Kaarsje branden

Op deze pagina bieden wij de mogelijkheid om een kaars op te steken. Bij deze kaars kunt u uw gedachten, gebeden en goede wensen opschrijven. Na ontvangst van uw mail plaatsen wij een kaarsje met uw wens, gedachte of gebed.

Klik hier om uw wens/gedachte/gebed aan ons door te geven

Dat er rust komt ..kleinzoon mag blijven.

An

Voor alle lieverds om ons heen die wij verloren hebben…..altijd in onze gedachte.

Tiny Sinnige

Voor mijn zus Agnes die met een herseninfarct nu in het ziekenhuis ligt. Hoop dat ze nog heel goed herstelt.

Jim

Moeder van altijd durende bijstand wees Mark zijn voorspreker bij de Heer als ik u vraag om genezing van zijn nieren Amen

Monica

Heer ik bid dat Mark vandaag positief nieuws hoort van de dokter en dat zijn nierfuncties zijn hersteld Heer verhoor mij smeekbede Amen

Monica

Voor Melissa dat zij haar werk in alle eerlijkheid mag voortzetten en bescherm haar tegen mensen om haar heen met onzuivere gedachten. Amen

Monica

Heer laat de uitslag van Mark zijn gezondheid op 6 augustus positief zijn . Ik vraag u om over hem te waken en hem te beschermen in het bijzonder zijn nieren. Amen

Monica

Ik heb U lief Heer

Eric

Maria genees mij van de reuma Jezus genees mij van de reuma Maria genees mij van de artrose Jezus genees mij van de artrose.

Anita Verhappen

Ik wens en hoop dat de uitslag van de ct scan van Bert Dreessen 14 maart 2023 helemaal goed mag zijn. Dat de kanker weg is en nooit meer terugkomt, dat er geen uitzaaiingen zijn en geen andere nare dingen.  Dat de uitslag helemaal goed mag zijn. Alstublieft waak over Bert, bescherm hem en help hem Alstublieft. Dank U.

Debbie Dreessen

Het kaarsje steek ik aan voor onze lieve schoonzus, waar wij maandag afscheid van gaan nemen. Onze Lieve Vrouw van Lourdes vragen wij extra om kracht.

Voor mijn zusje,
Dat ze die vervelende ziekte er maar vlug uithalen en dat het verder allemaal ok mag zijn hierna.

Angela

Ik steek een kaarsje aan voor m’n lieve schoonzus… laten we hopen en bidden dat de borstkanker goed behandelbaar is maar niet uitgezaaid is. Geef haar de kracht om door te gaan, we zijn erg bezorgd over haar.

Ik steek een kaarsje aan voor mijn man omdat hij volgende week woensdag moet geopereerd worden aan zijn schouder, dat hij niet te veel pijn heeft en er weer vlug bovenop geraakt zonder bijwerkingen.

Laten wij bidden voor alle mensen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Het raakt me diep. Laten we hen in onze gebeden gedenken en een kaarsje voor hen branden. Dat er voor elk van hen lieve mensen zijn voor een bemoedigend woord, een arm om de schouder, een plek om te schuilen. Geef hen kracht en moed om  te durven geloven in een toekomst….

Ik steek een kaarsje aan voor een vriendin die een moeilijke tijd doormaakt. Dat ze kracht, moed en steun krijgt die ze zo verdiend.

Ik steek een kaarsje aan voor alle mensen uit Oekraïne die moeten vluchten. Dat ze weer terug kunnen naar hun eigen huis en dat het weer een thuis mag zijn. En voor de mensen die achterblijven. Dat de mensen die hoop houden op vrede en dat er gauw vrede mag komen.

Voor vrede en gerechtigheid in de Oekraïne:
dat partijen de weg van dialoog en onderhandelingen kiezen in plaats van oorlog en geweld, dat mensenrechten steeds gerespecteerd worden, burgers beschermd worden en slachtoffers worden opgevangen, dat met de stuwkracht van de Heilige Geest onvermoeibaar gewerkt wordt aan verzoening en samenwerking in Europa

Mijn grote wens is dat de stormen in het land vandaag niet al teveel onheil aanrichten in het land en onder de mensen vooral…..laat God ons sparen….laten de heiligen ons sparen….laat ons leven in veiligheid……dat vragen wij God en zijn engelen….moge mijn gebed-wens-gedachte verhoord worden….amen…….

John Veldhuis

Ik steek een kaarsje aan voor alle mensen die ziek zijn. God geef hen kracht en liefde! Dat er mensen zijn:
die oog hebben voor hun situatie, zodat zij niet eenzaam zijn.
die een luisterend oor bieden, zodat zij hun verhaal kwijt kunnen.
die met hun stem de juiste woorden weten te vinden, zodat zij zich gedragen weten.
die met een lach zorgen voor een straaltje licht, zodat zij zich verwarmt voelen.
die met hun handen een liefdevolle verzorging geven, zodat zij zich minder kwetsbaar voelen.
die een arm om hen heen slaan als er tranen zijn, zodat zij troost vinden.
die stil zijn als er geen woorden zijn, maar er toch zijn, zodat zij zich verbonden voelen met hen.
die hun hart laten spreken, zodat zij zich omringt weten door liefde.

God, geef al die mensen inzicht, kracht, moed en liefde!

Voor alle mensen die worden getroffen door de watersnoodramp. God, geef hen steun en kracht in deze moeilijke tijd. Laat hen de moed niet verliezen, nu zij in deze Coronatijd ook nog hierdoor worden getroffen. Dat andere mensen hen mogen helpen door de de handen uit de mouwen te steken of op een andere wijze. Laat hen voelen dat ze niet alleen staan!

Ik steek een kaarsje aan voor een familie die door een hele moeilijke tijd gaat. Soms mis je de woorden. God, ook al vind ik de woorden niet, laat hen voelen dat u juist in de stilte bij hen bent. Geef hen kracht, bied hen troost en omring hen bovenal met uw liefde. Dat zij zich gedragen weten door U en mensen op hun weg vinden die hen op welke wijze dan ook tot steun kunnen zijn.

Ik steek een kaars aan voor mensen die telkens opnieuw worden aangevallen. Die geen kans krijgen zichzelf te verdedigen omdat meningen al vast staan. Dat zij zich gedragen mogen weten door God en goede mensen om hen heen.

Jezus genees mijn schouders ik heb daar pijn aan Jezus genees mijn reuma Ik maak mij zorgen.

Anita Verhappen

Ik steek een kaars aan voor iedereen die in deze tijd moet leven met een groot gemis, voor zieken en kwetsbare personen, voor de jongeren die veel moeten missen in hun weg naar volwassenheid, voor iedereen die het moeilijk heeft en wel een hart onder de riem of een steuntje in de rug kan gebruiken, voor de mensen die moeilijke (Corona-)beslissingen moeten nemen en wellicht het idee hebben dat ze het nooit goed (kunnen) doen en voor de mensen die hun beste beentje blijven voorzetten.
God, geef iedereen kracht, moed, liefde en vertrouwen in de toekomst!

Ik steek een kaarsje aan voor de mensen die dit jaar weer een prachtige vasten kalender hebben gemaakt, met inspirerende teksten, foto’s, recepten en zoveel mooie dingen meer. Een gedachte een gebed voor elke dag om te voelen dat je niet alleen bent. Het zonnetje met de tekst op 23 maart op de vastenkalender zegt in een paar zinnen zoveel….. Iets dat je zo ontroert, verwarmt, verrukt, iets waar je zo van glanst, zo van bloeit, iets dat je zo verheldert, zo bezielt dat moet wel iets van God zijn. Mensen bedankt, geweldig en een Zalig Pasen toegewenst.

Ik steek een kaarsje aan voor iemand in een – bijna – uitzichtloze situatie. Veel mee gemaakt, en het wordt maar niet licht…

Dat ze niet de moed verliest en opgeeft, maar kracht ontvangt, moed en vertrouwen blijft houden voor de toekomst. Dat ze voelt dat er EEN is die altijd met haar mee gaat.

Ik steek een kaarsje aan voor heel lieve mensen die een dierbare moeten missen. Heel veel steun, kracht en liefde om dit verlies te kunnen dragen.

Ik steek een kaarsje aan voor onze vrienden Sara en Edik, dat ze goed mogen herstellen van het coronavirus dat hun getroffen heeft. Moeder Maria verhoor ons gebed!!

Ik steek een kaarsje aan voor iemand die heel ernstig ziek is. God geef hem heel veel kracht en wees hem nabij met al uw liefde. Geef zijn vrouw, kinderen en familie heel veel kracht en steun in deze moeilijke tijd. Omarm hen met uw liefde en licht.

Ik steek een kaarsje aan voor iedereen die het moeilijk heeft op dit moment. Voor jong en oud. Blijf lichtpuntjes zien in deze onzekere tijden en blijf elkaar steunen om het goede te doen.

Voor de overleden Jan.

Wiel

Voor iedereen die ongeneeslijk ziek is. Strijd tegen kanker, ziek wordt door Corona of welke ziekte dan ook. Honger door armoede. Geef al deze mensen kracht, licht en liefde. Voor iedereen op deze wereld.

Anita Knetemann

Maria en Jezus genees mijn oorsuizingen en mijn reuma.

Anita

Voor vrienden Sabrina en Yvan die nu vechten en ik ook.

Voor mijn schoonbroer Eddy Mathijs die momenteel vecht tegen het ellendige covid 19 virus….. Kop op he makker……

Eric

Voor Pastoor Casper Pikkemaat, die dit weekend zijn 12 ½ jarig priesterjubileum viert. Dat hij zich gedragen mag weten door God en de mensen, Dat zijn wijdingsspreuk hem elke dag ook daadwerkelijk vreugde mag schenken.

Ik steek een kaarsje aan voor mijn broer Bennie, hij zou vandaag 68 jaar zijn geworden. Zijn gemis blijft zo groot en pijnlijk, geen dag gaat voorbij of ik denk wel aan hem. Ik hoop dat nog velen aan hem zullen denken vandaag!!!

Jezus genees mijn reuma. Jezus genees mijn stress. Jezus genees mijn spanning. Jezus genees mijn zorgen.

Anita

Ik wens dat het je goed gaat als sterretje en dat je een beetje over ons waakt zoals jou laatste woorden waren. En hoop dat het voor mij wat makkelijker wordt maar mis je steeds meer.

Willie

Ik steek een kaarsje aan, voor iedereen die iemand moet missen die niet gemist kan worden. Voor het verdriet dat dit met zich meebrengt. Voor alle mensen die dit verdriet helpen dragen. Niemand wordt vergeten, we noemen hun namen met Allerzielen en ze blijven voor altijd in ons hart.

Ik steek een kaarsje aan, zodat ze mijn man vrijlaten, mijn gezondheid is niet goed en de zijne ook niet, hij zit onschuldig vast, ik heb hem nodig hij is mijn steun en toeverlaat, ik hou zo veel van hem, ik heb hem nodig in de strijd tegen mijn ex man voor mijn dochters, hij is er altijd voor mij, zonder hem ben ik niks laat hem thuiskomen aub. God ik vraag u dit laat hem thuiskomen naar mij.

Diana Dautzenberg

Ik steek een kaarsje aan voor moeder dat ze beter mag worden en alles meer begrijpen mag (92) jaar. Bidden tot de Heilige Rita dat ze donderdag uit afzondering mag.

Linda

Ik steek een kaarsje op voor onze pleegzoon Jordy dat hij goed mag herstellen naar een nare periode van ziek zijn. Waarschijnlijk wordt hij rond 26 oktober geopereerd. Daarna herstellen en dan in december eindelijk weer na school. Tevens steek ik ook een kaarsje op voor mijn vader Bennie Hoek die vorige week is geopereerd aan zijn oog. Hopelijk op een snel herstel.

Petra Schoonewille

Maria en Jezus bedankt voor de goede uit slag van mijn bloed
Maria en Jezus haal mijn reuma weg
Maria en Jezus haal mijn stress weg
Maria en Jezus maak mij rustiger

Ik steek een kaarsje aan uit dankbaarheid voor onze buurvrouw Anja. Ze heeft een goede uitslag gekregen na een moeilijke operatie. Ik hoop en bid dat ze goed mag genezen en het licht van deze kaars voor haar en  Erik mag blijven schijnen.

Ik steek een kaarsje aan voor alle gelovige mede Christenen in het aartsbisdom Utrecht die gebukt gaan onder de onzekerheid van het voortbestaan van hun lokale geloofsgemeenschappen. Ik hoop dat het licht van dit kaarsje ook mag schijnen op Kardinaal Eijk en dat hij mag inzien dat hij met alle geplande kerksluitingen de ziel en saamhorigheid uit de dorpen laat verdwijnen. Ik hoop en bid dat hij door Gods liefde geraakt mag worden en door het licht mag meegaan in andere ontwikkelingen en samenwerkingen waardoor de lokale geloofsgemeenschappen kunnen blijven bestaan.

We steken een kaarsje aan uit dankbaarheid voor pastor Bert Huitink. Het is alweer 16 jaar geleden dat hij tot diaken is gewijd. Hij is altijd zo enthousiast en vol spirit, we hopen en bidden dat hij nog vele jaren werkzaam mag zijn in onze parochie.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor Toos en Jan Bertels. Na 33 jaar is Toos gestopt als dirigente van het liturgie koor  in de Basiliek. Samen met “haar” koor heeft ze vele vieringen mogen verzorgen. Ook dank aan alle trouwe leden voor hun jarenlange inzet voor de geloofsgemeenschap.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle slachtoffers van het Corona-virus. God, geef  dat dit vlammetje hen voor altijd mag verlichten. Geef hun dierbaren steun en troost. Dat zij zich mogen verwarmen aan dierbare herinneringen. Vang hen op als zij vallen in een diepe put zonder een bodem. Laat ons aan hen denken als wij het moeilijk hebben om ons aan de (versoepelde) maatregelen te houden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die hun weg zo goed mogelijk proberen te vinden in deze tijd. Door de versoepelingen is of lijkt er meer ruimte te ontstaan. Laat iedereen daar voorzichtig en verstandig mee omspringen, want het brengt ook extra risico’s met zich en daardoor is er ook de angst op een toename van het aantal besmettingen of zelfs een tweede golf. Dit maakt ook dat er (risico)groepen/mensen zijn die die ruimte niet hebben of voelen, waardoor zij zich wellicht nu extra eenzaam en angstig voelen. God, laat iedereen geborgen zijn bij u.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor een heel dierbaar persoon. Dat deze persoon nog lang bij ons mag blijven in goede gezondheid en dat we elkaar snel vaker kunnen /mogen zien.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor de lhbti-ers. Laten we elkaar respecteren en waarderen, ongeacht de geaardheid van iemand. Laten we met een open blik kijken en luisteren naar elkaar. God, laat hen uw liefde en geborgenheid voelen.

Vandaag steken we een kaars aan voor pastoor Casper Pikkemaat. Het is 12 jaar geleden dat hij tot priester is gewijd. De lovende woorden van pastor Bert Huitink waren zeer toepasselijk vanmorgen in de eucharistieviering. We hopen van harte dat hij nog vele jaren in goede gezondheid  in onze parochie werkzaam mag zijn.
Wij wensen hem veel inspiratie toe bij zijn werk, zeker nu in deze moeilijke tijden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle zorgmedewerkers. Dankbaar dat zij zich zo inzetten voor de mensen die hen zo nodig hebben, in het bijzonder de mensen die getroffen zijn door het Corona-virus. Deze mensen zijn onmisbaar. Laten we tonen dat wij hen waarderen en met hen meeleven.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle moeders. Dat hun zorg en liefde en hun wijze lessen worden gewaardeerd. Ook voor de moeders die het soms moeilijk vinden om hun opvoedkundige rol te vervullen en zij die met veel zorgen en verdriet leven om hun kinderen. God en Maria geef hen kracht en moed, ook om hulp te vragen. Voor iedereen die hun moeder vandaag moeten missen. Dat u hen tot troost mag zijn. Ten slotte bid ik voor alle vrouwen die het niet gegeven is om moeder te zijn. Wees hen nabij met uw liefde, juist vandaag.

Om uithoudingsvermogen, dat we met ons allen beseffen dat er nog een hele weg te gaan is. Dat we elkaar erop blijven wijzen dat regels er niet voor niets zijn, hoe zwaar het soms ook is.

Vandaag steek ik een kaarsje aan uit dankbaarheid voor de vrijheid, ondanks dat we nu zelf er voor hebben gekozen om onze vrijheid (enigszins) te beperken.

Vrijheid, het is geen vanzelfsprekendheid. Geef ons het inzicht en wijsheid om er aan te werken en open te blijven staan voor de ander en elkaar de ruimte te geven. Laat ons de vrijheid koesteren, maar ook vieren met elkaar. Samen zorgen we voor vrijheid voor iedereen.

Vandaag, op Dodenherdenking, steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die op welke wijze dan ook hebben gevochten voor onze vrijheid en alle mensen die gestorven zijn in de Tweede Wereldoorlog en al die mensen die daarna hebben gevochten voor vrijheid en/of zijn overleden in een oorlogssituatie. Laten we hen koesteren in ons hart en hun verhalen blijven vertellen, zodat we hen nooit mogen vergeten en zij mogen voortleven in ons hart. Laat dit licht een waakvlammetje zijn in ons hart, dat ons waarschuwt als het verleden, op welke wijze dan ook, lijkt te herleven, nu of in de toekomst. Geef ons de kracht om ons daar tegen en tegen onrecht in het algemeen te (blijven) verzetten.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor iemand die om meerdere redenen het moeilijk heeft. God, geef steun en kracht aan deze persoon.

We steken een kaarsje aan voor Moniek die getroffen is door borstkanker. We hopen dat de behandelingen mogen aanslaan en ze kracht en steun mag vinden in deze heftige tijd. Ook willen we een kaarsje opsteken voor Anja, Johanne en  Erna, we hopen op goede genezing, maar het is zo verschrikkelijk onzeker voor hun allemaal. We willen bidden dat God met hen allen meegaat en een lichtje mag zijn op hun levenspad.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die ondanks deze moeilijke en onzekere tijd optimistisch blijven en vertrouwen houden in de toekomst. God, laat hen tot steun zijn voor hen die het moeilijk vinden om nu te geloven in een betere toekomst.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor een dierbaar persoon. Mijn gedachten zijn bij deze persoon.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die het steeds moeilijker vinden om zich aan de regels te houden. Zeker nu het mooi weer is en dat ook de komende tijd zo is. God, geef hen het inzicht en/of de kracht om het goede te doen. Laat hen thuis blijven en op afstand van anderen blijven. Laat hen voelen dat ze het niet alleen aan zichzelf, maar ook aan anderen verplicht zijn. Geef handhavers de moed om op treden tegen mensen die toch de regels overtreden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die wachten op niet-Corona-gerelateerde behandeling. God, geef hen en hun dierbaren steun in deze moeilijke en onzekere tijd. Dat zij snel geholpen mogen worden. Geef de medici wijsheid, kennis, kunde, creativiteit en alles wat ook maar mogelijk is om iedereen die welke zorg/behandeling dan ook nodig heeft zo goed mogelijk te helpen.

Dat mensen weten dat ze niet alleen zijn
en kracht/troost mogen vinden bij het prachtige lied:
IK ZAL ER ZIJN …..

Als je eenzaam bent of in het duister
denk dan aan mij en roep mijn naam
Als geen mens je kent of niemand luistert,
zelfs als je fluistert, zal Ik je stem verstaan.

Als een vriend wil Ik je dragen
alle dagen, Ik zal er zijn
Als een ster in donk’re nachten
zal Ik wachten, Ik zal er zijn.

Drukt de hele wereld op je schouders
en spoken zorgen door je hoofd
Er is iemand die je kunt vertrouwen,
die van je houdt en die echt in jou gelooft.

Als een vriend wil Ik je dragen
alle dagen, Ik zal er zijn
Als een ster in donk’re nachten
zal Ik wachten, Ik zal er zijn.

Wees niet bang voor de stilte om je heen
Wees niet bang want Ik laat je nooit alleen.

Als een vriend wil Ik je dragen
alle dagen, Ik zal er zijn
Als een ster in donk’re nachten
zal Ik wachten, Ik zal er zijn.

Alle dagen, Ik zal er zijn, Ik zal er zijn.

Dat we elkaar in gezondheid terug mogen zien.
Ans Pijnappel

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor een dierbare vriendin. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft zij zo positief mogelijk. God, geef haar kracht en steun in moeilijke eenzame momenten. Laat haar voelen dat u altijd bij haar bent. Dat zij zo snel als mogelijk weer (meer) mensen op bezoek mag krijgen.

Vandaag steek ik een kaars aan om stil te staan bij alle mensen die de afgelopen periode van iemand afscheid hebben moeten nemen. Mensen die overleden zijn na de strijd tegen corona, kanker of een andere ziekte. Een kaars voor alle nabestaanden om ze kracht en sterkte te wensen nu het afscheid niet kan zijn dat wat je graag nog gegeven had. Sterkte voor nu en in de toekomst.
Frieda Oude Hesselink

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor iedereen. God geef ons de kracht om vol te houden en ons aan de maatregelen te houden, hoe moeilijk en verdrietig dat ook is. Laat de saamhorigheid niet minder worden, maar ons blijven verbinden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor twee personen die vandaag jarig zijn. Dat zij ondanks deze moeilijke tijd en een verjaardag die heel anders is, zich toch jarig hebben gevoeld en dat er veel mensen aan hen hebben gedacht. Dat zij in goede gezondheid op weg mogen gaan naar hun volgende verjaardag.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mantelzorgers. Zij die juist nu meer zorg moeten verlenen of noodgedwongen juist minder. Dat zij zich gedragen weten door God. Dat zij kracht krijgen en mogen vertrouwen op de toekomst.

Ik steek een kaarsje aan uit dankbaarheid voor André, een goede vriend van ons,  die een vaste aanstelling in een verzorgingstehuis heeft gekregen. Hij heeft keelkanker gehad en nu geen tong meer, toch kan hij weer praten en is hierdoor weer gemotiveerd om de draad van het leven weer op te pakken. Hij is zo dankbaar…. we hebben altijd tegen hem gezegd: we blijven voor je bidden en hebben vaak een kaarsje voor hem opgestoken. Door  hem telkens weer te vertellen dat we samen voor hem bleven bidden, een kaarsje opsteken op alle momenten dat het zo moeilijk voor hem was, heeft hij weer een weg gevonden waar hij dolgelukkig mee is!! Het blijft een lichtpuntje op ons levenspad..  daar zijn we zeker van overtuigd!!! We kregen afgelopen middag 17 april dit fantastische bericht van hem.

Ik steek een kaarsje aan voor iedereen die keuzes moeten maken en niet alleen in deze moeilijke en verwarrende tijd. Voor wijsheid, durf en moed om de juiste keuzes te kunnen maken.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor iedereen die een lichtje in de duisternis kan gebruiken. Dat dit lichtje hen mag verlichten en mag verwarmen in deze moeilijke tijd.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor mensen die dementeren. God, laat hen voelen dat zij niet vergeten worden, ondanks dat zij niet of nauwelijks bezoek kunnen krijgen. Omarm hen met liefde. Wees ook hun dierbaren tot steun, nu zij juist nu het zo nodig is, minder kunnen betekenen voor hen.

Lieve Heer ontvang onze lieve Zus in Uw hemelrijk nu zij gestorven is. Zegen haar gezin dat nu verder moet zonder haar. Krijgen wij als familie de kracht om hen bij te staan in het dagelijks bestaan. Wij zijn dankbaar zo’n lieve Zus te hebben gehad. Moeder Maria  wees hen a.u.b. tot grote steun dat vragen wij U door uw Zoon Jezus, amen.

Ik steek een kaarsje aan voor ons pastorale team. Het is fantastisch wat jullie doen voor onze kerkgemeenschap. De nabijheid te voelen zonder dat we elkaar ontmoeten en te weten dat je toch altijd een beroep op hun kan doen. De mooie vieringen op de kerktv met  hartverwarmende overwegingen, het was bijzonder op deze wijze zo samen te zijn. Ook wil ik graag een kaarsje opsteken voor Pastor Linh, dat hij zich weer sterker mag voelen. Ik hoop en bid dat jullie dit kunnen en blijven doen en gezond mogen blijven!!

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor de Paus. Dat hij ons met de juiste woorden mag leiden naar God, als wij het, juist in deze tijd, moeilijk vinden om de weg naar Hem te vinden, zodat wij geborgenheid, rust en troost mogen vinden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor iedereen die juist in deze tijd zoekt of hunkert naar een nieuw begin. Dat wij in ons geloof het vertrouwen mogen vinden dat dat komt. Dat wij iets van deze tijd, waarin de saamhorigheid groot is, mogen meenemen in onze nieuwe dromen. Als een onzichtbare leidraad in ons leven.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor mijn buren. Dankbaar wat zij voor mij doen. Heel fijn en waardevol.

Ik steek een kaarsje aan voor alle lieve, bijzondere mensen in mijn leven die de dagen mooier maken in deze tijd. Het zijn speciale mensen die iedereen zich wenst en ik wens dat iedereen ze mag ontmoeten zodat ze hun dagen ook mooier zullen kleuren in deze onzekere tijd.

Ik steek een kaarsje aan voor al mijn collega’s die bij thuiszorg ZorgAccent werken en ook al het verplegend en verzorgend personeel van alle ziekenhuizen die zich met hart en ziel inzetten voor onze medemens.Wens hun allemaal veel kracht toe in deze zorgzame tijd.
Ivonne Braakhuis

Vandaag, op Goede Vrijdag, steek ik een kaars aan voor Jezus. Vandaag herdenken wij de Kruisiging, het lijden en de dood van Jezus. Dat wij geloven dat zijn lijden en dood niet voor niets is geweest en dat wij er, ook in deze tijd, hoop, troost en vertrouwen uit mogen halen.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor de mensen die in de ‘frontline’ werken God, geef hen de kracht en moed om zowel lichamelijk en geestelijk door te gaan. We hebben ze zo hard nodig! Bied hen troost als ze het niet meer zien zitten en zich moedeloos en machteloos voelen door de aangrijpende gebeurtenissen. Dat mensen om hen heen een luisterend oor bieden en hen laten voelen dat zij gewaardeerd worden.

Een licht voor kracht, wijsheid en inzicht bij de beslissingen die voor en over ons mensen worden genomen. Heer, H.Geest, wij vragen steun voor hen die dit moeilijke werk moeten doen. Amen.

Ik steek vandaag een kaarsje aan voor 2 personen die mij dierbaar zijn en geopereerd worden vandaag, voor een goede afloop.
Ans Smidt

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor al mijn collega’s die thuiswerken. Dat wij elkaar helpen en inspireren om ons werk binnen de mogelijkheden zo goed mogelijk te blijven doen. Laat ons de goede dingen die (toch) ook gebeuren op dat vlak waarderen en laat ons flexibel zijn en denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Dat wij daarbij ook oog en oor hebben voor de collega’s die het (even) moeilijk hebben. God, geef dat wij hen tot steun mogen zijn met een luisterend oor en een opbeurend woordje.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle gezinnen. Dat zij in deze tijd toch ook gezellige momenten met elkaar mogen hebben en kunnen genieten van elkaars gezelschap. Mochten er toch onderlinge spanningen ontstaan, geef hen dan de kracht om te relativeren, tot 10 te tellen, het uit te praten, elkaars goede en minder goede kanten te zien en humor dit uit de weg te ruimen.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor allemaal die op welke manier dan ook voor ons zorgen.
Ans Smidt

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor een vriendin. God geef haar steun en kracht.

Voor alle vrijwilligers/parochianen die zich op welke wijze dan ook inzetten voor hun medemens! Zij zijn een licht voor velen. Voor hen ontsteek ik een kaars.

Voor een vrijwilliger die nu verplicht thuis moet werken, die familie niet kan ontmoeten maar gelukkig nog wel met de buurvrouw op afstand  een kopje koffie kan drinken. Dat haar wereld niet nog kleiner wordt.

Ik steek een kaarsje aan voor alle zieken mensen, voor alle mensen die hun dierbare moeten missen, voor alle mensen in de zorg, voor alle kinderen en jongeren die niet meer naar school kunnen, voor werkenden die moeten vrezen voor hun baan, voor ouderen die niet meer naar buiten kunnen, voor mensen die zich eenzaam voelen. Maar ik steek ook een kaarsje aan voor de vele positieve initiatieven die er nu ontstaan. Dat we die positiviteit blijven behouden om samen deze periode door te kunnen komen. Samen staan we sterk.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor al mijn collega’s die op de verschillende locaties met grote inzet er voor zorgen dat het primaire proces zo goed mogelijk doorgaat en dat de vele thuiswerkende collega’s worden gefaciliteerd. God, geef dat zij het mogen volhouden en dat zij geïnspireerd blijven, ondanks de werkdruk, en dat anderen mogen blijven zien dat zij van grote waarde zijn en dat ook uitspreken en laten blijken.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die op welke manier dan ook getroffen zijn door deze coronacrisis. De overledenen en hun nabestaanden, alle zieke mensen, thuis of in het ziekenhuis, de ouderen die geen bezoek mogen ontvangen, de ondernemers die mogelijk in financiële problemen komen. Ook is dit lichtje voor alle mensen die zorgen voor de zieken en mensen, die zich eenzaam voelen. Dat ze Gods liefde en kracht en de liefdevolle aandacht van Maria mogen ervaren.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die het moeilijk vinden om zich aan de regels te houden. Zeker nu het mooi weer is en dat ook de komende tijd zo is. God, geef hen het inzicht en/of de kracht om het goede te doen. Laat hen thuis blijven en op afstand van anderen blijven. Laat hen voelen dat ze het niet alleen aan zichzelf, maar ook aan anderen verplicht zijn. Geef handhavers de moed om op treden tegen mensen die toch de regels overtreden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor mijn ouders, broer, en familie. Bedankt God dat zij in mijn leven zijn. Nu op afstand, maar toch zo dichtbij… Dat zij gezond uit deze moeilijke tijd mogen komen.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle ondernemers, werknemers, zzp-ers en alle mensen die in welke vorm dan ook arbeid verrichten die door de crisis keihard worden getroffen en in grote onzekerheid leven of zij hun bedrijf draaiende kunnen houden of hun baan kunnen behouden. Dat zij vertrouwen mogen houden in de toekomst door de economische maatregelen die worden genomen. God, geef dat zij lichtpuntjes mogen zien door de onderlinge solidariteit en steun van de samenleving.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor de pastoors, de pastoraal werkers, diakens, kerkelijk leiders en allen die binnen de kerk een functie hebben. Dat zij de juiste woorden mogen vinden om mensen tot steun te zijn, juist in deze moeilijke tijd, waarin mensen niet meer kunnen samen komen in de kerk. Geef hen inspiratie om nieuwe wegen te bewandelen.  Laat uw nabijheid voelen in die momenten waarop zij in helaas beperkte kring zieken bezoeken of afscheid  nemen van een dierbare overledene. God, geef hen de kracht om woorden van bemoediging, vertrouwen, geloof, liefde en saamhorigheid te vinden.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die door een geestelijke en/of lichamelijke beperking noodgedwongen in een instelling verblijven. God, bescherm hen en laat hen voelen dat u bij hen bent en dat ze niet alleen zijn, nu zij geen bezoek meer mogen ontvangen. Neem hun angsten en onzekerheden weg. Dat zij verzorgenden om zich heen mogen hebben die extra aandacht hebben voor hen. Geef de verzorgenden daarvoor de kracht en energie, want ook van hen wordt heel veel gevraagd. Geef ook de familie en vrienden van deze mensen een houvast en het vertrouwen dat hun dierbaren in goede handen zijn.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor de politiek leiders en de deskundigen waar zij op varen in Nederland en alle andere landen. Dat zij in deze ongrijpbare tijden het inzicht en de wijsheid mogen hebben om zo goed mogelijke, maar zeer moeilijke beslissingen te nemen, die ingrijpend zijn voor de hele samenleving. God geef hen kracht en de rust om er vertrouwen in te houden en om vol te houden, ook in die momenten dat het hen te veel wordt. Geef hen het gevoel dat zij er niet alleen voor staan in deze en de komende tijd.

Een kaarsje willen wij aansteken voor alle lieve mensen die ziek zijn, en vechten voor herstel door het Corona virus. Ook bidden wij voor alle artsen, verzorgende in de ziekenhuizen, verpleeghuizen en kraamzorg. Het gebed is ook voor alle pastorale verzorgers. Dat allen kracht en steun krijgen om te blijven zorgen in deze angstige en onzekere tijd.

Een lichtje voor Moeder Gods en mijn lieve zus. dat zij kracht en veel liefde mag ontvangen in haar laatste levensdagen. Moeder Maria omarm haar die U nu zo nodig heeft amen.

Voor mijn collega, die afscheid heeft moeten nemen van haar moeder.
Voor iedereen die in deze tijd afscheid moet nemen van een dierbare.
Dat zij zich gedragen weten door velen die meeleven en door God.

Ik ontsteek licht voor Rene Scholten, een goede vriend. Helaas is hij ons te vroeg ontvallen, wij bidden en denken aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Moge zij de kracht krijgen om dit verlies te dragen.
Bert Huitink

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor een persoon die morgen moet worden geopereerd. Dat de operatie goed mag gaan, dat deze persoon morgenavond weer veilig thuis mag zijn en dat het herstel voorspoedig mag verlopen.

Een kaarsje steek ik aan voor alle corona patiënten en hun familie, voor allen die noodgedwongen alleen zijn en niet op bezoek kunnen bij familie of vrienden. Voor allen die klaar staan en hulp bieden aan anderen. Wens iedereen sterkte in deze tijd.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle supermarkthelden. Zij zorgen er samen met leveranciers en de hele keten daarom heen dat wij  in ieder geval geen zorgen hoeven te hebben over onze boodschappen. God laat ons dat waarderen en hen met respect behandelen. Leer ons ook (nog meer) te delen en om niet te gaan hamsteren.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle zieken en hun dierbaren. Dat zij kracht, steun en troost  mogen ondervinden in deze moeilijke tijd. God bied hen houvast en laat hen voelen dat u nabij bent.

Voor alle mensen die in een verpleeghuis wonen, o.a. mijn moeder. Maar ook voor het personeel in verpleeghuizen!

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die hun creativiteit en andere talenten inzetten om in deze moeilijke tijd wat voor anderen te kunnen betekenen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan kinderen die een tekening of knutselwerkje maken voor ouderen, studenten die boodschappen halen voor mensen die dat niet (meer) kunnen, mensen die mondkapjes gaan naaien en zoveel andere voorbeelden. God, laat ons dit gevoel van saamhorigheid vasthouden, nu, de komende tijd, maar ook nadat de Corona-crisis is overwonnen. Samen zijn we een!

Voor iedereen die het moeilijk heeft nu.

Voor alle docenten die al hun creativiteit aanwenden om leerlingen zo goed mogelijk digitaal les te geven. Voor alle ouders en verzorgers die nu hun kinderen moeten begeleiden.  Dat het voor allen een boeiend leerproces mag zijn.

Mijn wens voor allemaal dat we sterk uit deze crisis komen en elkaar blijven respecteren en helpen en aandacht geven waar we nodig zijn.
Ans Smidt

Vandaag steek ik een kaarsje op voor alle mensen die helaas aan het Corona-virus zijn overleden. Dat zij mogen rusten in vrede. Voor hun nabestaanden bid ik om heel veel kracht en moed in deze tijd, nu zij ook nog eens op een andere manier van hun dierbare afscheid moeten nemen. Dat zij troost mogen vinden in dierbare herinneringen. Dat het licht en de warmte van deze kaars hen tot steun mag zijn.

Ik steek een kaarsje aan voor mijn moeder in het verzorgingstehuis die nu ernstig verzwakt is, en ik haar nu niet mag bezoeken. Hopend op een goede afloop.
J. Droste

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle leerlingen en studenten, in het bijzonder de examenkandidaten. Dat zij in deze moeilijke en onzekere tijden toch de motivatie en inspiratie mogen hebben om te blijven leren, ook al zijn de omstandigheden heel anders en missen ze hun vertrouwde (school)omgeving en hun vrienden en vriendinnen. Geef dat zij ook momenten van ontspanning mogen hebben en dat ze hun toekomst vol vertrouwen tegemoet zien.

Ik bid voor alle politiek leiders en gezondheidswetenschappers die haast dagelijks ingrijpende beslissingen moeten nemen. Geef hen wijsheid en inzicht God en sta hen bij. Zieken, ouderen en allen die geen bezoek meer mogen ontvangen. Sta hen bij God en laat hen uw menslievendheid voelen. Allen die werken in de ‘vitale beroepen’. Geef hen kracht God en neem weg wat hen vermoeid. Allen die leven in angst en onzekerheid. God, wees voor hen een baken van licht en vertrouwen. Allen die in deze omstandigheden afscheid moeten nemen van hun dierbaren. Dat zij uw troostende aanwezigheid mogen ervaren God. Voor onszelf dat we elkaar blijven steunen en bemoedigen, elkaar een hart onder de riem steken en beseffen wat er werkelijk toe doet in ons leven.

Vandaag steek ik een kaarsje aan voor alle mensen die werkzaam zijn in de zorg. God, geef hen de kracht, energie, moed en liefde om hun werk in deze moeilijke tijd en onder deze moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk te doen. Laat hen een inspiratiebron voor iedereen zijn om het beste beentje voort te zetten en in ieder geval de richtlijnen op te volgen.  Want zij zijn helden en verdienen het dat wij onze verantwoordelijkheid nemen.

Ik steek een kaarsje aan voor iedereen die een lichtpuntje kan gebruiken. Laten wij ons verantwoordelijk voelen voor elkaar zowel voor de oudere als voor de jongeren niemand uitgezonderd.

God draag de mensen die thuis in quarantaine zijn. Zegen hen met mensen om hen heen die voor hen zorgen.
B. v.d. Hengel 

God leidt, bescherm en help onze zielzorgers, leden van de pastorale teams. Zij hebben een grote verantwoordelijkheid en dit cruciale beroep vraagt veel van hen en de mensen die hen ondersteunen. Sta hen bij met uw wijsheid en inzicht, zodat zij kunnen onderscheiden hoe in de omstandigheden goed gehandeld kan worden.

Voor een lieve vriend die nu op de IC van ZGT is opgenomen en voor steun aan zijn lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Ik steek een kaarsje aan voor alle gehandicapte kinderen in tehuizen die niet begrijpen waarom mama of papa niet komt. Ook voor hun ouders die radeloos moeten toezien dat hun kinderen hun missen. Ook voor alle hulpverleners in de zorg die zich liefdevol inzetten.

Om kracht en bemoediging in deze onzekere tijd….
Laten we rekening houden met elkaar, we zijn niet alleen verantwoordelijk voor ons zelf, maar ook voor de ander.
A. Pijnappel

Ik steek een kaarsje aan omdat ik hoop dat alle mensen nu eindelijk zo verstandig worden om samen te proberen het Corona virus onder controle te krijgen. We moeten het echt samen doen. Verder hoop ik dat onverwacht letsel bij goede vriend toch helemaal hersteld. Super spannend nog, Ook daar brand ik een kaarsje voor.
A. Groot Kormelink

Ik steek een kaars aan voor alle ouderen, alleenstaanden en mensen die tot een risicogroep behoren. Ik hoop dat ze steun ervaren van de rest van de samenleving en dat iedereen de door de overheid genomen maatregelen naleeft om zodoende de verspreiding van het virus in te dammen. Laten we dit virus met elkaar verslaan en deze periode gebruiken om ons te bezinnen op wat echt belangrijk is en de verbinding met elkaar blijven zoeken!
T. Oude Steenhof

Voor onze schoonzus Siny… voor alle zieke mensen.

Ik steek een kaarsje op voor alle kwetsbare mensen. Dat anderen voor hen een lichtje mogen zijn, op welke manier dan ook, in deze moeilijke tijd!
I. Booijink

Ik bid dat ons gezin gezond mag blijven waardoor onze dochter en schoondochter zich kunnen blijven inzetten in de zorg waar ze nu heel erg nodig zijn! Tevens bid ik voor inzicht bij die mensen die zich nu nog te vrij bewegen en niet bewust zijn van de ernst  van de maatregelen rondom het Coronavirus.

Voor steun en kracht voor allen die werken in de zorg en bewoners van verzorgingshuizen. Met name het personeel en bewoners van TMZ Erve Mensman in Geesteren.
H. Wolberink

Mijn wens/gedachte:
Jezus genees mij van de duizeligheid af
Jezus genees mij van de zorgen af
Jezus genees mij van de eczeem af
Jezus genees mij van de reuma af

Anita