Aanmelden doopviering

De geboorte van een kind is een groot wonder. Een geschenk van God. Als ouder wil je je kind alle goeds meegeven. Datgene wat voor jou dierbaar is, opdat het kind daaruit kan kiezen voor het eigen leven. Daartoe behoort ook datgene waarin je gelooft. Als ouder kun je dan kiezen om je kind te laten opgroeien in de Geest van Jezus en het te laten delen in onze gemeenschap van geloof.


Aanmelden

Het aanmelden van dopelingen in onze parochie wordt centraal geregeld. Aanmelden kan door middel van het invullen van het doopformulier dat u kunt downloaden en ingevuld terug kunt sturen naar het centraal secretariaat van de parochie: info@hpancratius.nl  Aanmelden kan tot uiterlijk 1 week voorafgaand aan de doopvoorbereiding. Let wel: bij aanmelding gaat u ermee akkoord dat met het ontvangen van het sacrament van het Doopsel de dopeling lid wordt van de R.K. Kerk en wordt ingeschreven in de ledenadministratie van de parochie.

Mocht de datum van uw voorkeur in de eigen locatie vol zijn of wilt u uw kind op een gunstiger moment laten dopen, dan hebt u de mogelijkheid om aan te sluiten bij een andere locatie. U volgt dan ook de bijbehorende doopvoorbereiding.

Er worden maximaal drie dopelingen per viering gedoopt. Uitzondering: wanneer er twee kinderen uit één gezin worden gedoopt, telt een maximum van vier dopelingen.

Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst van ingevulde doopformulieren. Een aanmelding is pas definitief nadat u een bevestiging van het centraal secretariaat hebt ontvangen.
Daarom verzoeken wij u meerdere voorkeurdata door te geven.

Verdere informatie ontvangt u van de werkgroep doopvoorbereiding van de geloofsgemeenschap waar uw kind gedoopt wordt. Informatie m.b.t. de kosten: u ontvangt een factuur van de centraal financiële administratie.


DOOPDATA 2022


ALBERGEN
Ouders uit Albergen kunnen hun kindje voor de doop aanmelden in één van de andere locaties.

FLERINGEN
* Tijd doop 10:30 uur indien er geen dopelingen in Reutum zijn
Voor 2022 zijn er geen beschikbare doopdata meer. Ouders kunnen hun kindje voor de doop aanmelden in één van de andere locaties. Zodra er nieuwe doopdata voor Fleringen bekend zijn, worden deze hier vermeld.

GEESTEREN
zondag 27 november, 10:30 uur, pastoraal werker Saris.
Voorbereiding dinsdag 8 november, 20:00 uur, parochiecentrum Tubbergen, pastoraal werker Saris.

LANGEVEEN
* Tijd doop 10:30 uur indien er geen dopelingen in Vasse zijn
Voor 2022 zijn er geen beschikbare doopdata meer. Ouders kunnen hun kindje voor de doop aanmelden in één van de andere locaties. Zodra er nieuwe doopdata voor Langeveen bekend zijn, worden deze hier vermeld.

MARIAPAROCHIE
Ouders uit Mariaparochie kunnen hun kindje voor de doop aanmelden in één van de andere locaties.

REUTUM
zondag 27 november, 10:30 uur, diaken Huitink.
Voorbereiding dinsdag 8 november, 20:00 uur, Kulturhus De Spil Fleringen, diaken Huitink.

TUBBERGEN
zondag 27 november, 12:30 uur, pastoor Pikkemaat.
Voorbereiding dinsdag 8 november, 20:00 uur, parochiecentrum Tubbergen, pastoraal werker Saris.

VASSE
zondag 20 november, 10:30 uur, diaken Huitink.
Voorbereiding donderdag 10 november, 20:00 uur, parochiecentrum Langeveen, diaken Huitink.

VRIEZENVEEN
Ouders uit Vriezenveen kunnen hun kindje voor de doop aanmelden in één van de andere locaties.