In Albergen vindt op zaterdag 4 mei aanstaande de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het monument op de R.K. Begraafplaats aan de Hobergenstraat. De herdenking wordt georganiseerd door de “Werkgroep 4 mei” en begint om 19:55 uur.

Tijdens deze dodenherdenking  worden alle burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940 (wanneer of waar ook ter wereld) in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen, dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Van 20:00 uur tot 20:02 uur zal op de herdenkingsplaats en de naaste omgeving volkomen stilte in acht genomen worden. Na de 2 minuten stilte worden er gedichten voorgelezen en enkele toespraken gehouden waarna  genodigden bloemstukken gaan leggen bij het monument dat overigens geadopteerd is door basisschool Kadoes. Leden van Jong Nederland plaatsen tijdens de rondgang over het kerkhof bloemstukjes op de graven van omgekomen dorpsgenoten en gesneuvelde geallieerde militairen op het kerkhof. De plechtigheid is ook live te volgen op de facebookpagina “Begraafplaats Albergen”.