Aartsbisdom Officiele site van Aartsbisdom Utrecht

 • Kardinaal Eijk over aangekondigde regeling euthanasie bij kinderen
  by rolandenthoven on 23 oktober 2020 at 15:07

  Minister Hugo de Jonge van Gezondheidszorg, Welzijn en Sport heeft op 13 oktober aangekondigd dat hij een nieuwe regeling gaat ontwerpen op het gebied van euthanasie bij kinderen van 1 tot 12 jaar. Deze regeling moet ervoor zorgen dat kinderartsen die euthanasie verrichten bij kinderen met een uitzichtloos en ondraaglijk geacht lijden, onder bepaalde voorwaarden Het bericht Kardinaal Eijk over aangekondigde regeling euthanasie bij kinderen verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Actie Kerkbalans: kerken rollen letterlijk de rode loper uit
  by rolandenthoven on 22 oktober 2020 at 12:30

  De jaarlijkse Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, organiseert in 2021 door heel Nederland opvallende startmomenten volgens een geheel nieuw concept. Plaatselijke kerken rollen voor de toegangsdeur letterlijk de rode loper uit met daarop de nieuwe slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Actie Kerkbalans geeft de eerste honderd rode lopers gratis Het bericht Actie Kerkbalans: kerken rollen letterlijk de rode loper uit verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Collecteschema voor 2021 vastgesteld
  by carolinewenting on 20 oktober 2020 at 12:14

  In de bisschoppenvergadering van 13 oktober 2020 hebben de bisschoppen het collecteschema voor 2021 vastgesteld. Het schema wordt via de bisdommen naar de parochies gestuurd: zo hebben de parochies in het Aartsbisdom Utrecht het nieuwe collecteschema inmiddels ontvangen. Naast de vastgestelde data voor de diverse collecten en de bijbehorende doelen, wordt ook steeds vermeld waarheen Het bericht Collecteschema voor 2021 vastgesteld verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Diaconie en verkondiging thema tijdens retraite diakens
  by rolandenthoven on 19 oktober 2020 at 14:46

  Van 12-14 oktober hield een groep van 17 permanente diakens en enkele van hun echtgenotes de tweejaarlijkse retraite bij de Zusters Franciscanessen van Denekamp. Namens de bisdomstaf nam hulpbisschop mgr. Hoogenboom aan de retraite deel. De retraiteleider was dr. Bernard Hegge. Sinds meer dan 20 jaar is hij onder andere docent voor Spirituele Theologie zowel Het bericht Diaconie en verkondiging thema tijdens retraite diakens verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Veel gestelde vragen na terugschalen aantal gelovigen bij vieringen
  by rolandenthoven on 19 oktober 2020 at 11:54

  De Nederlandse bisschoppen hebben op 9 oktober de parochies en religieuze gemeenschappen gevraagd zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). Op dinsdag 13 oktober kondigde het kabinet in een persconferentie strengere coronamaatregelen aan. Naar aanleiding daarvan zijn er in de parochies vragen gerezen, Het bericht Veel gestelde vragen na terugschalen aantal gelovigen bij vieringen verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Uitzending TV-Mis op 18 oktober vanuit Baarn
  by rolandenthoven on 16 oktober 2020 at 14:50

  De rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering op tv komt zondag 18 oktober vanuit de H. Nicolaaskerk in Baarn (parochie HH. Martha en Maria). Celebrant is dit keer rector Kuipers van de Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut; de live uitzending is vanaf 10.00 uur te zien op NPO 2. Voorafgaand aan deze H. Mis zendt KRO-NCRV om Het bericht Uitzending TV-Mis op 18 oktober vanuit Baarn verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Bericht over aantal aanwezigen bij uitvaart en zang en muziek in de kerk
  by rolandenthoven on 15 oktober 2020 at 14:31

  Naar aanleiding van de oproep van minister Grapperhaus hebben de bisschoppen van Nederland eind vorige week aan de parochies en religieuze gemeenschappen gevraagd zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). Naar aanleiding hiervan zijn enkele vragen bij de bisdomstaf van het Aartsbisdom Utrecht Het bericht Bericht over aantal aanwezigen bij uitvaart en zang en muziek in de kerk verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Renkum: Gelderse bedevaart in teken van corona
  by rolandenthoven on 15 oktober 2020 at 13:29

  In het Mariabedevaartsoord Renkum wordt op 18 oktober de jaarlijkse bedevaart georganiseerd voor de Gelderse parochies. Het programma van deze Gelderse bedevaart vindt dit jaar vanwege de coronamaatregelen in aangepaste vorm plaats. “De bedevaart zal gericht zijn op bezinning en gebed om Gods heil en om zegen af te smeken en Hem meer te betrekken Het bericht Renkum: Gelderse bedevaart in teken van corona verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Video: woord van bemoediging van de bisschoppen
  by rolandenthoven on 14 oktober 2020 at 08:39

  Het aantal coronabesmettingen is de laatste weken schrikbarend opgelopen. Vorige week deed minister Grapperhaus de oproep aan de kerken om het maximale aantal deelnemers aan religieuze bijeenkomsten te beperken tot dertig. In deze video spreken de bisschoppen van de zeven bisdommen en de bisschop van het militair ordinariaat een woord van bemoediging. De bisschoppen roepen Het bericht Video: woord van bemoediging van de bisschoppen verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Oktobereditie Nieuwsbrief Ariënsinstituut verschenen
  by carolinewenting on 12 oktober 2020 at 13:30

  De leden van de Diocesane Gebedskring hebben onlangs de oktobereditie ontvangen van de Nieuwsbrief van het Ariënsinstituut. Omdat vanwege de coronacrisis veel activiteiten werden afgelast of anders georganiseerd, is het tevens het eerste nummer van dit kalenderjaar. In het openingsartikel staat rector Kuipers dan ook uitgebreid stil bij de uitbraak van het coronavirus. Zo waren Het bericht Oktobereditie Nieuwsbrief Ariënsinstituut verschenen verscheen eerst op Aartsbisdom.