‘Kerkboom’ in Albergen verzamelplaats voor ideeën nieuwe geloofsgemeenschap

Op welke wijze kan er vorm en inhoud worden gegeven aan ‘Geloven op een nieuwe manier’, in Albergen. Om de inwoners van het dorp uit te nodigen hierover mee te praten is bij de ingang van de kerk een zogenaamde Kerkboom geplaatst. In deze boom kunnen parochianen in speciale kerstballen een boodschap achterlaten. Een boodschap van hoop, verwachting maar ook ideeën die er zijn voor deze geloofsgemeenschap nieuwe stijl. ,,We hadden het graag op een feestelijke manier willen doen. Sfeervol met vuurkorven en stemmige muziek. Maar in deze corona-tijd zit dat er helaas niet in. Daarom in relatieve stilte, maar ik hoop natuurlijk dat er vanuit de gemeenschap enorm veel ideeën, plannen en suggesties komen,’’ zegt pastoor Casper Pikkemaat.

Het is een eerste initiatief in een participatieproces waarbij parochiebestuur en commissie van Beheer samen met parochianen het geloof een nieuwe vorm willen geven.

De eerste kerstbal is in de boom gehangen door Wil en Dinie Veenstra. Welke boodschap ze in de bal hebben geplaatst blijft nog even geheim.

Tijdens de hele kerstperiode bestaat er voor de inwoners van Albergen gelegenheid om een bal met ideeën, wensen of tips in de boom te hangen. In de Mariakapel staat een doos met ballen die hiervoor kunnen worden gebruikt.

Na de jaarwisseling wordt de boom weggehaald en zal de inhoud van de ballen worden gelezen en bewaard. Waar mogelijk krijgen ze een plekje in het participatieproces.

De kerk in Albergen is beide kerstdagen de hele dag geopend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bij vragen kunt u een een e-mail sturen naar pastoor Pikkemaat: c.pikkemaat@hpancratius.nl