Logo informatieblad Langeveen 2020

Beste parochianen

Vanwege de ernst van het coronavirus is het niet toegestaan om op dit moment bijeen te komen en samen eucharistie te vieren of een woord- en communie viering of gebedsdienst te houden. Zoals u weet zijn alle vieringen vooralsnog opgeschort tot 1 juni a.s.

 

Langeveen is nu ook aangesloten op KerkTV en is tijdelijk beschikbaar voor iedereen

Het corona virus houdt tal van zaken – ook van de parochie – in z’n greep en allerhande maatregelen worden getroffen. Met betrekking tot het afscheid van dierbaren, geldt de richtlijn “niet meer dan 30 personen”. Dit heeft nogal wat consequenties voor de aanwezigheid van betrokkenen die onder normale omstandigheden er gewoon bij zouden zijn geweest. Om hen toch deel te laten nemen aan de besloten plechtigheden, staat de KerkTV ter beschikking en is per heden voor iedereen toegankelijk via het adres: https://hpancratius.nl/kerk-tv/. Dit betreft de locaties: Langeveen, Fleringen, Geesteren, Reutum, Tubbergen, Vasse en Vriezenveen. Op deze wijze proberen wij familieleden en nabestaanden tegemoet te komen in deze toch al moeilijke omstandigheden. Ook op de komende  zondagen zal het pastorale team vieringen zonder kerkbezoekers in de Pancratius basiliek blijven verzorgen, tot de maatregelen rondom het corona virus zijn opgeheven. Tot die tijd blijven de vieringen via de website voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Heeft u interesse voor “KerkTV” en wilt u een abonnement afsluiten dan kunt u contact opnemen met het centraal parochiesecretariaat via tel. 06-33564002 of via email info@hpancratius.nl.

 

Commissie van Beheer geloofsgemeenschap Langeveen

 

Berichtgeving inzake opgegeven intenties

Beste parochianen,

De maatregelen, die genomen worden in deze tijd van het corona virus, vragen om een voortdurende aanpassing van ons dagelijkse leven en ook van het kerkelijke leven. Van de meeste maatregelen in onze parochie bent u al op de hoogte gebracht via diverse kanalen.

Vanaf het weekend van 14/15 maart zijn in alle negen locaties alle vieringen in het weekend en op doordeweekse dagen komen te vervallen. Op dit moment is bekend dat er zeker geen vieringen met aanwezige kerkgangers worden gehouden t/m Pinksteren (1 juni).

In de afgelopen week heeft het pastorale team zich gebogen over de intenties die parochianen hebben opgegeven voor de voorbije en toekomende vieringen. Aangegeven is dat deze gelezen zullen worden bij de eerstvolgende gelegenheid. Onderhand is de omvang van het aantal intenties aanzienlijk geworden. Daarom heeft het pastorale team besloten dat er in de eerstvolgende viering in elke locatie waarbij kerkgangers aanwezig mogen zijn, bij de voorbeden een speciale kaars wordt ontstoken voor deze reeds opgegeven intenties. De intenties worden met naam vermeld op een papier, dat u dan desgewenst van achter uit de kerk kunt meenemen.

Wanneer familieleden en nabestaanden ervoor willen kiezen om hun intentie op een ander moment in het kerkelijk jaar genoemd te hebben, kunnen zij daarvoor contact opnemen met het lokale secretariaat en hun wens kenbaar maken. Jaargedachtenissen die in de voorbije periode genoemd zouden worden, zullen daarentegen wel genoemd worden in de eerstvolgende viering waarbij kerkgangers aanwezig mogen zijn.

Als pastoraal team hebben wij gezocht naar een meest passende vorm, om zoveel mogelijk recht te doen aan de gedachtenis van onze overledenen. Wij hopen op uw begrip in deze. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, dan vernemen wij dat graag.

 

Pastoraal team H. Pancratius parochie

 

Openstelling kerk en spreekuur

Beste mensen,

Op dit moment is het gezien de corona crisis niet mogelijk om samen te komen voor de weekendvieringen en/of de doordeweekse vieringen. Wel is gebleken dat er behoefte is bij parochianen om naar de kerk te gaan. Om daar te bidden, stil te zijn, om bemoediging en troost te ervaren en om een kaarsje op te kunnen steken in deze onzekere tijd.

In onze geloofsgemeenschap bestaat die mogelijkheid en is de kerk overdag open. De ervaring leert ons dat parochianen hier met regelmaat even binnenlopen en daarbij ook de verplichte gepaste afstand en richtlijnen van de overheid in acht nemen.

 

Daarnaast houdt het pastoraal team van maandag tot en met vrijdag dagelijks telefonisch spreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur. Voor de pastorale zorg in de weekenden kan de weekwacht gebeld worden, 06-20430155. Zij zullen dan contact opnemen met de dienstdoende pastor.

Jacqueline Meupelenberg: tel. 06-20486904                        Christianne Saris: tel. 06-20428594
Bert Huitink: tel. 06-20432661                                               Pastor Linh: tel. 0546-873936
Casper Pikkemaat: tel. 06-52648770

Met vriendelijke groet,

Het pastoraal team H. Pancratius parochie.

 

Kaarsje branden

Op de website hpancratius.nl bieden wij de mogelijkheid om een kaars op te steken. Bij deze kaars kunt u uw gedachten, gebeden en goede wensen opschrijven. Na ontvangst van uw mail plaatsen wij een kaarsje met uw wens, gedachte of gebed op de website. (het is mooi dat er al veel kaarsjes branden)

 

Klokken luiden in kader van hoop, verbinding en bemoediging

Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, heeft de Raad van Kerken in Nederland opgeroepen om op drie woensdagen (18 maart, 25 maart, 1 april) tussen 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Ook de negen kerken van onze parochie hebben zich

hierbij aangesloten. Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

 

Infoblad

In verband met de huidige maatregelen zal er tot 1 juni geen viering zijn, daarom verschijnt ook dit infoblad voor 4 weken.

 

Lentevers van Stef Bos

Onvoorstelbaar

Hoe in twee weken

De wereld kan veranderen

En wij in verwarring

Naar buiten kijken

Overspoeld door feiten

Waar we achteraan lopen

Zonder te weten waarheen

Hoe goed wij ook door de jaren heen

Hebben geleerd

De kop in het zand te steken

Zelfs ondergronds

Dringt het nieuws tot ons door

En worden wij

Wakker geschud

Door stilte

Stilte in straten

Stilte In de beelden

Waar we naar kijken

Met andere ogen

Die misschien

Weer opnieuw moeten leren zien