Terugblik Bedevaart Kevelaer 2024

 Op 23 en 24 augustus 2024 nam onze parochie deel aan de tweedaagse bedevaart die door de Oost Twentse Processie voor de 153e keer werd georganiseerd. Ook mensen van de Parochie Lumen Christi en de Plechelmus Parochie gingen mee. In totaal waren er 145 deelnemers, waaronder zeven wandelaars, acht wielrenners, twaalf fietsers en zestig mensen die per bus naar het bedevaartplaatsje gingen. De harmonie en het koor zorgden voor eigen vervoer.

De wandelaars vertrokken al op dinsdag 20 augustus met een reiszegen door pastor Kerkhof Jonkman. De fietsers vertrokken donderdag 22 augustus vanuit Geesteren, Tubbergen en Denekamp. De fietsers in Geesteren kwamen vooraf met pastoor Hermens samen in de kapel de Loo-Esch aan de Meijersweg in Geesteren. Ze hebben gebeden voor een goede reis en de dagen in Kevelaer. Vervolgens kregen ze de reiszegen mee en zijn ze op weg gegaan.

De dagen in Kevelaer bestonden uit diverse vieringen,  een kruisweg met wandeling in het mooie park van Kevelaer en een lichtprocessie rond de genadekapel. Daarnaast was er ruimte voor ontmoeting en gezelligheid met elkaar en uiteraard ontbrak de “Kaffee mit Kuchen” niet. We kunnen terugkijken op hele mooie dagen met ruimte voor bezinning, gebed en mooie ontmoetingen.

Op 1 november, het feest van Allerheiligen gaan we weer naar Kevelaer. U vindt daar later meer informatie over in de infobladen en op en rond de Essen. Van harte welkom!