Aartsbisdom Officiele site van Aartsbisdom Utrecht

 • Fietsroute langs kerkelijk erfgoed in en rond Zieuwent
  by rolandenthoven on 4 augustus 2020 at 15:10

  Oost-Achterhoek is een opmerkelijke fietsroute rijker. Een zorgvuldige voorbereiding door een enthousiaste werkgroep heeft uiteindelijk geleid tot de route ‘Langs kerken, kruisen en kapelletjes’. Een gezamenlijk initiatief van de Geloofsgemeenschap H. Werenfridus (St. Ludger parochie) en Oudheidkundige Vereniging Zuwent is uitgegroeid tot een fietstocht van 25 km. De fietsroute leidt de fietser vanaf het kerkplein Het bericht Fietsroute langs kerkelijk erfgoed in en rond Zieuwent verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • 38ste editie Kerken Kijken Utrecht
  by carolinewenting on 31 juli 2020 at 15:17

  Deze zomer vindt de 38ste editie plaats van Kerken Kijken Utrecht. Tot en met 12 september zijn acht kerkgebouwen in het centrum van Utrecht weer open voor bezichtiging. Tijdens dit zomerevenement zijn gidsen van Kerken Kijken Utrecht aanwezig voor cultuurhistorische rondleidingen. Ook kunnen bezoekers wekelijks gratis lunchconcerten bijwonen. De deelnemende kerken zijn de St. Catharinakathedraal, Het bericht 38ste editie Kerken Kijken Utrecht verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Priesterwijding: ‘Word een ‘influencer’ ten positieve’
  by carolinewenting on 27 juli 2020 at 14:39

  “Eindelijk is die dag dan toch aangekomen.” Zo viel kardinaal Eijk tijdens zijn openingswoord bij de priesterwijding van Gauthier de Bekker op zaterdag 25 juli maar meteen met de deur in huis. Hij doelde daarmee op de zeven weken uitstel die deze plechtigheid vanwege de coronaviruspandemie had opgelopen. Desondanks was De Bekker “erg dankbaar dat Het bericht Priesterwijding: ‘Word een ‘influencer’ ten positieve’ verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Kardinaal viert hoogfeest bij zusters Birgittinessen Weert
  by carolinewenting on 27 juli 2020 at 09:47

  De zusters Birgittinessen in Weert vierden donderdag 23 juli het hoogfeest van de heilige Birgitta van Zweden, de stichteres van hun orde. Bij deze gelegenheid celebreerde kardinaal Eijk de H. Mis. “Wij zijn dankbaar dat hij bij ons aanwezig was, ondanks de coronaomstandigheden. Ondanks de beslotenheid van de viering, mochten wij ons in gebed met Het bericht Kardinaal viert hoogfeest bij zusters Birgittinessen Weert verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • TV-Mis zondag 26 juli vanuit Hengelo
  by carolinewenting on 24 juli 2020 at 08:44

  De Eucharistieviering op tv komt zondag 26 juli vanuit de St. Lambertusbasiliek in Hengelo (Ov., parochie De Goede Herder). Celebrant is pastoor Marc Oortman. Met hem is ook het voorafgaande Geloofsgesprek, opgenomen bij landgoed Twickel in Delden. Het is de laatste TV-Mis voor Oortman, omdat hij is benoemd tot pastoor van de H. Gabriëlparochie. In Het bericht TV-Mis zondag 26 juli vanuit Hengelo verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Livestream priesterwijding Gauthier de Bekker
  by carolinewenting on 21 juli 2020 at 12:25

  Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op 25 juli Gauthier de Bekker tot priester wijden. De plechtigheid vindt plaats in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. Vanwege de actuele maatregelen rond vieringen kan daar slechts een beperkt aantal mensen – alleen op uitnodiging – bij aanwezig zijn. Daarom wordt de Eucharistieviering (aanvang: 10.30 uur) Het bericht Livestream priesterwijding Gauthier de Bekker verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Aanmelding en reservering in protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’: veel gestelde vragen
  by carolinewenting on 17 juli 2020 at 11:53

  Op rkkerk.nl is op 10 juli een nieuwe versie van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ gepubliceerd. Parochies zijn daarmee aan het werk gegaan en hebben aanvullend enkele vragen gesteld met betrekking tot aanmelding en reservering. Deze worden hieronder beantwoord. 1. Moeten namen of contactgegevens geregistreerd worden bij aanmelding aan de deur? Dit mag Het bericht Aanmelding en reservering in protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’: veel gestelde vragen verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Video: Weer samen vieren: een wake-up call
  by carolinewenting on 16 juli 2020 at 14:00

  De kerken zijn weer open. Ook de St. Oswalduskerk in Zeddam (parochie H. Gabriël), in het oosten van het land onder de rook van Doetinchem. Het is even wennen om weer samen te vieren, vertellen parochianen en pastoor Jurgen Jansen in een nieuwe video op katholiekleven.nl, het multimediakanaal van de Nederlandse bisschoppen. Veel dingen zijn Het bericht Video: Weer samen vieren: een wake-up call verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Save the date: WJD@Home in januari 2021
  by carolinewenting on 15 juli 2020 at 13:33

  Jongeren vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg, zo vond de organisatie. De WJD@Home Het bericht Save the date: WJD@Home in januari 2021 verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Nationale Bedevaart Brielle: Getuigen van het Woord
  by carolinewenting on 13 juli 2020 at 12:24

  “Als katholiek worden we vaak ter verantwoording geroepen voor onze overtuiging. Dit kan soms best intimiderend zijn. We worden dan geconfronteerd met onze zwakheid en gebrek aan moed. Maar de woorden van Jezus en Paulus gelden niet alleen voor de mensen in de eerste eeuw of de Martelaren van Gorcum, maar ook voor ons.” Zo Het bericht Nationale Bedevaart Brielle: Getuigen van het Woord verscheen eerst op Aartsbisdom.