Op  26 oktober 2023 overleed Sien Reekers – Timmers in de leeftijd van 85 jaar. Na een drukbezochte avondwake en plechtige uitvaart in onze parochiekerk werd ze op 2 november te rusten gelegd bij haar man Jan op het parochiële kerkhof.

Ze werd als 6e kind geboren op 15 mei 1938 in een gezin met 10 kinderen.  Een warm gezin waar iedereen goed met elkaar kon opschieten. Met het overlijden van Sien is het laatste kind uit het gezin Timmers overleden.

Na de lagere school periode heeft ze – totdat ze in 1960 met Jan trouwde –  met veel plezier gewerkt in de fabriek bij Hedeman in Almelo. Jan en Sien werden de trotse ouders van 3 zoons en 2 dochters, waar later schoondochters, schoonzoon  en een rij prachtige klein- en achterkleinkinderen bij kwamen, waar ze zo ontzettend trots op was. Sien was een warme en zorgzame vrouw, de kapitein op het schip van haar gezin.

Dag en nacht stond Sien klaar voor het gezin en voor anderen. Veel geven, weinig nemen. Ze  verwachtte nooit iets terug en vestigde niet graag de aandacht op zichzelf. Iedereen was altijd welkom, de koffie stond altijd klaar, en anders was die snel gezet. Ook altijd kreeg je er wat lekkers erbij. En kwam je toevallig in de avond langs, ook dan stond er een drankje en een hapje paraat. Dit moest altijd in huis zijn, want gezelligheid daar hield ze van.

Het vroege overlijden van Jan op 58-jarige leeftijd en later van Chantal heeft haar ontzettend veel verdriet gedaan, echter is ze hier op een wonderbaarlijk krachtige manier mee omgegaan.

De afgelopen jaren is haar gezondheid langzaam achteruit gegaan en twee jaar geleden werd verhuizing naar de Weemelanden noodzakelijk. Op de leeftijd van 85 jaar is ze daar omringd door haar gezin rustig ingeslapen.

Ze zal enorm gemist worden, een voorbeeld voor velen.

Sien Reekers-Timmers, een bijzondere moeder/oma/overgrootmoeder, die veel tegenslagen heeft gekend, en toch ook een goed en mooi leven heeft gehad…

 

En telkens weer zullen we je tegenkomen

Zeg nooit: het is voorbij.

Slechts je lichaam werd ons ontnomen,

Niet wie je was, en ook niet wat je zei.

 

Wij wensen haar gezin veel moed en kracht om te leren leven met de lege plek in hun midden.