Aartsbisdom Officiele site van Aartsbisdom Utrecht

 • Magazine over de opleidingen van het Ariënsinstituut
  by carolinewenting on 19 juni 2024 at 14:22

  Begin juni 2024 is een magazine (28 blz.) verschenen bij gelegenheid van het tienjarig jubileum van de herstart van de Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut. Rector Kuipers schrijft in het voorwoord: “Er is de afgelopen tien jaar veel gebeurd. … Misschien wel het belangrijkste feit is dat het Ariënsinstituut ook de opleiding is gaan verzorgen voor Het bericht Magazine over de opleidingen van het Ariënsinstituut verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Jaarverslag 2023 Aartsbisdom Utrecht verspreid
  by rolandenthoven on 18 juni 2024 at 12:38

  De bisdomstaf van het Aartsbisdom Utrecht heeft het Jaarverslag 2023 gepubliceerd en onder de parochies verspreid. De tekst is ook dit jaar thematisch ingedeeld in 17 hoofdstukken (met onder meer ‘Pastorale organisatie’, ‘Caritas en diaconie’, ‘Liturgie en kerkelijk jaar’, ‘Oecumene’, ‘Jeugd/Jongeren en Catechese’, ‘Roepingenraad’ en ‘Ariëninstituut’. Het slothoofdstuk is een chronologie van memorabele gebeurtenissen in Het bericht Jaarverslag 2023 Aartsbisdom Utrecht verspreid verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Videoserie ‘Samen op weg met de Geest’ over synode
  by rolandenthoven on 14 juni 2024 at 13:15

  De Nederlandse bisschoppen stuurden in mei vier samenvattingen van meerdere synodale gesprekken naar Rome. Lisette van Oordt was betrokken bij het maken van de samenvatting van het verslag voor de katholieke lekenbewegingen. In een nieuwe video op katholiekleven.nl vertelt ze waar het de paus volgens haar om gaat bij deze synode. De Utrechtse priester Koos Het bericht Videoserie ‘Samen op weg met de Geest’ over synode verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Inschrijving landelijke Romebedevaart geopend
  by rolandenthoven on 10 juni 2024 at 14:41

  De inschrijving voor de Nationale Bedevaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025 is geopend. In de meivakantie van volgend jaar gaan de Nederlandse bisdommen samen op bedevaart naar Rome. Ze geven daarmee gehoor aan de uitnodiging van paus Franciscus om tijdens het Jubeljaar als ‘pelgrims van hoop’ naar Rome te komen en door de Het bericht Inschrijving landelijke Romebedevaart geopend verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Oriëntatie- en basiscursus koordirectie 2024-2025
  by rolandenthoven on 7 juni 2024 at 15:23

  Dit najaar start de Kerkelijke Instelling St. Caecilia wederom met de oriëntatie- en basiscursus koordirectie op verschillende locaties binnen het Aartsbisdom Utrecht. De cursus bestaat uit vijftien zaterdagen van 10.00-14.00 uur met een frequentie van ongeveer eens per twee weken, te beginnen in oktober van dit jaar. Docent is Ronald de Haan. De start staat Het bericht Oriëntatie- en basiscursus koordirectie 2024-2025 verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Mgr. Woorts bij Umdracht door centrum van Huissen
  by rolandenthoven on 6 juni 2024 at 14:50

  De Utrechtse hulpbisschop mgr. Woorts ging op zondag 2 juni voor in de Huissense Umdracht. Deze sacramentsprocessie trekt jaarlijks op de tweede zondag na Pinksteren door de versierde straten van het centrum van Huissen (parochie H. Maria Magdalena). Ook pastoor Donders was aanwezig, thema van deze Umdracht was ‘Sporen van liefde’. Het programma startte met Het bericht Mgr. Woorts bij Umdracht door centrum van Huissen verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • ‘Diaken blijf je altijd’: James Keuben diaken gewijd
  by carolinewenting on 3 juni 2024 at 13:32

  Kardinaal Eijk heeft op 1 juni in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht James Keuben tot transeunt diaken gewijd: de laatste stap op weg naar de priesterwijding, die op 9 november 2024 zal plaatsvinden. In zijn preek noemde kardinaal Eijk de wijdeling “een overtuigde katholieke jongen, die al als klein ventje wist dat hij priester wilde Het bericht ‘Diaken blijf je altijd’: James Keuben diaken gewijd verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Elfde editie Open Kloosterdag op zondag 9 juni
  by rolandenthoven on 31 mei 2024 at 13:24

  Het leven in een klooster spreekt tot de verbeelding. Religieuzen wijden hun hele leven aan God. Vanwege de stilte en het bijzondere leven in een communiteit trekken veel mensen zich graag een paar dagen terug in een klooster. Voor wie die mogelijkheid niet heeft, maar wel graag kennis wil maken met het kloosterleven wordt op Het bericht Elfde editie Open Kloosterdag op zondag 9 juni verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Diakenwijding James Keuben op 1 juni
  by rolandenthoven on 30 mei 2024 at 14:18

  Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op 1 juni James Keuben tot diaken wijden. De plechtigheid vindt om 10.30 uur plaats in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht (Lange Nieuwstraat 36). Keuben wordt tot transeunt diaken gewijd: de laatste stap op weg naar de priesterwijding, die op 9 november 2024 zal plaatsvinden. James Keuben Het bericht Diakenwijding James Keuben op 1 juni verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Afscheid van drie ‘Utrechtse’ bestuursleden KRJ
  by rolandenthoven on 29 mei 2024 at 12:12

  De Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ) heeft op 23 mei afscheid genomen van drie bestuursleden. Zij werden bij dit afscheid toegesproken door onder anderen mgr. H.W. Woorts, referent namens de Bisschoppenconferentie voor Kerk en Jodendom. De drie vertrekkende bestuursleden zijn allen woonachtig in het Aartsbisdom Utrecht: één in Nieuwegein en twee in Amersfoort. Drs. Het bericht Afscheid van drie ‘Utrechtse’ bestuursleden KRJ verscheen eerst op Aartsbisdom.