Logo informatieblad Langeveen 2020

Jaargang 59 nr.29, 30 en 31                                                                     9 t/m 29 juli

 

De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties,

huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het ‘bewaarexemplaar’,

dat in juni 2017 bij alle parochianen is bezorgd.

 

U kunt het bewaarexemplaar ook vinden op de website

www.hpancratius.nl onder locaties > Langeveen > Infoblad

Teambuilding vrijwilligers Kinder-Jeugdkerk en Rock Solid.

Eindelijk kon het doorgaan, het stond twee jaar geleden op de agenda, het kon zaterdag 25 juni plaats vinden. De drie werkgroepen die aandacht schenken aan kinderen, jeugd en jongeren konden elkaar gaan ontmoeten.

Deze middag stonden niet de kinderen en jongeren centraal, het waren deze middag de vrijwilligers waar de aandacht naar uitging. Dit ging onder begeleiding van Anneke Hemmer die deze middag voor haar rekening nam. Van haar hadden de vrijwilligers vooraf een vragenlijst ontvangen die ze digitaal moesten invullen. Niet ‘even’ een aantal vragen beantwoorden, ze moesten er echt voor gaan zitten.

Eén van de vragen: welk gebakje zou je uitkiezen bij de bakker? Tot hun grote verrassing stonden deze gebakjes deze middag op tafel, dat was een mooi welkom aan de vrijwilligers, je eigen gebakje, kop koffie of thee, en de vrijwilligers werden van harte welkom geheten.

Kennis maken onder het motto: niets moet, alles mag. Je mocht drie kaarten waar een uitspraak op stond van tafel pakken en jezelf voorstellen. Wie ben je, waar woon je en wat doe je in het dagelijkse leven, wat wil je over jezelf vertellen.

Vervolgens gingen we samen door Geesteren wandelen met een aantal stops. Tijdens het wandelen werd er volop met elkaar gesproken, bijkletsen over alles waar we mee bezig zijn in ons dagelijkse leven. Uiteenlopende gesprekken werden er gevoerd. Tijdens de stops ging het over het vrijwilligerswerk: hoe lang ben je vrijwilliger, wat is je rol binnen de werkgroep, ben je een doener of denker. Zo stonden we in een kring om daar over te vertellen, het verliep spontaan, onder het motto: niets moet, alles mag!

Welke vragen waren er nog meer voorbij gekomen in de vragenlijst: wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt? Welke blunder hoort bij wie? Samen, per werkgroep puzzelen en raden bij wie hoort welke blunder. Gezelligheid was ook een onderdeel van de middag er werd volop gelachen met elkaar.

Rond de klok van 16.00 uur kwamen we terug in de dagkapel. Een laatste opdracht: een lijst met persoonlijke beschrijvingen, welke beschrijving hoort bij wie. Een laatste puzzel. Kennen wij elkaar na deze middag? Er was veel verteld en besproken deze middag, zo moeilijks was de laatste puzzel niet meer. Wij kregen een kaartje met een uitspraak om thuis over na te denken.

Afsluitend was er een drankje met een hapje. Diaken Bert Huitink dankte de vrijwilligers voor hun inzet, voor hun enthousiasme voor de mooie activiteiten die worden georganiseerd. Anneke Hemmer werd bedankt voor de organisatie, voor haar was het de eerste keer, Anneke top gedaan.

Iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis, het was een goede middag geweest, bijzonder om zo met elkaar kennis te maken, en het werkjaar af te sluiten. Samen werd er opgeruimd en afgewassen, zoals we dat altijd doen bij de activiteiten zo werd dat deze middag ook gedaan.

De kinder- Jeugdkerk, Rock Solid Junior en Rock Solid wenst u een fijne vakantie. Zondag 18 september openen wij het werkjaar tijdens de Pancratiusdag.

Hartelijke groeten,

Diaken Bert Huitink.

 

Thema: Allen verbonden                                               15e zondag door het jaar

  1. 9 juli 19.00 uur: Woord- en Communieviering m.m.v. Courage

Collecte:                                1. Plaatsengeld € 1.00
2. Pastorale zorg

 

Thema: Bezorgd?                                                                16e zondag door het jaar

  1. 17 juli 09.00 uur: Woord- en Communieviering

(Pastor Saris)

Collecte:                                1. Plaatsengeld € 1.00
2. Pastorale zorg

 

Thema: Uw Rijk kome                                                     17e zondag door het jaar

  1. 24 juli 09.00 uur: Woord- en Communieviering

Collecte:                                1. Plaatsengeld € 1.00
2. Pastorale zorg

 

In het weekend van 30/31 juli is er geen viering.

 

jaargedachtenissen en misintenties Zaterdag 9 juli

Jaargedachtenis: Jan Bertels, Anita Rikhof

Misintenties: Jan Bertels, Joop Plegt, Marietje Boswerger-Tijink, Santje Hagedoorn-Groothuis, overl. ouders Rikhof-Elferink en zoon en Anita Rikhof.

 

 

 

 

jaargedachtenissen en misintenties  Zondag 17 juli

Jaargedachtenis: Gerard Bekhuis, Herman Rikhof.

Misintenties: Gerard Bekhuis, Regina Oude Hendriksman, Marie Oude Hendriksman, Gerard Oude Hendriksman, Marietje Boswerger-Tijink, Snatje Hagedoorn-Groothuis. Joop Plegt.

jaargedachtenissen en misintenties  Zondag 24 juli

Misintenties: fam. Steggink-Janmaat, Marietje Boswerger- Tijink, Santje Hagedoorn-Groothuis.

 

LECTOREN EN MISDIENAARS EN COLLECTANTEN:

Zaterdag 9 juli 19.00 uur

Lector: J. Pouwels, J. Lescher, M. Hesselink

Collectanten: J. Grootelaar, H. Mensen

Zondag 17 juli 09.00 uur

Lector: Y. Nijhuis
Collectanten: G. Olimulder, H. Mensen

Zondag 24 juli 09.00 uur

Lector: M. Hesselink, I. Scholten, A. Schothuis
Collectanten: J. Rozenkamp, J. Grootelaar

 

WEEKWACHT PASTORES

Voor dringende pastorale hulp, in geval van geestelijke bijstand, ziekte

en bij overlijden, belt u met het nummer van de weekwacht van het

Parochieverband, tel: 06 – 20430155.

 

LOCATIESECRETARIAAT ST.PANCRATIUS LANGEVEEN

Adres: Kerklaan3, 7679 VG Langeveen; tel: 0546-681142;

email: info.langeveen@hpancratius.nl

Locatiesecretariaat open: vrijdagmorgen van 09.00-11.00 uur

 

 

INFORMATIEBLAD

Dit informatieblad is voor een periode van 3 weken. Het volgende komt uit op woensdag 20 juli.  Kopij en misintenties voor dat informatieblad kunnen vóór donderdag 27 juli 18.00 uur worden aangeleverd in de brievenbus van het parochiecentrum. Kopij (niet de misintenties) zo mogelijk rechtstreeks mailen naar: infobladlv@gmail.com

CENTRAAL SECRETARIAAT H.PANCRATIUS PAROCHIE

Karin Grunder en Yvonne Kroeze

Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen

E-mail: info@hpancratius.nl , tel:06-33564002

Bereikbaar op:

Dinsdag en woensdag: 09.00-12.00 en 13.30-16.30 uur.

Donderdag: 13.30-16.30 uur, vrijdag: 09.00-12.00 uur.

 

 

INFOBLAD/MISINTENTIES

Het eerstvolgende infoblad komt uit op 27 juli.

In het weekend van 30 en 31 juli is er geen viering in onze kerk, omdat het dan de 5e zondag van het weekend is.

Wilt u bij het inleveren van misintenties hiermee rekening houden?

 

 

DURF TE VRAGEN!

Wie heeft er wol en/of katoen over en doet hier niets meer mee.

Diverse dames breien vestjes, dasjes, dekentjes en mutsjes voor Tanzania en Oeganda. Wol en/of katoen is van harte welkom zodat deze dames door kunnen gaan met dit mooie diaconale werk.

Alvast dank,

Jacqueline Meupelenberg, pastoraal werker.

j.meupelenberg@hpancratius.nl  of tel. 06-20486904.

 

 

 

De christelijke boekwinkel ’Boek en Hart’ uit Almelo stelt zich graag aan u voor!

Al ruim 5,5 jaar is de christelijke boekwinkel Boek en Hart in Almelo gevestigd. Boek en Hart is een Stichting; alle medewerkers doen dit op vrijwillige basis.

Boek en Hart

De naam van onze winkel is Boek en Hart. Boek verwijst naar boeken, het belangrijkste product in ons winkelassortiment. Hart verwijst allereerst naar Gods liefde voor ons. Vanuit deze liefde hebben we liefde/hart voor de winkel en hart voor de medemens. We willen Gods Woord graag uitdragen aan mensen die nog niet bekend zijn met het Evangelie. Mensen die wel bekend zijn met Gods Woord willen we graag toerusten. Met het woord “hart” geven we tevens aan dat we niet alleen boekwinkel zijn, maar ook nevenactiviteiten ontplooien, zoals bijvoorbeeld het organiseren van thema-avonden, kindermiddagen, signeersessies en workshops.

Assortiment

U kunt bij ons terecht voor Bijbels, (Youcat) jongerenbijbel, de Willibrordbijbel, kinderbijbels, (Bijbelstudie)boeken, liedboeken, christelijke bladmuziek, romans, thrillers, jeugdboeken, cd’s, dvd’s, (communie)kaarten, sieraden, Israëlproducten en allerlei mooie geschenkartikelen. Maar ook minder voor de hand liggende artikelen kunt u bij ons bestellen. Denkt u dan bijvoorbeeld aan collectezakken, kaarsen, etc. Ook verkopen we tweedehands boeken. Het assortiment dat we in de winkel hebben staan, heeft voornamelijk een christelijke signatuur. We kunnen daarnaast heel veel bestellen, ook algemene (kinder)boeken en zelfs studieboeken. Informeert u eens bij onze winkel, er is veel mogelijk! We proberen ook op de actualiteit in te springen. In de winkel liggen bijvoorbeeld op dit moment boeken over Titus Brandsma en ook het tijdschrift “Klooster!” bestellen we telkens nieuw voor de winkel.

 

 

Adres en openingstijden

Boek en Hart bevindt zich aan de Holtjesstraat 30 in Almelo (tegenover kledingzaak Henk ter Horst). Het telefoonnummer is 0546-706515, email: info@boekenhart.nl

maandag: gesloten

dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 17.30 uur

zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

We hebben een website waar regelmatig nieuws op staat (www.boekenhart.nl), maar ook op Facebook en Instagram zijn we actief.

U bent van harte welkom in de winkel om eens rond te kijken!

Het christelijk boekenhuis de Akker uit Vriezenveen

Christelijk boekenhuis de Akker is een non-profit stichting, die draait op een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Elke vrijwilliger zet zijn of haar eigen unieke talenten in voor de winkel en stichting.

Ambitie

Met ons werk streven we meerdere doelstellingen na:

Evangelisatie. De verbreiding van Gods Blijde Boodschap in Bijbel, boek, muziek en beeld.

Het bieden van een plaats voor rust, ontmoeting en verdieping voor onze klanten en vrijwilligers. In werkritme, als mensen hun werk verliezen of juist weer aan het werk willen.

Ondersteuning van goede doelen voor Twenterand en omgeving, in overeenstemming met onze doelstellingen voor evangelisatie en diaconaat

Met regelmaat organiseren we leuke kleurwedstrijden, workshops of optredens in onze winkel. De activiteiten zijn voor jong en oud, man en vrouw.

Assortiment

Er is een ruim aanbod aan (kinder)Bijbels, christelijke (dag)boeken, CD’s, sieraden, cadeauartikelen en mooie (woon)accessoires Ook voor belangrijke gebeurtenissen als geboorte, doop, communie en belijdenis hebben wij een aandenken. Maar er is meer …  wat dacht u van onze sieraden en (houten) woonaccessoires met sierlijke, pakkende teksten? Of een kleurboek met Bijbelse kleurplaten, geschikt voor alle leeftijden en goed voor urenlang kleurplezier!

Adres en openingstijden

Christelijk boekenhuis De Akker bevindt zich aan het Westeinde 305 te Vriezenveen.

T: 0546 – 56 34 93. E: info@akkerboek.nl F: www.facebook.com/deakkervriezenveen

Openingstijden

Maandag: 13.00 – 17.00 uur. Dinsdag tot en met zaterdag:     10.00 – 17.00 uur

U bent van harte welkom in de winkel.

 

245 Twenterandse vakantietasjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Zo ook in Twenterand. Wanneer in de zomervakantie klasgenootjes erop uittrekken, blijven zij thuis.
In armoede opgroeien betekent ook geen geld hebben om bv. op vakantie te gaan. Vandaar dat het Diaconaal Platform Twenterand (=DPT),
een samenwerkingsverband van de diaconieën van de Twenterandse Kerken en de stichtingen Manna, Boot, Lichtpunt, Steunfonds Vluchtelingenwerk en Leergeld, de actie Vakantietas 2022 hebben opgepakt. Het is een logisch vervolg op voorgaande jaren en het is ook nog harder nodig gezien de prijsstijgingen van vele producten.
245 kinderen en jongeren in de leeftijd tot 18 jaar ontvangen begin juli een vakantietas. Er zijn drie categorieën tasjes: voor de jonge kinderen tot en met 4 jaar, voor de basisschoolkinderen van 5 t/m 11 jaar en voor de jongeren van 12 t/m 17 jaar.

Het in kaart brengen van de doelgroep en de verspreiding van de tassen vindt plaats via de Stichting Manna.
De H. Marcellinus parochie, locatie Vroomshoop/Geerdijk en de

  1. Pancratius parochie, locatie Vriezenveen, hebben dit jaar de organisatie voor het vullen van de tasjes op zich genomen. Waarom: die blijde gezichten daar doen we het voor. Nieuw dit jaar: huisvlijt, zestig knuffels zijn gemaakt waarvoor vele uren is gebreid.

De actie is mogelijk geworden door bijdrages van de PCI H. Pancratius en H. Marcellinus en de diaconieën en van de kerken uit Twenterand en door sponsoren: Geerdijk: Simon Kuiper, Bekmann, De Brug; Vroomshoop: Jumbo, Bruna, Super-COOP, Anne-Marie, Top1Toys, Luvro, Oosterveens Olie, DADrogist.Twenterandse bibliotheken. Hengelo: Stella; Almelo Mw. Snijders en Brusche; Westerhaar: Jumbo; Vriezenveen: Mw. von Piekartz, De Tamboer, Outlet Shopping, DADrogist. De tassen zelf zijn aangereikt door Kerk in Actie Nederland. In actie voor de naast; dichtbij en ver weg. Geen mens uitgezonderd.

Op deze wijze hoopt DPT-inhoud te geven aan onze opdracht:

‘’Helpen, geven, delen van Twenteranders voor Twenteranders’’.

Voorzitter Diaconaal Platform Twenterand.

GerritJHKuiper@gmail.com

Woensdag 27 juli Pelgrimage

Van Zenderen naar Nijmegen,

Titus Brandsma Memorial

Titus, voorvechter voor vrede,

wat heeft hij ons te zeggen

 

Titus Brandsma (1881-1942) heeft zich zijn leven lang actief ingezet voor vrede en vrijheid. 27 juli organiseren we een pelgrimage naar Nijmegen waar hij bijna 20 jaar woonde. In 2005 heeft de bevolking hem uitgeroepen tot

‘grootste Nijmegenaar aller tijden”

We verkennen de gedachtenisplekken in Nijmegen. We verdiepen ons in zijn motivatie voor vrede en wat dat nu voor ons kan betekenen. De World Peace Flame die sinds 2012 in De Wonne in Enschede brandt gaat mee naar Nijmegen, waar ze samen komt met de vredesvlam aldaar. In de kerk van het Titus Brandsma Memorial sluiten we onze pelgrimage af met een korte viering

 

Programma

08:45    Vertrek met de bus vanaf het Karmelklooster in Zenderen.

10:30    Aankomst Titus Brandsma Memorial Nijmegen.

10:40     Ontvangst met koffie.

11:00     Start rondwandeling in kleine groepjes

12:30    Stilteviering in de kerk; u kunt eraan deelnemen na de rondwandeling.

13:00     Lunch, een soep wordt geserveerd, zelf uw brood meenemen.

13:45     In gesprek met een tekst van Titus m.b.t. vrede.

15:00     Ontstaan en betekenis vredesvlam, en samenkomst aldaar.

Plaatsen van de muurkrant van kinderen van de Titus Brandsma

school in Hengelo. Het vredesvuur gaat mee terug naar Twente.

15:30     Afsluitende viering in de kerk.

16:00     Opstappen en met de bus terug naar Zenderen.

18:00     Aankomst Zenderen (naar verwachting).

 

Aanmelding

Per mail naar:                  karmeltwente@karmel.nl  of 06 -20464520

Sluitingsdatum:               zondag 10 juli

Kosten:                                €30,00 (busreis, programma, koffie/thee/soep)

                                               Reknr. NL95RBRB 8835316170 tnv. St. Karmel

                                               Twente o.v.v. Busreis 27 juli

Meer informatie:            u krijgt een uitgebreid programma toegestuurd

 

Vrije gift

De kosten van deze pelgrimage vallen hoger uit dan

 we vooraf hebben begroot.

Vrije gift, voor wie kan, is zeer welkom

www.karmelcentra.nl/twente