Aartsbisdom Officiele site van Aartsbisdom Utrecht

 • Diocesane Kostersdag op 7 december in Utrecht
  by rolandenthoven on 16 november 2019 at 14:00

  In de Sint Catharinakathedraal en het Bonifatiushuis te Utrecht wordt op 7 december de diocesane Kostersdag gehouden. De dag begint met een plechtige Eucharistieviering in de kathedraal (Lange Nieuwstraat 36) om 10.30 uur. Thema van de dag is: ‘Het Jaar van de Eucharistie – Bijzondere aandacht voor de taken van de koster’. Mgr. Woorts zal Het bericht Diocesane Kostersdag op 7 december in Utrecht verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Mars voor het Leven op 16 november in Utrecht
  by rolandenthoven on 15 november 2019 at 11:02

  In Utrecht wordt op zaterdag 16 november 2019 de jaarlijkse Mars voor het Leven gelopen. De tocht begint om 12.00 uur en start in de Jaarbeurs Utrecht, tegenover het Centraal Station, inloop vanaf 11.00 uur. In 2018 waren er zo’n 10.000 deelnemers en de organisatie hoopt dat aantal dit jaar te overtreffen. De organisatie hoopt Het bericht Mars voor het Leven op 16 november in Utrecht verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Katholiekleven.nl: 50.000 magazines voor parochies
  by carolinewenting on 14 november 2019 at 15:40

  Het videokanaal katholiekleven.nl heeft een magazine gemaakt dat dit najaar in parochies wordt verspreid. Het blad is een cadeautje van de Nederlandse bisschoppen aan de gelovigen. Tijdens de vergadering van de Bisschoppenconferentie op dinsdag 12 november reikte bisschop Liesen het eerste exemplaar van het blad uit aan parochievrijwilligers. De bisschoppen zijn katholiekleven.nl in 2016 gestart Het bericht Katholiekleven.nl: 50.000 magazines voor parochies verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Diaken A.J. Oostveen overleden
  by carolinewenting on 13 november 2019 at 13:38

  Te Baarn is op 8 november 2019 in de Heer overleden de eerwaarde heer Albertus Johannes Oostveen, diaken van het Aartsbisdom Utrecht. Hij werd geboren te Zeist op 11 november 1935. Na zijn wijding tot permanent diaken op 9 februari 1992 was hij als diaken werkzaam in de St. Paulusparochie te Hoevelaken. Op 29 juni Het bericht Diaken A.J. Oostveen overleden verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Nationale Roepingenweek afgesloten in kathedraal
  by rolandenthoven on 11 november 2019 at 16:07

  Begin november werd in de Nederlandse bisdommen voor het eerst de Nationale Roepingenweek gehouden. Ook de Konferentie Nederlandse Religieuzen werkte mee aan dit initiatief. Het Aartsbisdom Utrecht was op zaterdag 9 november de laatste etappe in deze gebedsestafette, waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal stond. Kardinaal Eijk was Het bericht Nationale Roepingenweek afgesloten in kathedraal verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Eucharistie centraal tijdens Bisdomdag in Deventer
  by rolandenthoven on 8 november 2019 at 15:05

  De tweejaarlijkse Bisdomdag van het Aartsbisdom Utrecht werd op 6 november gehouden in Deventer. Deze ontmoetingsdag is bedoeld voor priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers en geestelijk verzorg(st)ers werkzaam met een pastorale zending van de aartsbisschop van Utrecht. De dag stond in het teken van het Jaar van de Eucharistie, dat op 1 december 2019 in het Het bericht Eucharistie centraal tijdens Bisdomdag in Deventer verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Nationale Roepingenweek: estafette van gebed
  by carolinewenting on 6 november 2019 at 16:18

  Met een nachtelijke bedevaart in het bisdom Haarlem-Amsterdam is op 3 november de Nationale Roepingenweek van start gegaan. Belangrijk element in deze themaweek is een icoon van de heilige Willibrord, de patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie. Patrick Kuipers, rector van de Utrechtse priesteropleiding en voorzitter van het nationale Roepingenoverleg: “Op voorspraak van St. Willibrord willen Het bericht Nationale Roepingenweek: estafette van gebed verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Viering Allerzielen 2019 op begraafplaats Sint Barbara
  by carolinewenting on 4 november 2019 at 15:56

  In de kapel van begraafplaats St. Barbara in Utrecht was op zaterdag 2 november (Allerzielen), de dag dat de R.-K. Kerk de overledenen herdenkt, om 10.00 uur een Eucharistieviering. Hoofdcelebrant was kardinaal Eijk, concelebrant was de Utrechtse pastoor Boogers. Na afloop kregen de misgangers een zojuist door de kardinaal gezegend lichtje mee voor een te Het bericht Viering Allerzielen 2019 op begraafplaats Sint Barbara verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Jongerencollecte maakt doorgeven van geloof mogelijk
  by rolandenthoven on 1 november 2019 at 16:24

  In het weekend van 16 en 17 november 2019 vindt in Nederland de jaarlijkse landelijke jongerencollecte plaats, vastgesteld door de Bisschoppenconferentie. De opbrengst van deze collecte wordt gebruikt voor de organisatie van landelijke jongerenprojecten en voor het jongerenwerk in de bisdommen, waaronder het Aartsbisdom Utrecht. Via een brief zijn de parochies in het aartsbisdom geïnformeerd Het bericht Jongerencollecte maakt doorgeven van geloof mogelijk verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Willibrordzondag 2019: ‘Uit liefde voor God’
  by rolandenthoven on 30 oktober 2019 at 13:23

  Op Willibrordzondag (in het weekend van 9 en 10 november) wordt in de parochies gecollecteerd voor het werk van de Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord. Het thema van Willibrordzondag is dit jaar ‘Uit Liefde voor God’. In een begin september verzonden brief aan de parochies heeft pastoor Los, gedelegeerde voor de oecumene in Het bericht Willibrordzondag 2019: ‘Uit liefde voor God’ verscheen eerst op Aartsbisdom.