTEN
Na de carnaval zal de kinderkerk in het teken van de vasten staan. Met de allerkleinsten gaan wij samen kijken naar het verhaal van Jonas en de walvis. In dit verhaal gaat Jonas op stap, hij wil dat mensen geen ruzie met elkaar maken, dat de mensen goed voor elkaar zijn. In de periode van de vasten willen wij de kinderen kennis laten maken met de vasten, dat wij extra aandacht geven hoe wij met elkaar omgaan. Het verhaal van Jonas en de Walvis zal in beeld worden gebracht op scherm, we gaan samen zingen en bidden. Aansluitend is er tijd om te kleuren, er is ranja en natuurlijk koffie voor de ouders en iedereen die mee komt vieren. Wij hopen, net als met de kerst op een volle dagkapel. Wees samen welkom op zondag 1 maart om 10.00 uur in de dagkapel in Geesteren.
De kinderkerk is er voor kinderen vanaf 2 jaar, jongere broertjes en zusjes zijn uiteraard ook welkom, opa’s en oma’s die mee willen komen, wees ook welkom. Voor vragen over de kinderkerk kunt u contact opnemen met Diaken Bert Huitink 06-20432661

Anders vieren komt met de viering: NOOIT ALLEEN?!
Nooit alleen? In onze samenleving zijn mensen bijna nooit alleen, er zijn altijd wel mensen om ons heen, de tv staat aan, de sociale media volgt ons, er is altijd wel geluid om ons heen. Dus kunnen we niet anders concluderen: mensen zijn ‘nooit’ alleen. Toch zijn er mensen in onze samenleving alleen, dan zijn het niet alleen de ouderen die eenzaam en alleen zijn. Niets is minder waar, er zijn veel jonge mensen die zich ‘alleen’ voelen. Mensen die we tegen komen, die hun opleiding volgen, hun werk doen, die hun ding doen, ze zien er niet ‘alleen’ uit. Toch zijn er jonge mensen die zich alleen voelen, of niet mee kunnen komen in onze samenleving. Dit is het thema waar het over gaat in het anders vieren. Wij proberen thema’s aan te snijden die gaan over het leven, zo gaan wij dat nu ook doen. Wij hebben het koor pop4you uit Vasse bereid gevonden om deze viering muzikaal te komen omlijsten. De preek van de leek zal worden verzorgd door Demi Blaauw, zij is de oprichtster van never2bealone. Door haar eigen ervaringen met eenzaamheid is het idee geboren voor een online platform waar jongeren die alleen zijn met elkaar kunnen praten en afspreken. In de week tegen de eenzaamheid 2019 is Never2BeAlone officieel uitgebracht als online platform. Demi zal onze gast zijn en de preek van de leek gaan verzorgen.
Deze viering zal gaan plaats vinden op zaterdag 7 maart om 19.00 uur in de kerk van Langeveen. De werkgroep, Ans, Ineke, Jan en Diaken Bert Huitink heten u van harte welkom.