Mariaparochie huldigt Gouden koorjubilaris Nico Oude Nijhuis.

 

In de kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand, werd afgelopen zondag

12 november het Sint Caeciliafeest gevierd.

Door het dames- en herenkoor o.l.v. dirigent Ben Hulshof en organist Gerrolt Droogsma

werd op deze feestdag de Latijnse Missa Te Deum Laudamus van L. Perosi gezongen.

In de Eucharistieviering waarin pastoor Hermens voorging werden o.a. ook het

Ave Verum van E. Edgar en Jubilate Deo ten gehore gebracht.

 

Aan het eind van de feestelijke viering sprak pastoor Hermens vervolgens de jubilaris Nico Oude Nijhuis toe en spelde hem, na eerst enkele passages uit de onderscheidingsbrief door te nemen, de Gouden Eremedaille St. Gregoriusvereniging voor 40 jaar koorlidmaatschap op.  In het bijzondere werd door pastoor Hermens meegedeeld dat er samen met Nico nog een zevental koorleden uit Albergen zich met veel enthousiasme hebben aangesloten in Mariaparochie.

Met een kleurig boeket maakte Jan Rijnders namens de beheerscommissie de huldigingceremonie voor de gouden jubilaris compleet.

De viering werd vervolgens door het koor afgesloten met het zingen van het St. Caecilialied, een ode aan de patrones der kerkmuziek.

Aansluitend werd iedereen in de gelegenheid gesteld de jubilaris te feliciteren met zijn onderscheiding waarna er voor koorleden en partners in de dagkapel koffie met gebak  klaar stond. Daar sprak Carel Sand, namens bestuur en koor jubilaris Nico lovend toe.

Met name zijn overstap vanuit de geloofsgemeenschap Pancratius Albergen naar het dames- en herenkoor in Mariaparochie. Een prachtige basstem zijn wij met zijn komst rijker geworden. De oorkonde en draagspeld werden aan Nico uitgereikt en Carel dankte hem voor de keuze die hij gemaakt heeft zich in het dames- en herenkoor van Mariaparochie aan te sluiten.

 

Voor het vervolg van de dag had de feestcommissie voor de koorleden met partners een programma samengesteld in Café en Zalencentrum Morshuis in Albergen.

Op zeer ludieke wijze werd o.a. een gesproken bingospel gespeeld waarin diverse kooraangelegenheden voor het voetlicht werden gebracht.

Na een heerlijk warm- koud- en dessert buffet hetgeen ieders smaakpapillen bijzonder goed deed werd deze mooie dag met dank en complimenten aan de organisatie afgesloten.

Foto’s en tekst aangeleverd door: Peter Slee en Miny Brusche.

 

Voor foto’s zie fotogalerij.

 

Of klik hier om de foto’s te kijken.