Jeugdkerk komt met: Poppentheatervoorstelling ‘De schat van de pelgrim’,
door broeder Alex van het poppentheater De arme pelgrim.

De jeugdkerk organiseert op woensdagmiddag 24 oktober in de herfstvakantie om 14.30 uur een  speciaal poppenspel voor kinderen rond het leven van Franciscus van Assisi.  Het verhaal speelt zich af in onze moderne tijd.

Korte inhoud:

Het verhaal gaat over Franciscus. Hij geeft een veelbelovende carrière als handelaar in luxueuze stoffen op, om als een arme pelgrim op zoek te gaan naar het koninkrijk van liefde en vrede. Wanneer hij in een dorp aankomt gaat al snel het verhaal dat  hij schatrijk is. Hij zou namelijk een zoon van een koning zijn. Iedereen probeert  met die arme pelgrim in contact te komen om te kijken of er een graantje mee te pikken is… Wat gebeurt er dan?

Wie doen er mee: Antoinette Veel –Zorgen, Fleurtje Bloem, Franciscus de pelgrim en Herman de zwerver.

De voorstelling is voor jong en oud.

Het doel van het poppenspel is om onze schat van het geloof opnieuw te ontdekken in een wereld die vast lijkt te lopen door het najagen van louter materiële dingen.

Kunnen wij het ware kind-zijn in ons laten herleven?

In dit poppenspel zijn er kleurrijke ontmoetingen tussen mensen met heel uiteenlopende karakters en opvattingen.

Broeder Alex is pelgrim en poppenspeler.  Als broeder van Jezus en van mensen gaat hij jaarlijks op pelgrimstocht zonder geld of bankpas, om dieper God, zichzelf en de mensen te leren kennen. Hij heeft theologie gestudeerd in Leiden en Amsterdam en leeft een religieus leven in de wereld.

Wanneer: woensdag  24 oktober 2018 om 14.30 uur
Waar: dagkapel in Geesteren
Kosten: € 1,50 inclusief ranja met een koekje
Kinderen kunnen gebracht worden en rond 15.45 uur opgehaald worden.