Aartsbisdom Officiele site van Aartsbisdom Utrecht

 • Hoofdrol voor St. Patrick tijdens tweede dag in Ierland
  by rolandenthoven on 28 mei 2022 at 23:06

  De tweede dag van de bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Ierland stond in het teken van St. Patrick. Hij bracht Ierland tot het katholieke geloof en deed dat grotendeels alleen. “Wat mij raakt is hoe één iemand het verschil kan maken, wanneer deze is geraakt door de Geest van God,” zo vatte mgr. Woorts Het bericht Hoofdrol voor St. Patrick tijdens tweede dag in Ierland verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Dublin mooie start van bisdombedevaart naar Ierland
  by rolandenthoven on 27 mei 2022 at 23:10

  ‘Naar de bronnen van het vroeg-christelijk geloof’. Dat is het thema van de zevendaagse bedevaart naar Ierland van het Aartsbisdom Utrecht die vandaag van start ging. Na een ochtendvlucht vanaf Schiphol naar Dublin – de pelgrims waren vanwege de mogelijke drukte extra vroeg op Schiphol aanwezig – maakten ze ‘s middags een stadswandeling door de Het bericht Dublin mooie start van bisdombedevaart naar Ierland verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Aandacht voor Titus Brandsma in meinummer ‘Op Tocht’
  by rolandenthoven on 25 mei 2022 at 15:30

  Het meinummer van ‘Op Tocht’ staat uiteraard stil bij de heiligverklaring van Titus Brandsma. Zo prijkt op de omslag een portret van Brandsma dat medekarmeliet pater Sixtus Scholten van hem maakte. Het is te vinden in het Titus Brandsma Huis in Deventer – die parochie organiseert een expositie over de nieuwe heilige in de Broederenkerk. Het bericht Aandacht voor Titus Brandsma in meinummer ‘Op Tocht’ verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Indrukwekkende dankviering Titus Brandsma in Den Bosch
  by rolandenthoven on 25 mei 2022 at 11:50

  In de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch was op zondag 22 mei de Nationale Dankviering voor de heiligverklaring van Titus Brandsma. Hoofdcelebrant was kardinaal Eijk, diverse bisschoppen en priesters concelebreerden. Bisschop De Korte van Den Bosch verzorgde de preek. Ook de Utrechtse hulpbisschoppen mgr. Hoogenboom en mgr. Woorts waren naar Den Bosch gereisd voor deze bijzondere viering. Het bericht Indrukwekkende dankviering Titus Brandsma in Den Bosch verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Jaarverslag 2021 Aartsbisdom Utrecht verschenen
  by rolandenthoven on 24 mei 2022 at 15:27

  De bisdomstaf van het Aartsbisdom Utrecht heeft het Jaarverslag 2021 gepubliceerd en onder de parochies verspreid. Ook dit keer is de tekst thematisch ingedeeld in 16 hoofdstukken (met onder meer ‘Personeel en pastorale organisatie’, ‘Caritas en diaconie’, ‘Liturgie en kerkelijk jaar’, ‘Jeugd/Jongeren en Catechese’, ‘Roepingenraad’ en ‘Ariëninstituut’. Het slothoofdstuk is een korte chronologie van de Het bericht Jaarverslag 2021 Aartsbisdom Utrecht verschenen verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Nationale Dankviering heilige Titus Brandsma
  by rolandenthoven on 20 mei 2022 at 13:07

  In grote dankbaarheid voor de heiligverklaring van pater Titus Brandsma O.Carm. door paus Franciscus wordt er op zondagmiddag 22 mei in de Bossche Sint-Janskathedraal een Nationale Dankviering georganiseerd. Iedereen is van harte uitgenodigd deze plechtigheid (aanvang 16.00 uur) mee te vieren. De pontificale Eucharistieviering wordt gecelebreerd door kardinaal Eijk in aanwezigheid van vele bisschoppen. Bisschop Het bericht Nationale Dankviering heilige Titus Brandsma verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Vierpinksteren.nl online: oproep om Pinksteren te vieren in en met de eigen parochie
  by rolandenthoven on 18 mei 2022 at 14:22

  In aanloop naar Pinksteren is de website www.vierpinksteren.nl online gegaan. Met deze site roepen de bisschoppen in Nederland op Pinksteren dit jaar te vieren in en met de eigen parochie. In 2021 golden er in verband met de coronaviruspandemie nog beperkende maatregelen voor het samen kunnen vieren. Dit jaar kan iedereen weer bij de vieringen Het bericht Vierpinksteren.nl online: oproep om Pinksteren te vieren in en met de eigen parochie verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Mgr. Woorts bij opening jubileumjaar Martelaren van Gorcum
  by rolandenthoven on 18 mei 2022 at 13:28

  “Wij zijn en gaan op bede-vaart, om met elkaar vaart te houden in ons bidden.” Bij de opening van het jubileumjaar 450 jaar HH. Martelaren van Gorcum was mgr. Woorts, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht en bisschop-referent voor de bedevaarten, op 14 mei hoofdcelebrant in de bedevaartskerk in Brielle. In zijn homilie vertelde mgr. Woorts Het bericht Mgr. Woorts bij opening jubileumjaar Martelaren van Gorcum verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Video: interview over heilige Titus Brandsma
  by rolandenthoven on 17 mei 2022 at 15:02

  Pater Titus Brandsma O.Carm werd op 15 mei heilig verklaard door paus Franciscus in Rome. Henk Nota weet veel over pater Titus, zo is te zien in de video die katholiekleven met hem maakte. Hij las honderden brieven van pater Titus, bekeek foto’s en las krantenknipsels, boekjes en artikelen die hij schreef. Titus Brandsma overleed Het bericht Video: interview over heilige Titus Brandsma verscheen eerst op Aartsbisdom.

 • Beeldverslag heiligverklaring Titus Brandsma
  by rolandenthoven on 16 mei 2022 at 13:25

  Zondag 15 mei werden door paus Franciscus tien personen heilig verklaard, onder wie de Nederlandse pater Titus Brandsma. Bij de plechtigheid op het St. Pietersplein in Rome waren vele Nederlandse pelgrims (ook uit het Aartsbisdom Utrecht) aanwezig om getuige te zijn van dit bijzondere moment. Onder hen vertegenwoordigers uit alle plaatsen in Nederland die in Het bericht Beeldverslag heiligverklaring Titus Brandsma verscheen eerst op Aartsbisdom.